Калоян, който би и се самоуби: Аз съм избраният, двуличници!

Само на 25 октомври младежът качил във FB 16 снимки с религиозно съдържание
Обновена: 2 ное 2017 07:52 | 2 ное 2017 07:00,
128
Калоян, който би и се самоуби: Аз съм избраният, двуличници!
Снимка: "168 часа"

Аз съм избраният! Това казвал на родителите си в последните дни преди трагедията с него Калоян Милев.

18-годишният младеж преби медицинска сестра в "Пирогов" в петък вечерта, а няколко часа по-късно полетя от 6-ия етаж на сграда в центъра на София. След няколко дни почерненият му баща предположи, че синът му е станал жертва не секта.

Това предположение се споделя и от приятелката на Калоян, Симона.

"По всевъзможни начини се опитах да му помогна, но бях безсилна. Отнеха ми го.", казва момичето пред "168 часа".

Тя не е чувала от самия Калоян, че е в секта, но сама започнала да се съмнява в това.

Още по темата

"Една седмица преди края той спря да ме търси безпричинно. Това го е направил явно, за да не ме нарани толкова много", смята момичето.

Съмненията й се подсилили и от снимките с религиозни послания, които Калоян качвал във Facebook. Първият подобен пост младежът публикувал на 10 октомври, а от 18 до 25 октомври не е пропуснал нито ден, в който да не сложи цитат от Библията.

"Устойте на дявола и той ще избяга от вас. Елате по-близо до Бог и той ще дойде по-близо до вас. Измийте ръцете си, грешници, и пречистете сърцата си, двуличници!", гласи едно от посланията на снимка, качена от 18-годишния младеж.

Само на 25 октомври от 7,00 сутринта до 15,00 ч следобед той е качил в профила си общо 16 снимки с религиозно съдържание, като по-голямата част от тях са цитати от Библията, а другата са мисли за живота, обвързани с вярата. Това бил и последният ден, в който Калоян проявил активност в профила си в социалната мрежа.

"Тези снимки, с които е запълнил целия си профил, ме подтикнаха да се запитам дали някой не го кара да мисли постоянно за религията и ако е така - кои са тези хора, които го принуждават да го прави - спомня си приятелката му. - Аз сама се сетих, че може да е станал част от секта. Започнах да му обяснявам, че нещата не са така, както той ми ги представя. Единственото, което той ми каза, беше, че аз не го разбирам и не разбирам нищо от това."

Лично към нея Калоян по никакъв начин не бил променил отношението си. Дистанцирал се само през последната седмица. Симона не е усетила напоследък приятелят й да е притеснен.

"Ако беше така, щях да забележа. Единствено тази прекалена отдаденост към религията не я разбирах", разказва още тя.

Момичето не знае дали младежът не е давал пари на "тези хора", както самата тя ги нарича. Той никога не е казвал, че те искат нещо конкретно от него.

Симона отхвърля и твърденията, че поведението на Калоян в последните дни се дължало на това, че той е употребявал наркотични вещества.Тя е категорична, че той никога не ги е вземал. Пушел единствено марихуана и то рядко.

Тя не може да каже дали тайнствената група го е подтикнала към самоубийство, но е сигурна, че той сам не би взел подобно решение: "Все пак това е част от сектата - тя убива".

Именно поради неадекватното му поведение на 27 октомври родителите на Калоян го водят в "Пирогов".

"Не беше агресивен, когато го докарахме със съпругата ми в болницата - сподели Иво Милев. - Това можем и да го докажем. Имаме видеоклип, който реших да направя, за да му покажа до какво състояние се е довел от нещата, които е взел, след като се стабилизира. От изследванията стана ясно, че синът ми е употребил марихуана."

По думите му младежът е тренирал бокс, плуване и фитнес, но в един момент спрял. Прекратил излизанията и с приятелите си, което било доста необичайно. Пред родителите си той започнал да говори често за Господ и дявола.

"Аз съм избраният", им казал веднъж той.

"Детето ми. Само заради него ще намеря изродите, които го убиха", каза разстроен бащата на Калоян.

Според него синът му не се е развързал сам, а някой друг му е помогнал и така е успял да избяга. Бащата твърди още, че Калоян не се е самоубил, а е бил бутнат.

По думите му младежът не е наркоман и е сигурен, че никога не е употребявал наркотични вещества. Момчето било много запалено по спорта и гледало винаги да е в добра физическа форма.

Сред приятелите си младежът е известен като Калата.

"Той беше голям фен на футболния отбор Левски - разказват близки на момчето. - Това му е по наследство от баща му, който също е верен привърженик на "сините". Под голям фен не разбирайте ултрасите, които ходят по стадионите, за да правят конфликти и да се бият. Той беше много спокоен и нищо не можеше да го извади от равновесие. При проблеми между приятелите му той никога не заемаше страна, за да не стане спорът още по-голям."

Компанията му все още не може да повярва, че Калоян е ударил медицинската сестра от "Пирогов" с юмрук в лицето, а след това я е оставил да лежи на пода в безсъзнание. "Това сякаш не е той. Калата не прави такива неща. Той не бие хора, дори с думи не ги напада", твърдят близките му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички родители на наркомани си приличат, когато се стигне до такъв край. Тяхното дете винаги е "много добро дете", все някой друг го е накарал -секти, приятели и т.н. Винаги търсят заговори за убийства и прочие. А истината е доста по-прозаична. Много е лесно да търсиш вината някъде другаде. Така не ти се налага да си признаеш , че вината е главно в теб
21
3
 
18
 
! Отговори
: преди 6 години
Преди всичко тревата влияе на мисленето, следовавателно взависимост от човека и взависимост от "добавките", които би могла да съдържа, може да се получи сериозен еррор, принципно подтиска агресията, но не е за всеки и ДА, оставя следи в мозъка на човека.
20
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съболезнования за мъката на близките му, но цяла България е наясно, че се е дрогирал, само семейството му продължава да твърди, че някаква мистериозна секта е замесена. Сигурно така успокоят гузната си съвест, че други са виновни, а не че те самите не са направили нищо.
19
2
 
3
 
! Отговори
Неа до 22 преди 6 години
Вместо да коментираш другите , да сравняваш и категоризираш можеш да помислиш малко , ако ползваш главата си за това
18
7
 
5
 
! Отговори
Неа до 20 преди 6 години
Не съм съгласна , по простата причина , че това е описанието на въздействието по книгите . Иначе я друсат с акенетони и др.хапчета ....за кръвно , сърце ...за да наподобява въпросното въздействие на т.нар холандец .
17
7
 
17
 
! Отговори
Неа преди 6 години
От зависимост към зависимост ... Търсил е към какво да се превърже . Не се знае дали реално е ходил някъде в секта или просто е прочел нещо . Защо е единствения от сектата с такова поведение ? Да не е бил единствения член ? Най - много да се е припознал в някой текст.... Приискало му се е да е избран .. За какво не става ясно ...
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НеаТревата отключва обратната реакция - летаргия.
15
7
 
12
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Момчето, много правилно е охарактеризирало ортата, която ходи да гласува за ПП ГЕРБ - двуличници и лицемери
14
9
 
25
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Както вече казах момчето е било психично неуравновесено и следствие на тревата си е докарал психиатричен проблем .... Бащата твърди че Калоян не е употребявал наркотици ?! Тревата какво е ???
13
8
 
10
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Тоя е същия ненормалник като акбарите само името на бога е друго....религията е злото....зомбитата са опасни щото са "избраните"... хахахаха....
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дали е секта, може да е гледал някой филм аз съм избраният, синьото или червеното ,хапче последвай белия заек ,велкоме Нео. Aха ще се побъркат я гледайте краварски филми матрици и подобни.
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дрогарче.
10
8
 
13
 
! Отговори
Еврей преди 6 години
Обикновен наркоман какво толкова шумите
9
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тъй наречените деца от милениума ще започнат съвсем да откачат от технологииге където навлизат. Всичките са зомбирани със телефоните и ще става все по-лошо ритат бабички и прочие. Вържат те за леглото погледтеш няма ти го телефона свили са ти пацентата и отнасяш 3 шамара . Помня някога се живееше много по-спокойно от днес туй че нямаше луксозни коли не е болка за умирачка.
8
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайдееее, отново за този перко. Стига вече!!
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Младежът може би е имал пред вид политиците у нас и по света,които са двуличници,особено комунистите и "светлото бъдеще",което обещаваха.
6
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично аз не вярвам на лекарите на нито една тяхна дума.Нито на пребитата медицинска сестра, нито на оная пациентка удушената уж !
5
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова много написано за един откачен наркоман, ставащ все по-опасен, защо? Добре, че е полетял към Вечните ловни полета, защото ни направил и по-лоши неща.
4
4
 
16
 
! Отговори
. преди 6 години
Да се направи разследване и да се открие секатата, не може всеки психичноболен да си прави "църкви" , защото било демокрация, трябва да има контрол.
3
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вера, пълно е с правописни грешка. Некaдърна си!