Калоян, който би и се самоуби: Аз съм избраният, двуличници!

Само на 25 октомври младежът качил във FB 16 снимки с религиозно съдържание
Обновена: 2 ное 2017 07:52 | 2 ное 2017 07:00,
128
Калоян, който би и се самоуби: Аз съм избраният, двуличници!
Снимка: "168 часа"

Аз съм избраният! Това казвал на родителите си в последните дни преди трагедията с него Калоян Милев.

18-годишният младеж преби медицинска сестра в "Пирогов" в петък вечерта, а няколко часа по-късно полетя от 6-ия етаж на сграда в центъра на София. След няколко дни почерненият му баща предположи, че синът му е станал жертва не секта.

Това предположение се споделя и от приятелката на Калоян, Симона.

"По всевъзможни начини се опитах да му помогна, но бях безсилна. Отнеха ми го.", казва момичето пред "168 часа".

Тя не е чувала от самия Калоян, че е в секта, но сама започнала да се съмнява в това.

Още по темата

"Една седмица преди края той спря да ме търси безпричинно. Това го е направил явно, за да не ме нарани толкова много", смята момичето.

Съмненията й се подсилили и от снимките с религиозни послания, които Калоян качвал във Facebook. Първият подобен пост младежът публикувал на 10 октомври, а от 18 до 25 октомври не е пропуснал нито ден, в който да не сложи цитат от Библията.

"Устойте на дявола и той ще избяга от вас. Елате по-близо до Бог и той ще дойде по-близо до вас. Измийте ръцете си, грешници, и пречистете сърцата си, двуличници!", гласи едно от посланията на снимка, качена от 18-годишния младеж.

Само на 25 октомври от 7,00 сутринта до 15,00 ч следобед той е качил в профила си общо 16 снимки с религиозно съдържание, като по-голямата част от тях са цитати от Библията, а другата са мисли за живота, обвързани с вярата. Това бил и последният ден, в който Калоян проявил активност в профила си в социалната мрежа.

"Тези снимки, с които е запълнил целия си профил, ме подтикнаха да се запитам дали някой не го кара да мисли постоянно за религията и ако е така - кои са тези хора, които го принуждават да го прави - спомня си приятелката му. - Аз сама се сетих, че може да е станал част от секта. Започнах да му обяснявам, че нещата не са така, както той ми ги представя. Единственото, което той ми каза, беше, че аз не го разбирам и не разбирам нищо от това."

Лично към нея Калоян по никакъв начин не бил променил отношението си. Дистанцирал се само през последната седмица. Симона не е усетила напоследък приятелят й да е притеснен.

"Ако беше така, щях да забележа. Единствено тази прекалена отдаденост към религията не я разбирах", разказва още тя.

Момичето не знае дали младежът не е давал пари на "тези хора", както самата тя ги нарича. Той никога не е казвал, че те искат нещо конкретно от него.

Симона отхвърля и твърденията, че поведението на Калоян в последните дни се дължало на това, че той е употребявал наркотични вещества.Тя е категорична, че той никога не ги е вземал. Пушел единствено марихуана и то рядко.

Тя не може да каже дали тайнствената група го е подтикнала към самоубийство, но е сигурна, че той сам не би взел подобно решение: "Все пак това е част от сектата - тя убива".

Именно поради неадекватното му поведение на 27 октомври родителите на Калоян го водят в "Пирогов".

"Не беше агресивен, когато го докарахме със съпругата ми в болницата - сподели Иво Милев. - Това можем и да го докажем. Имаме видеоклип, който реших да направя, за да му покажа до какво състояние се е довел от нещата, които е взел, след като се стабилизира. От изследванията стана ясно, че синът ми е употребил марихуана."

По думите му младежът е тренирал бокс, плуване и фитнес, но в един момент спрял. Прекратил излизанията и с приятелите си, което било доста необичайно. Пред родителите си той започнал да говори често за Господ и дявола.

"Аз съм избраният", им казал веднъж той.

"Детето ми. Само заради него ще намеря изродите, които го убиха", каза разстроен бащата на Калоян.

Според него синът му не се е развързал сам, а някой друг му е помогнал и така е успял да избяга. Бащата твърди още, че Калоян не се е самоубил, а е бил бутнат.

По думите му младежът не е наркоман и е сигурен, че никога не е употребявал наркотични вещества. Момчето било много запалено по спорта и гледало винаги да е в добра физическа форма.

Сред приятелите си младежът е известен като Калата.

"Той беше голям фен на футболния отбор Левски - разказват близки на момчето. - Това му е по наследство от баща му, който също е верен привърженик на "сините". Под голям фен не разбирайте ултрасите, които ходят по стадионите, за да правят конфликти и да се бият. Той беше много спокоен и нищо не можеше да го извади от равновесие. При проблеми между приятелите му той никога не заемаше страна, за да не стане спорът още по-голям."

Компанията му все още не може да повярва, че Калоян е ударил медицинската сестра от "Пирогов" с юмрук в лицето, а след това я е оставил да лежи на пода в безсъзнание. "Това сякаш не е той. Калата не прави такива неща. Той не бие хора, дори с думи не ги напада", твърдят близките му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да стигнат символите да разкажа за подобен случай, който имах със спешна помощ и доктори. Става въпрос за състояние на паническа атака, което получих и без употреба на дрога. Ако не бях на 30 и малко по-уравновесен човек от това дете и аз щях да се метна. Чудовищно отношение, с обиди, насилие, тотална некомпетентност по проблема, нулева помощ, унижение от страна на мед лицата, все едно си луд и някакъв ***. Говорим за една проста паник атака - бичът на 21 век. Но в бг болниците е още Сре
41
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Имало е проблем и той е бил подценяван от членовете на семейството.Това се обуславя от факторите на средата и генетичните фактори.Имало е стресираща ситуация.
40
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно колко бързо се забравя, че това момче е пребило жена. Да, трагедия е, че се е самоубил, но приживе не е бил ангелче, както баща му се опитва да го изкара. Гадно е да се говори така, но ако беше останал жив вероятно щяхме да го четем след някоя и друга година как е убил някого.
39
3
 
19
 
! Отговори
Петров преди 6 години
До даВсичко в коментара ти е грешно, дори лъжливо и манипулативно. Първо - алкохолът е също толкова голям трамплин към ДРУГИ СИЛНИ НАРКОТИЦИ, какъвто всъщност той е според всички занимаващи се с това организации. Всъщност според EMCDDA и ISCD той се класифицира като най-опасният наркотик ако се отчитат вредите за използващия го и околните нему. Всичко това може да се провери естествено. Не защитавам канабиса - просто внасям яснота. В крайна сметка всичко впоследствие е въпрос на личен избор.
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е как, сектата му е обърнала внимание
37
3
 
23
 
! Отговори
Дисциплинатор преди 6 години
Поредния психично болен на когото не е обърнато внимание навреме.
36
2
 
21
 
! Отговори
МaйМyнaтa преди 6 години
Значи той бил избрания, и са кво...трябва да избират друг
35
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оня ден даваха баща му. Тоя не беше изтрезнял Пиянка отвсякъде на 40 години. Направил го е на 21-22 години и как искате да израсне тоя на снимката с 22 годишен баща и 18-19 годишна майка?
34
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички около него са трогателно прости, момчето се е отчаяло от света.
33
16
 
16
 
! Отговори
да преди 6 години
тя тревата била безвредна, бе,а алкохола не:-):-):-)само дето още няма случай на минал от ракия на хероин, но от трева...колкото искаш:-):-):-):-)
32
3
 
27
 
! Отговори
123 преди 6 години
Лошо за момчето, но като гледам баща му какъв е *** не се учудвам. Все пак всичко тръгва от семейството. После малко зобил, малко пушил, малко *** (или к'вото и да е друго) и после малко шизофренийка и малко поумрел. Съжалявам, ама това е истината. Никой няма да ви възпита децата вместо вас
31
18
 
18
 
! Отговори
!!! преди 6 години
пушел миличкия марихуана(за десерт след вечеря сигурно)...ама рядко...ще кажеш, че е пушел пакетчета чай от лайка като ги слушаш..то дрогирано, та не знае на кой свят, но другите му виновни...нагли родителите колкото искаш - голямата загуба - един НАРКОМАН по-малко !!!
30
3
 
0
 
! Отговори
до Марс Фактор преди 6 години
Най вече такива като тебе.
29
4
 
25
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Защо бащата щял да търси сектата?! Каква е работата на ДАНС? Този случай ако не е заплаха за националната сигурност...!!!
28
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така става след като дилърите на Суджука продават амфети вече и в самите дворове на училищата.И родната полиция ги пази. И иска по-високи заплати. Защото допринася за увеличаването на милионите в сметката на Суджука.А той държи ножа и реже баницата. И разпределя ли, разпределя. Нашите пари де.
27
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тия от сектите да обясняваш, е все едно на радио да говориш.Психическата обработка е чудовищна. Правят я върху по-лабилни психически хора и успяват. Проблема е много сериозен.
26
8
 
18
 
! Отговори
MarX Factor преди 6 години
Демокрацията в България повреди много хора.
25
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-вероятно е употребявал е нещо, което е отключило шизофрения.
24
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родителите са му виновни! Защо не бяха останали с него в болницата, това ви е детето бе?! Спортистът с трева в устата. Толкова нагъл беше бащата, да обвини болницата, чиито служители са били жертва на сина му. Къде беше ти бе, татко? В леглото вкъщи?
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не обръщайте внимание на Василев - дребна душица, цвъкаща мозъчни *** във всяка тема, опитваща се да убеди другите и себе си колко е значима, а всъщност на никой не му пука за него.