Пускат от ареста Йоан, обвиняем за убийството в Борисовата градина

Решението на СГС не е окончателно, може да се обжалва
Обновена: 7 ное 2017 14:53 | 7 ное 2017 14:50, Елка Василева
49
Пускат от ареста Йоан, обвиняем за убийството в Борисовата градина
Снимка: Булфото

Софийският градски съд пусна от ареста Йоан Матев, който е обвиняем за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина

Йоан Матев беше освободен от СГС срещу „подписка“, пише "24 часа". Мотивът е, че при извършване на престъплението той е бил непълнолетен, поради което може да бъде наказан със затвор от 5 до 12 години.

Още по темата

От мотива на съдията стана ясно, че при наказание, по-малко от 15 години, мярката за неотклонение "задържане под стража" не може да продължава повече от 8 месеца.

Йоан Матев обаче няма да излезе от ареста веднага, тъй като решението на Софийски градски съд подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд. Делото е насрочено за 14 ноември.

Говорителят на Софийска градска прокуратура Зорница Таскова съобщи, че прокуратурата ще протестира решението на Софийски градски съд. От там връчиха в съдебната зала призовка на защитата на Матев да се яви за запознаване с материалите по делото, тъй като до момента това не е можело да стане. Въпреки че майката на Йоан Матев е и негова адвокатка, тя е отказвала да получи призовката. Това затруднявало разследването и приключването на делото.

Георги Игнатов бе убит преди две години. Той бе открит прободен с нож на пейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 година.

Убиецът остана неоткриваем повече от година, въпреки че камери в района заснеха как от мястото на убийството бяга момче. Кадрите дори бяха изпратени в чужбина за обработка.

Матев бе задържан през февруари тази година, след като свидетел потвърдил самоличността му и посочил мястото, където е скрит ножа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари