Резервен адвокат за Йоан, обвинен за убийството в Борисовата

Причината: да не се бави производството, за да започне делото
6 ное 2017 20:14,
10
Резервен адвокат за Йоан, обвинен за убийството в Борисовата
Снимка: архив, Булфото

Предприети са действия по назначаване на резервен защитник на Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина от 2015 г. Това съобщи градският прокурор Емилия Русинова, предаде bTV.

Още по темата
Причината е, че утре ще се проведе поредното заседание по молба за изменение на мярката на Матев и целта е да не се бави производството, а да приключи и внесе в съда с обвинителния акт, за да започне делото.

Русинова обясни, че прокуратурата не бави разследването, то е приключило още в края на месец юли, когато е бил извикан Матев, за да му бъде повдигнато прецизираното обвинение.

След това, по думите на Русинова, са започнали действия на Йоан Матев и неговите защитници в посока забавяне на приключването на делото и внасянето му с обвинителен акт. Те били пуснали множество молби за изменение на мярката, сменяли са се адвокати, а майката, която тогава е била конституирана като защитник на сина си, е отказала да приеме една от призовките.

Според градската прокуратура, не би трябвало утре Матев да бъде пуснат на свобода, поради това, че е изтекъл законовият му срок за задържане без да бъде повдигнато обвинение, защото за обвинението срещу него срокът е една година и шест месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нaдявaм се всичките пaри дa им отидaт по aдвокaти, лекaри и лекaрствa. Те почернихa едно семейство, дa бъдaт почернени и те. Скоро дa прочетем кaк рaк рaзяждa тaзи мaйкa, бaщaтa остaвa инвaлид с болки зa цял живот. Нa този му пожелвaм стрaховa неврозa и пaрaноя. *** мръсни
9
0
 
12
 
! Отговори
язе преди 6 години
Крайно време е на такива като тоя да им бъдат назначавани само стажанти адвокати с малко или никакъв опит.
8
2
 
9
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Щото тая *** кри тоя убиец ... На ти сега същото на главата...
7
1
 
5
 
! Отговори
Неа преди 6 години
Лелее аз съм изумена ,внука и убил сина и ...
6
1
 
28
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
Нашето законодателство не позволява да се сумират присъдите. Влиза в сила най-тежката. Наказателно Процесуалния Кодекс на България отдавна плаче за тотален ремонт. И не само той.... но няма реално желание от страна на законотворците да се справят със тоталната каша в това отношение. Разхождат се по улиците хора с по 50 криминални регистрации... това го няма в цял свят.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Директорката ще е опечалена майка и страдаща баба. Кофти, ама факт!
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще го извадят и после ще избяга в чужбина като убиеца от Соло.Затова няма да бъдат пожалени пари.
3
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Радев на прокуратурата кога?
2
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
60% ОТ ПРОБЛЕМИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА В ПРЕСТЪПНАТА НИ ПРОКУРАТУРА!!!ТОЯ ТРЯБВАШЕ ДА Е ЗАЛЯТ ОТ ОБВИНЕНИЯ!!! ЗА УКРИВАНЕ НА ВЕЩЕСТВЕНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА !! ЗА НЕГОВОТО УКРИВАНЕ!!! ЗА ОПИТ ЗА ГРАБЕЖ! ЗА НЕОКАЗВАНЕ НА ПОМОЩ НА ПОСТРАДАЛ!!! ЗА НАПАДЕНИЕ!!!330 ГОДИНИ ЩЕШЕ ДА ПОЛУЧИ!!!А ОТ ПРЕСТЪПНАТА БЪЛГАРСКА ПРОКУРАТУРА ИМА САМО ЕДНО ОБВИНЕНИЕ ЗА УБИЙСТВО!!!1ПРОБЛЕМИТЕ НИ СА ОСНОВНО В ПРЕСТЪПНАТА БЪЛГАРСКА ПРОКУРАТУРА ТОВА Е ДОКАЗАНО И НЕОСПОРИМО!
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А с директорката кво става?