Пускат от ареста Йоан, обвиняем за убийството в Борисовата градина

Решението на СГС не е окончателно, може да се обжалва
Обновена: 7 ное 2017 14:53 | 7 ное 2017 14:50, Елка Василева
49
Пускат от ареста Йоан, обвиняем за убийството в Борисовата градина
Снимка: Булфото

Софийският градски съд пусна от ареста Йоан Матев, който е обвиняем за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина

Йоан Матев беше освободен от СГС срещу „подписка“, пише "24 часа". Мотивът е, че при извършване на престъплението той е бил непълнолетен, поради което може да бъде наказан със затвор от 5 до 12 години.

Още по темата

От мотива на съдията стана ясно, че при наказание, по-малко от 15 години, мярката за неотклонение "задържане под стража" не може да продължава повече от 8 месеца.

Йоан Матев обаче няма да излезе от ареста веднага, тъй като решението на Софийски градски съд подлежи на обжалване и протест пред Софийски апелативен съд. Делото е насрочено за 14 ноември.

Говорителят на Софийска градска прокуратура Зорница Таскова съобщи, че прокуратурата ще протестира решението на Софийски градски съд. От там връчиха в съдебната зала призовка на защитата на Матев да се яви за запознаване с материалите по делото, тъй като до момента това не е можело да стане. Въпреки че майката на Йоан Матев е и негова адвокатка, тя е отказвала да получи призовката. Това затруднявало разследването и приключването на делото.

Георги Игнатов бе убит преди две години. Той бе открит прободен с нож на пейка в Борисовата градина на 2 юни 2015 година.

Убиецът остана неоткриваем повече от година, въпреки че камери в района заснеха как от мястото на убийството бяга момче. Кадрите дори бяха изпратени в чужбина за обработка.

Матев бе задържан през февруари тази година, след като свидетел потвърдил самоличността му и посочил мястото, където е скрит ножа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 6 години
Е няма такава държава като нашата ?????? Тоя две години се кри след убийството, сега нямало опасност да се укрие със мярка - ПОДПИСКА и го пускат ??? Мисля, че бащата , който работеше на Калотина е развързал сериозен кеш на съдията по делото. Защо НАП не се поинтересуват от имотното състояние на съдията и не се самосезират ???????
39
0
 
3
 
! Отговори
Див Петел преди 6 години
Българска съдебна система!!! Толкова мога да кажа и ядно да се изплюя встрани с погнуса.
38
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Майката на тоя му е адвокатка????Че тази едва има средно!!! И как ще отказва да получи призовката? Връчва й се със свидетели и толкоз>
37
0
 
12
 
! Отговори
Ха туй то преди 6 години
Някой знае ли как се организира Народен съд, че нещо много ми е накипяло от такива съдии !!?
36
2
 
8
 
! Отговори
www преди 6 години
Надявам се сега хулителите на директорката, учителите и съучениците на убиеца да се поуспокоят първом, да се извинят след това и после да протестират възможно най-скоро по някакъв начин.Имаме убиец, който е пуснат от МВР и прокуратурата! Не е от съда, опитайте се да го разберете. Фалшът и пробивът започва от тези институции. Баща полицай, майка пиарка на властта и убиец на свобода. Какво правите вие, ако сте свидетели, оставили личните си данни в МВР? Де е БиБи? Или последното е излишен въпрос?
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ХА ЧЕСТИТО 5 ГОДИНИ ЗАТВОР ХА ХА ХА ХА ХА :DВЕЧЕ Е ИЗЛЕЖАЛ 1 ГОДИНА ЗНАЧИ И ЗА ДОБРО ПОВЕДЕНИЕ АМИ ТОЙ Е СВОБОДЕН ЧОВЕК :DЛЕЛЕ ЛЕЛЕ ЛЕЛЕ :DТОВА Е, ЗАЩОТО НПК НЕ ПОЗВОЛЯВАЛ СУМИРАНЕ НА ПРИСЪДИТЕ А СЕ ИЗБИРАЛО САМО ЕДНО ДЕЯНИЕ НАЙ-ТЕЖКОТО ИНАЧЕ ЩЕШЕ ДА ЛЕЖИ 330 ГОДИНИ И ЗА УКРИВАНЕ И ЗА ГРАБЕЖ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ!!!ЗАКОНИТЕ НИ СА ЗЛЕ ПРОКУРАТУРАТА НИ Е ЗЛЕ!
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Свидетелят посочил къде е скрит ножа бе брат му,преди 8 месеца,записа на камерата заснела момче дето бяга е от преди 2,5 г. включително и с престоя за изясняване на образа на момчето ясно да се види кое е понеже била така да се каже стар модел или поовехтяла записвала не тъй ярко като запрашена за градина или парк,и върната с ясен образ цветен как бягащо момче с петно кръв на слепоочието много преди братчето да покаже ножа сякаш по образ не може да се определи непълнолетен който вече има л.карта
33
1
 
46
 
! Отговори
ужас преди 6 години
Хора живеем в някакъв луд филм,ако си длъжник те съдят без да знаеш и присъстваш а ако си убиец не може да те задържат и съдят защото адвоката се крие и не получава призовка?!?и те пускат!?!?!това е лудост....
32
1
 
21
 
! Отговори
бачо Илия преди 6 години
До Dies IraeПак прокурорът виновен, ако не е той полицая, но никога съдията. Я да гръмнат няколко от съдийската мафия, да видиш ти, тогава бързо и справедливо прораздаване.
31
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От една страна ме е яд,че и този ще избяга от българското правосъдие, но от друга си мисля за почернения баща и дали все пак няма да изчезне безследно.
30
13
 
3
 
! Отговори
Киро брейка преди 6 години
Изпушил е около 4 гр трева непосредствено преди убийството и се е агресирал.
29
7
 
9
 
! Отговори
пак преди 6 години
Тоя е бил яко друсан на марихуана и после пак ми разправяйте, че била безвредна!
28
0
 
25
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
На това му се вика хуманна демокрация. Ако ти се прииска да убиеш , ще знаеш че няма да изгниеш в затвора. Все пак основния съдник трябва да е господ. Само за кокошка няма прошка. Гласувайте за мен ако ви харесва тази демокрация.
27
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСамо да поправя,не е от 10 години ,а от 1945 година държава нямА.....
26
0
 
37
 
! Отговори
Нов преди 6 години
Страхотна система. През февруари го хванали - още не е осъден! Сега ще го пуснем и като се наканим след още две години да го съдим, ще се чудим къде е. Ама нали надника върви ... :)
25
0
 
37
 
! Отговори
Dies Irae преди 6 години
Нужна е проста законова промяна - ако лице обвиняемо по дадено дело е пуснато срещу подписка и избяга, то мястото му се заема от прокурора водещ обвинителното дело и готово.Така прокуратурата много бързо ще почне да събира доказателства и да подава на време коректно попълнени документи без нито един пропуск за да може делото да се влачи като народна песен 100 години в съдът или съдия да има възможност да го върне за преразглеждане.Така ще се оправи системата ни. Когато има персонална отговорност
24
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като родител: След като дават до десетина година в повечето случеи най-много пет години за умишлено убийство, би било най-удачно да отрепеш утайкатта и да си лежиш като пич пет години и с чиста съвет да си излезеш после без угризения !
23
1
 
19
 
! Отговори
рускиня преди 6 години
До СерьожаСамо да те кажа ,че права на убийците и насилниците започнаха да спазват стриктно при демокрация. При соца - ако не разстрел - 25 години
22
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДИРЕКТОРКАТА НА УЧИЛИЩЕТО КЪДЕТО УЧЕШЕ ЙОАН ГО ПРИКРИВАШЕ,НО ДНЕС ПОГРЕБВА СИНА СИ УБИТ ОТ ВНУКА И.СЪДИЙКАТА МИНА МУМДЖИЕВА ЯВНО НЕ СЕ СТРАХУВА ОТ ГОСПОД.......ПАЧКИТЕ НАД ВСИЧКО.......ИМА ВИДОВ ДЕН !
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Гранична полицияВ ЮАР...