Барети сбъркаха адреса, били и ритали мирно семейство

Причината за грешката била, че ги объркала навигацията
415
Барети сбъркаха адреса, били и ритали мирно семейство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Семейство от столичния квартал „Левски Г“ твърди, че по погрешка ГДБОП разбили вратата на техния апартамент, сложили белезници на мъжа и ги претърсили, без да имат общо с престъпната група.

Това се случила миналата седмица, когато ГДБОП и Специализираната прокуратура извършиха акция в София по разследване за организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици.

Претърсиха повече от 20 адреса в четири столични квартала, задържани бяха 21 души, на 5 от тях са повдигнати и обвинения.

Миналият понеделник „аз се събудих в 6 без 5 от голям трясък, от бутане на външната врата (на входа). Показах се на прозореца и попитах: „Какво става? Кой бута?“. Един господин се показа и каза: „Тихо госпожо, ние сме от ГДБОП“. Аз ги питам: „Къде отивате? Кого търсите?“. Вика: „Тихо, тихо, срещу Вас отиваме“. Викам: „Как срещу нас отивате? Там живеят децата ми. Младо семейство, с дете, с бебе“ (…) Виждам много хора с качулки, с автомати, започват да блъскат вратата, да разбиват, да крещят“, разказа преживяванията си Десислава Крумова пред bTV.
По нейните думи тя се опитала да обясни на полицаите, че правят грешка, а те ѝ отвърнали: „Млъкни, боклук!“ и поискали телефоните на нея и дъщеря ѝ. На въпроса ѝ какво става, те отговорили, че „ще разбере от телевизията“.

Спецполицаите нахлули в жилището на дъщеря и зет ѝ, които били блъснати на пода и им били сложени белезници. Мъжът обясни, че никой от полицаите не се е представил, той просто видял някакви маскирани мъже и се съмнявал, че са служители на реда.

Пострадалият твърди, че след като са му сложили белезници, са използвали електрошок върху него, удряли го по главата, а също видял, че ритали съпругата му, която наскоро била родила. След това го попитали дали се казва Станислав, а той отговорил, че не е този човек.

Полицаите тогава разбрали, че са сбъркали блока. Свалили белезниците от мъжа и съпругата му и изчезнали за секунди, без да се извинят или  кажат нищо.

По-късно дошъл шефът на баретите и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината за грешката била, че ги объркала навигацията им.

Пострадалият е стресиран и не иска да покаже лицето си, страхува се да няма нови последствия за него.
Директорът на ГДБОП Любомир Янев призна, че е имало нахлуване на погрешен адрес при спецоперация и се извършва проверка по случая.

Семейството е категорично, че ще търси правата си и то не толкова заради материалните щети като разбитата врата, а заради психическия стрес и отношението на полицаите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Това си е направо НЕЛЕПО -ДА КАЖЕШ ЧЕ НАВИГАЦИЯТА ТЕ Е ОБЪРКАЛА!! БОЖЕ В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ!! ТА НАВИГАЦИЯТА Е ПРЕПОРЪЧИТЕЛНА НО НЕ И ДОСТОВЕРНА!!
36
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето така се печели доверие!
35
1
 
24
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 3 години
Щом използват навигация ми е ясно колко са барети и колко са си повЕрвали!
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще се намерят ли журналисти, които да попитат: Защо не са се легитимирали?, Защо започват да бият хора, които не оказват никаква съпротива? Защо на нормалния човешки въпрос, какво търсят, отговарят "ще разберете от телевизията"? Телевизията говорител на ГДБОП ли е? Ще потърсят ли съдебна отговорност от служителите за престъпления по служба? Най-вероятно никой няма да пита нищо, мисирките ще се задоволят да съобщят факта и да обяснят, че такива неща се случват.
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"На въпроса ѝ какво става, те отговорили, че ще разбере от телевизията.За това е бил прав. Разбрахме за великата им ация от телевизията.
32
0
 
13
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
*** те и тези са нямали основание и право - да нямат някакви превилигии, които им дават право да тероризират когото си искат?
31
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как не сбъркаха да нахлуят в къщата на Доган, Пеевски, Борисов или някой друг мафиот?
30
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бапе КикоЗащото ако нямаш оснивание и право, после ще те ибесят, затова...
29
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредно потвърждение, че униформените са едни от най-голямите престъпници във България.
28
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако им хакна навигацията, дали ще нахлуят така в къщата на Бойко Магистралата в Бояна?
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лоши и зли хора!
26
1
 
37
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Значи слагам една качулка и взимам един автомат - и почвам да разбивам и да влизам навсякъде и да бия. Защо да се легитимирам.
25
1
 
39
 
! Отговори
Киро от Свобода преди 3 години
За съжаление, огромна част от полицаите в България са и криминален контингент. Нещата са толкова зле, че мине не мине и хоп-по телевизията нещо от сорта Шеф на ГДБОП арестуван за търговия с дрога и подобни новини. Когато нашумя случая Наглите се оказа, че има куп ченгета замесени в схемите - от предоставяне на информация, до транспорт, охрана и логистика. Това обаче се замете под килимчвто и по Наглите нямаше нито един осъден полицай. Останалите, със смешни присъди, са вече вън. Толкоз!
24
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Терор на мутрите срещу нормалните хора.След 10-20 години ще кажат, че проверката е приключила и е станала грешка.
23
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако нахлуят така във Факултета, която и врата да разбият - няма да сбъркат. Всички там са престъпници.
22
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дон24Пожелавам ти, всички да са с автомати и да влизат у вас какво им кефне. Ако утре аз и още 20 парчета вземем автоматите и решим, че всичко е наше, каква "легитимация" ни трябва, а?
21
3
 
27
 
! Отговори
хахахахаха преди 3 години
Преди време пребиха пенсионери,после арестуваха хора за 5-ПЕТ!!!кутии цигари,а бандюгите и шанаджиите си кесят...Пак да гласуваме за шайката!Да живей!
20
2
 
28
 
! Отговори
Мутри вън! преди 3 години
Биячите на мутрите пак са се проявили.
19
11
 
8
 
! Отговори
пуцай куме преди 3 години
Тая пък иска и да се легитимират.Нали са с автомати, каква легитимация иска още
18
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега да ги осъдят в Страсбург и готово.