Откриха валута за 140 000 лева на ГКПП "Малко Търново"

Парите са открити в четирима пътници
3
Откриха валута за 140 000 лева на ГКПП "Малко Търново"
Снимка: Агенция Митници

Митнически служители откриха недекларирана валута с обща равностойност 137 930 лева в дрехи и багаж на четирима пътници, при отделни митнически проверки на митническия пункт "Малко Търново", съобщиха от Агенция "Митници".

При митническа проверка в автобус, пътуващ от България за Турция, служителите са открили недекларирани 22 000 евро и 5 000 канадски долара, пренасяни от канадска гражданка.

Други недекларирани 25 000 евро е пренасял в джобове на дрехите си нейният спътник в автобуса, също канадски гражданин. Двамата нарушители са обявили преди проверката, че нямат валута, валутни ценности или стоки за деклариране.

Срещу тях са съставени актове за нарушение на Валутния закон.

При друга митническа проверка на влизащ в страната от Турция лек автомобил с българска регистрация, митническите служители са открили в дрехите и в личен багаж на двама пътници, български граждани, недекларирани турски лири, чешки крони, полски злоти и румънски леи с обща равностойност 20 309 евро, след като и двамата са обявили, че пренасят малки суми парични средства, които не подлежат на деклариране.

Срещу двамата български граждани също са съставени актове по Валутния закон.

Само през последните десет дни, на граничните митнически пунктове с Турция - "Малко Търново" и "Лесово" е открита при митнически проверки на пътници недекларирана валута за над 250 000 лева, информираха от митницата в Бургас.


3
Още от Крими
Арестуваха 24-годишна, свила 32 000 лева от имот в Шуменско
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Теди преди 3 седмици
Неджебето проверявано ли дали е декларирало
1
1
 
1
 
! Отговори
100% 80-процентник преди 3 седмици
много грубо , със сигурност като са товарили валутата , по техни сметки е била на стоиност под 20 хилки , но 2 дена по-късно еврото поевтиня и Хоп! изненада, вече са 20300€ - голям карък