Обвиниха граничен полицай за взимане на подкуп

Той е заплашен от затвор между 3 и 10 години
17 ное 2020 22:52, Красимир Ангелов
4
Обвиниха граничен полицай за взимане на подкуп
Снимка: БГНЕС

Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем полицейски служител при Граничния полицейски участък /ГПУ/ - Свиленград.

Това е резултат от акцията на 12 ноември на територията на ГКПП "Капитан Андреево" от Дирекцията "Вътрешна сигурност" на МВР, под надзора на Окръжната прокуратура, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Образувано е досъдебно производство за престъпление - поискан и приет подкуп от страна на длъжностно лице - полицейски орган от състава на МВР.

След събрани доказателства, към наказателна отговорност е привлечен 48-годишен полицейски служител от ГПУ-Свиленград при РД "Гранична полиция" - Елхово.

При доказване на престъплението се предвижда наказание "лишаване от свобода" от три до десет години, глоба до 20 хиляди лева и лишаване от права, уточниха от прокуратурата. Спрямо уличения е била взета мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 3000 лева.

Разследването по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай, само един ли ?
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицай и подкуп?Абсурд!
1
1
 
7
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Не са ги проверили, не са ги хванали. Докато се отчитат нагоре няма проблеми. Ама като вземат да кашират пари и настъпват мотиката .