Бракониери пребиха горски, трима са в болница

Заплашили ги и с нож
3 сеп 2021 09:55,
78
Бракониери пребиха горски, трима са в болница
Снимка: БГНЕС

Жестоко нападение над горски служители край Ямбол. Бракониери им нанесоха побой и ги заплашиха с нож. Екшънът се разиграл в защитената местност „Ормана“.

След него двама души са настанени в болница с травми по главите и крайниците, а трети е с охлузвания и рани.

В деня на нападението тримата служители на Югоизточното държавно предприятие са спрели каруца с дърва за проверка, съобщи пред Нова тв заместник-директора Андон Кондузов.

Още по темата
„Малолетни са придружавали каруцата. Те се разбягват, когато ги спират. След това възрастни хора идват и се намесват. Нападат нашите служители. Предотвратен е удар с нож, но започват да им нанасят удари с дървата от каруцата”, обясни той.

Нападателите са били десетима, но само един е задържан.

„Това не ни успокоява по никакъв начин. Към горската власт няма уважение и респект”, заяви Кондузов.

Той припомни, че тази година това е втори подобен случай. Първият е от февруари. По думите му с наближаващия отоплителен сезон се увеличават и нарушенията, свързани с незаконна сеч.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
16
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Стриктно спазване на евроатлантическите ценности.Беззаконнието трябва да се спазва иначе БХК,ще ни нахока.
38
0
 
15
 
! Отговори
ПРАВОВА ДЪРЖАВА СМЕ преди 2 години
Защо не се промени закона за да имат законното право. . . . . . . ? ? ? За да печелят съдии адвокати и прокурори - за това ! ! Оказа се че те са закона или са над него , тях закон не ги лови защото изкарват прехраната си от безплатното правораздаване и правосъдие . Ето за това ще има такива случаи , докато не започнем ние да пишем законите !
37
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 34 Човека си е отишъл поне с достойнство, като си е пазел имуществото. Предпочитам да убия и да отида в затвора, отколкото да бъда убит, пребит или ограбен от мaнгaaaлин.
36
2
 
16
 
! Отговори
Орманджиев преди 2 години
Горски или ,,Парк ренджър"са една и съща титла,за разлика от първия втория знае как да си ползва служебното си оръжие когато животът му е застрашен при изпълнение на служебния си дълг. Няма значение дали е червенокож или бледолик......До кога ще се търпи своеволията на едни излишъци на природата....... time is out.
35
0
 
16
 
! Отговори
Гъчо преди 2 години
Като почнат да налагат с дървета политици и полицаи, тогава ще се оправи тази държава.
34
1
 
26
 
! Отговори
Ха преди 2 години
До 31: Брат ще ти отговоря защо са им пушките на горските:преди 15 год. като полицай избих зъбите на един ц... нин защото ми каза " Е.. и си майката", след което той ме осъди 1000 лв, че ял само попара 1 месец след това. В края на делото, когато съдията ми даде думата само казах" Това е само началото, както сте я подкарали след 10-15 год ще бият насред улицата всички българи и вие само ще им ръкопляскате". Познах ли?
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами разрешете на горските в такива ситуации да използват огнестрелно оръжие, в други държави само ножа да видят и вече са се прицелили в теб!!!
32
1
 
18
 
! Отговори
Чшш, алоуу преди 2 години
Как си я представяте тая, че горски ще стреля на месо?! Че тоя човек ще го разпънат после! А ако има и смърт - директно си отива в затвора. Случай преди години - учител по физика, пенсионер, от кражбите на индусите си минира СОБСТВЕНАТА КЪЩА. Нахълтва индийка, преминава през двора и влиза къщата. Съответно оживява, но остава без двете си ръце. И човека, чийто къща е била обект на взлом влезе в затвора. Май и там си почина.
31
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хора стига сте фантазирали - нищо не можете да направите на ромските гнидии. Нищо. Те безчинстват, тероризират, крадат, изсичат гората и никой не ги закача. Те са задружни, а ние не. Там е проблема. Онези викнали една банда и ги набили, ми викайте и вие една банда ама няма. Освен да пиете ракия за друго не ви бива. Докато не го разберете няма да има промяна. Стига сте чакали държавата да ви оправя, хващайте колкове и бой. Па после докато се разбере кой какво и онези в болница.
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малолетните са за прикритие и защото не носят отговорност.
29
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пушките за какво са им на нашите горски? Да плашат гаргите? По времето на соца нямаше как да се случи това. Тогава родната милиция биеше здраво - така как си требе, не по евроатлантически. Назначете истински рейнджъри и гласувайте истински закони, защото скоро ни гора ще остане, ни горски!
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето сега е време да се вкара един наистина удачен еко закон - да може да се стреля по бракониери сечащи в защитени гори. Това ще е много по-полезно за природата, околкото стотиците еко такси и там други глупости.
27
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жандармерията да иде, да ги счупи от бой, а после да идат да строят магистрали и да метат града с език!
26
0
 
17
 
! Отговори
джави преди 2 години
Да отидат командоси и да им покажат къде зимуват раците
25
5
 
18
 
! Отговори
333333 преди 2 години
Да определено ми е трудно мисленето. Да си чул някъде горски да е вадил оръжие. Най вероятно не си. Знеш ли защо? Защото няма съд в БГ който да защити този който е извадил оръжието, ясно. Още нещо 70 % от горските играят заедно с каруцарите и вярвай ми няма горски, който да си даде живота заради гората и дървата. Те 90 % от съставените актове падат в съда, какво остава ако извадиш оръжие. Хайде лек ден и не спори, като не ти са ясни нещата.
24
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България има деградация с години,не е от сега.За съжаление няма върщане назад.Ако искаме да имаме по-добро бъдеще трябва сериозни промени.Не бият само горски,а лекари,полицаи,граждани на практика всеки вижда какво се случва,но си трае егоистично до момента когато се случи на него.Ако горските реагираха,когато бяха бити други граждани,нямаше да им се случи на тях.Но това е бъдещето,ако не се стегнем като общество и продължим с егоизма.
23
0
 
25
 
! Отговори
българин преди 2 години
Аз да попитам, жандармерията с какво се занимава всъщност? Виждам почти всеки ден, едни такива лъскави бели коли с надпис на тях "Жандрамерия", возят се насам-натам, но не ми е ясно какви са им задачите, какво работят?И не могат ли горските като обикалят на проверка и спират съмнителни коли да ги придружава един отряд жандармеристи? Със всички правомощия разбира се, на френски "Жан Д'Арм" означава въоръжен Жан, или Иван с оръжие. Така мисля че направиха с масивите череши в кюстендилско.
22
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Електората на радеФ пoдивя съвсем!!!
21
1
 
25
 
! Отговори
Пора преди 2 години
Има решение на проблема - оръжие и който нарушава да се стреля на място!! Като утрепат 5-6 човека ще спрат да крадат ....
20
4
 
3
 
! Отговори
до 3333333 преди 2 години
Не знам ,какъв си ,но ти е трудно мисленото ,а вероятно и четенето !!!