Семерджиев редовно карал без книжка, прикриван е

Случаите са били потулвани
21 юли 2022 10:38, Александър Попов
76
Семерджиев редовно карал без книжка, прикриван е
Снимка: БГНЕС

Ново досъдебно производство е образувано срещу Георги Семерджиев за това, че е шофирал автомобил без валидна шофьорска книжка. Деянието е извършено в едногодишен срок от съставяне на акт за същото нарушение. За това престъпление го грози присъда от една до три години затвор и глоба от 500 до 1200 лева.

МВР е докладвало на прокуратурата чак сега, че Георги Семерджиев е засечен да шофира без книжка преди година и половина, сочи съобщение на държавното обвинение.

На 19 декември 2020 г. срещу него е съставен акт за каране без книжка. Едва през юли 2022 година при решаването ѝ служителите на "Пътна полиция" към СДВР установяват, че са налице данни за извършено престъпление от Семерджиев и я докладват на СРП.

Още по темата
Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка, която трябва да установи на какво се дължи забавянето от година и половина на доклада на образуваната полицейска преписка пред СРП.  

В хода на извършената проверка е установено, че през януари 2021 г. от "Пътна полиция" е изготвено наказателно постановление спрямо Семерджиев, което не му е връчено. Не е уведомено друго отделение на МВР, нито компетентната прокуратура. От приложената справка става ясно, че материалите са деловодно изведени от ОПП-СДВР чак през юли 2022 г. Установен е и аналогичен случай с невръчено наказателно постановление спрямо Семерджиев и през 2010 г.

Наблюдаващият прокурор е дал указания да се установи кой служител е държал документите, как го е направил и защо са били в ОПП-СДВР, а не са връчени на Семерджиев и не са били уведомени други отдели на МВР и прокуратурата, както и какви действия са предприети или не са предприети във връзка с това.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още по темата: Георги Семерджиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
СТРОНГИН ИЛИЕВА преди 1 година
Не знам, що за родител би си оставил детето да пропадне до такова ниво, малко да се отклони от правият път и бих започнала да раздавам тупаници, а стигне ли се до наркотици и провинения, сигурно ще го вкарам в болница. Не знам как родителите позволяват такива неща на децата си, но аз никога не бих, прибере ли се с някаква грозна татуировка и сам ще го накарам да си я махне, ще трие докато не му остане кожа на ръцете.Боя оправя такива кел3ши като него. Един път да го е страх и ДО ТАМ.
28
1
 
1
 
! Отговори
58 преди 1 година
има една институция на цариградско - главна дирекция за борба с нещо беше , ама съм сигурен , че НЕ се борят с престъпността. еех, ако някой хора си бяха свършили някога работата по съвест, сега щеше да е просто превтъпник, но не и убиец
27
0
 
0
 
! Отговори
64 преди 1 година
ей лимон, засрами се малко..
26
4
 
1
 
! Отговори
Приятел преди 1 година
Защо пишете без да сте на ясно Жорката е страшен пич. Тия момичета какво правят на тротоара те се виновни. Карал бил с 200 и какво от това в депресия е малко да се разведри. Какво правят тези момичета в 23 часа на улицата.
25
0
 
2
 
! Отговори
РЕДОВНО преди 1 година
Редовно карал без книжка.Това да не е билет за градския :D
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Убиецът на Милен Цветков има парите на мама. Този, има чужди тайни, но пари няма. Не оправдавам сополивото хлапе, но мисля, че и той ще умре в катастрофа, както Милен, без да доживее дълбоки старини. Това е иронията на живота. Този, Семерджиев, не трябва да живее и час повече.
23
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този няма пукнат собствен лев.
22
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Не върнат ли смъртното наказание престъпността в България ще се увеличава, а престъпниците ще стават все по-нагли с тези никакви наказанияа народа ще става все по-беден !
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кучето е заровено : Черно тото . Кой урежда черно тото в това място и ходи с Перука
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То е ясно, че е прикриван ама кажете от кого! Стига сте дъвкали едно и също, сложете имената и снимките им, че да ги видят всички тия "ятаци"!
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
човек на Бойко :) продава дрога за тях, да не е да продава за мен
18
0
 
10
 
! Отговори
ТеменужкаТрубадурова преди 1 година
Преди няколко години внук ми, Илко играеше пред градинката на къщата, с котарака ни Константин и един толкова бързо мина, няма град, няма населено място, все едно с 120. И добре, че внука се дръпна, щеше да завлече и двамата. Само котарака го завлече и го блъсна и котарака почина на място. От тогава имам лична вендета към всякакви ***, където карат пили и дрогирани, затвор за всички такива луди.
17
4
 
11
 
! Отговори
Следва, че... преди 1 година
Семерджиев работил за Таки и т.н. и снабдява Кирил Петков и компания, следователно хората от правителството на ПП са хора на мафията!
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 40____Сега тоя бил човек на ББ ?? Е като е негов човек защо вече 15 дни се бавят резултатите от пробите,защо нищо не се прави защо му дадоха стълбата,защо го прикриват.../
15
2
 
7
 
! Отговори
До 44 преди 1 година
До до 44 Защо Гешев!? Смешни сте! Има системен проблем и той е в непипнатия от 90-та година НПК, с изключение на козметични промени! И сега не го пипат, а само се грижат хора, като Бобокови и сие да си върнат парите! Но, Асен Василев ви го каза "бедните да го ..."! Какво още трябва да се случи, за да разберете какво се случва в момента!?
14
0
 
7
 
! Отговори
Ало, коментиращите!? преди 1 година
Услужливо пропускате факта, че златното време на мутрите беше по времето, когато Бойко Рашков беше ключов фактор в МВР и ги закриляше, защото бяха наши момчета!
13
1
 
4
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 1 година
Това момче след няколко седмици ще го намерят в една кална канавка...
12
0
 
4
 
! Отговори
П.К. преди 1 година
Това ли е днешната "голяма" новина? Та, този човек кара автомобил без шофьорска книжка цели 17 години? И това е публична тайна? Къде бяха тези изтекли месеци на променливите? А, с какво бяха толкова "заети" тия променливи и защо се правят на вода ненапита, та един такъв нарушител да не закопчеят? Щяха да се хвалят 100 години...
11
0
 
6
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 1 година
Ще се намери ли един бабаит който да даде под съд истинския виновник...този е една пионка....полицията и прокуратурата трябва да бъдат съдени...
10
0
 
6
 
! Отговори
морски преди 1 година
И вие можете да сте с протекции, като семерджийчето. Давам ви Жокер: Такса спокойствие