Заловиха бракониери, ловили таралежи за ядене

Случаят е от кърджалийското село Минзухар
18 авг 2022 16:28, Красимир Ангелов
51
Заловиха бракониери, ловили таралежи за ядене
Снимка: РИОСВ-Хасково

Полицията задържа петима бракониери, ловили таралежи край кърджалийското село Минзухар, за да ги сготвят и изядат, съобщиха от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково.

Глоба до 5000 лева заплашва мъжете, у които при проверката са открити 12 живи таралежа. Пред органите на реда и експерт от РИОСВ – Хасково те са признали, че ловят таралежите, за да се хранят с тях.

На жители на с. Минзухар е направило впечатление, че в понеделник вечерта непознати лица обикалят района. Хората се обадили на полицията и патрул от местния полицейски участък в Черноочене спрял автомобил за проверка с петима мъже – двама от старозагорското село Бъдеще, двама от димитровградското Ябълково и един от хасковското Клокотница.

При огледа е установено, че лицата превозват 12 таралежа в зелена брезентова торба. При разпита им е установено, че ловят таралежи с помощта на обучено куче.

На петимата са съставени актове по Закона за биологичното разнообразие. Санкцията за физически лица е от 100 до 5000 лева.

Таралежите са пуснати от служителите на МВР в естествената им среда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
Кон преди 1 година
Кучето, оръдието на престъплението, евтанизирано ли е?
35
0
 
2
 
! Отговори
Nqma Bg kalviatura преди 1 година
<3 Svoboda za ejko-bejko!
34
6
 
6
 
! Отговори
... преди 1 година
Има малцинствена група , които обичат да си хапват таралежи. Ако тези хора нямат във фризера до 20 броя готови за готвене , за тях е бедствено положение . Ама интересно ако хванат някой с 5 кг наркотици , полицията ще си мълчат като женски полов орган и ще видят как да спечелят някоя друга хиледарка.
33
3
 
6
 
! Отговори
Знаещ преди 1 година
Като му махнеш бодлите на таралежа си е жив съсел!
32
1
 
6
 
! Отговори
О чуден преди 1 година
Не им ли бодат на тездиваци като ги ядат !?
31
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Явно повечето от коментиращите не са наясно.Таралежите и костинурките имат страхотно месо.И се ядат от край време.Но вече са под закрилата на закона е не редно да се убиват.Отделно таралежите като дивите прасета пренасят трихинолоза.Отвратителна болест.
30
9
 
1
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Малииий знайте ли гражданята колко са убави бря ? Па и с винце кък вървят ......?!
29
0
 
16
 
! Отговори
…!! преди 1 година
От сега се почна таралежи и какво ли още не., скоро няма да останат животинки, ще станем на принципа всичко, което мърда се яде!
28
0
 
5
 
! Отговори
Кармазъ Сикиш преди 1 година
Някви *** клакьори пък викат че гречката в Русия стигнала 50 рублей, и било голям глад. Аз им вярвам! Ние сме си добре, все пак от 15 години сме в САЮЗА.
27
1
 
15
 
! Отговори
Пийнал преди 1 година
До 24: по тези села не палят свещички, а викат Аллах е велик и ядат каквото им падне.....а и както вече посочих, в провинцията е Голодомор
26
2
 
13
 
! Отговори
Пийнал преди 1 година
Че то в провинцията какво друго да се яде?
25
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще да са укри
24
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глада е по силен от киро и крушовица. А пък ние берем гъби вече 30 години за да не у м рем от глад. Оставяхме и се доверявахме на другите да ни избират управници. Такива управници ни избираха че напрао цъфнахме и вързахме. На тези избори всички гъбари ще гласуваме за Възраждане. Нека веднъж и ние да изберем партия която да ни управлява. Стига избираха вместо нас. Видяхме до къде ни докараха.
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
*** от селата налетяха и на таралежи. До там е докарахме, млакта Швейцария на Балканиета ама някой друг път.
22
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-голяма простотия не бях чувал напоследък. За ядене е ясно, че не стават. Ако пък са били толкова ***, че наистина да ги ядат, по-добре да палят свещички... Тези животинки са едни от най-големите преносители на болести и ***.
21
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Или са котленски пакистанци или бангладешци..може и индийци да са!При тях е традиция за полова мощ ,размножаване и повече чавета на банкоматя да ядат таралежи!
20
0
 
17
 
! Отговори
kirasirrav преди 1 година
до 1 - А може би индийци?
19
0
 
31
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Много логично звучи - мург.ави бедняци с Мерседес събират таралежи за ядене. Бой по сините им гърбини! Таралежът е с тъмнокафяво месо, обвит с дебел слой мас. Не си струва убийството и дрането, в Кауфланд свинското и пилешкото са евтини.
18
0
 
16
 
! Отговори
до 24 преди 1 година
Ами то има животинчета които ако не са в аквариум или клетка, няма да изкарат и минута от този цял живот!
17
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не вярвам че са ги ловили за ядене. Казали са така за да не ги разпитват кой ги купува и къде, за да могат после пак да продават. Не мога да разбера какво е това удоволствие да си вземеш животинче и да го затвориш в една малка клетка или аквариум цял живот.