Задържаха двама за опит за контрабанда на марихуана през "Капитан Андреево"

Те скрили дрогата в резервната гума
17 яну 2023 12:08, Красимир Ангелов
6
Задържаха двама за опит за контрабанда на марихуана през "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция "Митници"

Окръжна прокуратура - Хасково е привлякла като обвиняеми двама български граждани за опит за контрабанда на марихуана, съобщиха от държавното обвинение.

Случаят с двамата мъже – на 35 и 46 години, е от 15 януари, когато на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" пристига лек автомобил  "Форд Галакси", в който пътували от България за Турция двама мъже - български граждани.

По информация на пресцентъра на Агенция „Митници“ превозното средство е селектирано  за щателна митническа проверка, при която в резервната гума са открити 16 полиетиленови вакуумирани плика. Пликовете съдържали зелена тревиста маса, която при полеви наркотест реагирала на марихуана.

Наркотичното вещество е с общо бруто тегло 4,820 кг и е на стойност 19 280 лева.

Двамата мъже и превозното средство, послужило като средство за извършване на нарушението, са задържани.

От Окръжна прокуратура – Хасково уточняват, че двамата задържани са със 72-часова мярка за задържане, а по случая е образувано досъдебно производство, което се извършва от разследващ митнически инспектор.

Предстои Окръжна прокуратура - Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затвориха ни Златния гьол, Златният пункт. С какви пари ще правим престъплението купуване и продаване на гласове? Милост за гербославните! "Изборите чукат на вратата".
4
0
 
0
 
! Отговори
Skeletor преди 1 година
Баси лаиците, всички знаят, че ганджата се крие в гащите, тия в гумата я сложили естествено, че куките ще ви хванат.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия трябва ръцете да целуват на нашите,че са ги хванали. Че ако ги беше хванала турската държава, ужаса щеше да е .....ужасен.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5000 грама по 15-20 лв на грам праи малко повече от 20к.... или е като в вица за полицията: "-шефе намерихме чанта с 20к. - какво? 10к? - да бе, 5к! -е...като е празна за какво ми я носите..."
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не знаех, че марихуаната е дрога. Човек всеки ден научава нещо ново.