За ден: МВР залови 43 пияни и 11 дрогирани шофьори

Общо 7 шофьори са отказали да бъдат тествани
17 апр 2023 19:00, Красимир Ангелов
13
За ден: МВР залови 43 пияни и 11 дрогирани шофьори
Снимка: БГНЕС

В рамките на изминалия ден са установени общо 43-ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол. 17 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 26 - с над 1,2 на 1000, трима са отказали да бъдат тествани. Това съобщиха от МВР, цитирайки междинни резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движение по пътищата.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 11 души, а четирима са отказали да бъдат тествани.

Общо 10 099 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12 411 водачи и пътници. Съставени са 1952 фиша и 559 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозн исредства (МПС) от неправоспособни шофьори.

От обобщените данни по метода „линеен контрол" са проверени 2725 МПС и 3065 водачи и пътници; за констатирани нарушения са съставени 515 фиша и 134 акта. Установени са шестима водачи, шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила и двама – с над 1,2 промила. Двама са седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества или техни аналози.

Данните са междинни и в тях са включени резултати, обобщени до 16:00 часа, уточняват от МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От случая Семерджиев до днес всеки ден има специализирани проверки. Като пийналите шофьори не само че не намаляха, а напротив, леко се увеличиха. Това е ефективността на проверките.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Знаете ли защо има толкова вицове за полицаи и нито един за моркови? Щото морковите не са толкова ***.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей! Ам тия от МВР днес са били НА РАБОТА? Дая им ръкопляскаме! Бурни аплодисменти! Тъпата кука отиде на работа и направи това, за което ПЛАЩАМЕ НА ТЪПАТА КУКА от нашите данъци. ЗА да иде на работа! Да му дадем медал направо - ДНЕС 17.04.2023 ти отиде на работа и направи нещо, за което ти плащаме от нашите данъци всеки месец. Можеш ли сам да се подпишеш? И с кръстче става.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пътниците,колега,се проверяват,да не би,случайно,КАТ е пропуснал да му връчи фалшивия фиш или акт за нарушение.Защото,пак казвам,други по-важни неща в държавата няма,освен пустата безопасност на движението,т.е.събирането на грешни пари от водачите!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А пътниците защо, те не са учстници в движението, те са чували.
6
0
 
5
 
! Отговори
И взимам пуканките преди 1 година
И почвам да гледам цирк!!! И кво като са ги хванали
5
0
 
8
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Няма ли да спрете да ни занимавате всеки ден с измислените статистики на КАТ?!Това ли е най-важното нещо на света,колко пияни и дрогирани сте ОБВИНИЛИ(защото всички са невинни до доказване на противното)!В тази държава има много по-важни неща от това,колко фалшиви глоби се опитвате да съберете с т.пите си камери,от които ефекта е КРЪГЛА НУЛА и тестовете за дрога,които изненадващо само за ушевите не са точни.
4
2
 
16
 
! Отговори
Public enemies преди 1 година
И 200 прибрани парички под масата за да не се пише фиш и акт :)
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко от тях са милицойняци и родата им? Или когато се тестват ушеви корумпета пияници и наркомани, тестовете грешат,а камерите точно тогава не работят.
2
2
 
14
 
! Отговори
ми хубуу преди 1 година
И после!?
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пияндурници,наркомани и ситен пясък да искаш....