Мартин Божанов - Нотариуса купонясвал за Коледа в Банско с "колегите" си прокурори

Десетима били на тържеството с него, но не го познавали
13 мар 2024 16:00, Петър Бойчев
71
Мартин Божанов - Нотариуса купонясвал за Коледа в Банско с "колегите" си прокурори
Снимка БГНЕС

Мартин Божанов Нотариуса и Велимир Атанасов са присъствали на коледното тържество на районната прокуратура в Банско през 2021 г. Това стана ясно по време на изслушване в Прокурорската колегия на ВСС от прокурор Вероника Димитрова от Софийска районна прокуратура (СРП).

Димитрова посочи, че не е била уведомена, че те ще присъстват. Тя също така уточни, че е разбрала кои са Божанов и Атанасов след няколко месеца, когато е чула, че на тържеството е имало "двама души, които не са с много добра репутация", поинтересувала се е кои са те и е прочела медийни публикации за тях. "Всички други на банкета ги познавах, освен тези двама души“, твърди порокурорът.

Интересен факт е, че десетима от изслушаните прокурори днес, присъствали на коледното тържество, казаха, че не познават Мартин Божанов. Девет от тях заявиха, че са научили за Божанов от медиите след смъртта му и че нямат спомени да са го виждали на коледното събиране.

"Няколко месеца по-късно разбрах кои са тези двамата на банкета. Започна да се коментира в нашите среди, че имало такива двама души. Сетих се, погледнах в интернет клиповете, интервютата на Антикорупционния фонд. Тогава разбрах как се казват, каква информация има за тях. Честно казано, ми стана изключително неприятно. Не сме уведомявани за присъствието на такива гости, не са ми представяни, не сме се запознавали", обяснява прокурор Димитрова, предаде БНР.

Очаква се на закрито заседание по-късно съдебните кадровици да изслушат магистрати от Софийската градска прокуратура, които работят по разследване, свързано с мрежата за влияние около Мартин Божанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
22
 
! Отговори
Шенко преди 1 месец
Страхотни новини за бандита с името Нотариуса!Добавете и това,че е повръщал развалена Банска капама! Крал,крал , че се одрал,но давал премиални на....колеги!***!
33
0
 
25
 
! Отговори
Observer преди 1 месец
Тия са толкова нагл.и и безскруполни че чак онемяваш че това наистина е възможно!!!! Лошото е че Тия си живеят в някакъв паралелен свят от който всички ние за съжаление сме много далеч. Още по лошо е че това май никога няма да се промени. Ужас!!!
32
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никой не ги познавал, закрити заседания, реформа, поредни увеличения на заплати.. нищо ново. Думите "прозрачност" и "висок обществен интерес" се забравят след третия ден, нормално. Карай, да сме живи да сме здрави :)
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айляк комент.26 . Прав си то бардаци от магистратите на власт са за показ. Н а тия по магистралите.
30
0
 
3
 
! Отговори
Аптекарката преди 1 месец
Максим Каракаш редовно купува кондоми в аптеката. Бизнесменът не ги купува за жена си Таня, която е също клиентка на аптеката. Последният път даже се похвали, че излекувал кондиломите, лепнати от последната му любовница, млада жена бизнес асистенка в една от фирмите му.
29
0
 
10
 
! Отговори
ДО 25 преди 1 месец
До АнонименСЪДЕБна система у БГ няма мн отдавна !
28
0
 
1
 
! Отговори
ДО 27 преди 1 месец
До АнонименАБЕ щяхме да питаме Самоковеца и Жоро Илиев за БГ прОкоруротите ама бог да ги ПРОСТИ !
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е ка ше го познават бе то е издзвъндземну.
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ми то някой трябва да плати масрафа. Или е с държавни пари или на нечия частна сметка. За какво въобще трябва прокуратурата да има банкет в Банско? Обучения, тиймбилдинги, не знам си още какво, трябва да са по нечий хотели.
25
0
 
17
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Нотариусът плаща яденето, пиенето и нощувките, обаче тая сФирка не знаела кой е, хе-хе...Кого лъжеш мъ, джуко? Труженичките от СРП-то са по-пропаднили и от магисталките...
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Клуб Библиотеката ,клуб Нотариуса , клуб Щангата , клуб осемте джуджета , клуб Орион , клуб Монтерей , клуб Лопян , клуб.. клубове пирамида от ОПГ . На вързани като свински ч ер ва / кървища/ . Да се чуди човек как може да оцелее в държава с такава съдебна система
23
0
 
2
 
! Отговори
ааааааа преди 1 месец
е и народа като е яко про2ст как ще оправите нещата ?!?!??? и мързеливи има МНОГО !
22
1
 
4
 
! Отговори
Красавицата преди 1 месец
Максим Каракаш също купанясва и спи със служителките във фирмите си. Последната любовница на бизнесмена е на годоните на сина му.
21
1
 
4
 
! Отговори
ааааааа преди 1 месец
нали Самоковеца и ЖОРО ИЛИЕВ плащаха на СДС и Костов . мн на високо на нещата !
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Казвах аз и майка ми на един от ПП-то, че всички съдии са корумпирани, описали сме случая - никакъв резултат ! И други ще се опарят и ще им вземат имота. Мразя тази държава ! Сами сме !
19
0
 
7
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
Мутрите плащат на пркоратурата и съдите и политиците и полицията ! още от 90-те ...
18
0
 
12
 
! Отговори
Там преди 1 месец
Ужас
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мартин Нотариуса е бил дядо Коледа на партито. Затова магистратите не са го познали. Бил е дегизиран и е раздавал щедри подаръци. Но всички са мислели, че това е истинския дядо Коледа и затова нищо не са заподозрели и са приемали подаръците.
16
0
 
20
 
! Отговори
Оня преди 1 месец
Ха ха, сетила се Мара да се побара. Като разбрала че не са правилните хора, що не е сигнализирала етичната комисия или неккъв друг, вътрешен орган в прокуратурата?
15
0
 
7
 
! Отговори
баико преди 1 месец
сега е вагно кои го грамна да се види кои управлява дързавата коя мафия.