Мартин Божанов - Нотариуса купонясвал за Коледа в Банско с "колегите" си прокурори

Десетима били на тържеството с него, но не го познавали
13 мар 2024 16:00, Петър Бойчев
71
Мартин Божанов - Нотариуса купонясвал за Коледа в Банско с "колегите" си прокурори
Снимка БГНЕС

Мартин Божанов Нотариуса и Велимир Атанасов са присъствали на коледното тържество на районната прокуратура в Банско през 2021 г. Това стана ясно по време на изслушване в Прокурорската колегия на ВСС от прокурор Вероника Димитрова от Софийска районна прокуратура (СРП).

Димитрова посочи, че не е била уведомена, че те ще присъстват. Тя също така уточни, че е разбрала кои са Божанов и Атанасов след няколко месеца, когато е чула, че на тържеството е имало "двама души, които не са с много добра репутация", поинтересувала се е кои са те и е прочела медийни публикации за тях. "Всички други на банкета ги познавах, освен тези двама души“, твърди порокурорът.

Интересен факт е, че десетима от изслушаните прокурори днес, присъствали на коледното тържество, казаха, че не познават Мартин Божанов. Девет от тях заявиха, че са научили за Божанов от медиите след смъртта му и че нямат спомени да са го виждали на коледното събиране.

"Няколко месеца по-късно разбрах кои са тези двамата на банкета. Започна да се коментира в нашите среди, че имало такива двама души. Сетих се, погледнах в интернет клиповете, интервютата на Антикорупционния фонд. Тогава разбрах как се казват, каква информация има за тях. Честно казано, ми стана изключително неприятно. Не сме уведомявани за присъствието на такива гости, не са ми представяни, не сме се запознавали", обяснява прокурор Димитрова, предаде БНР.

Очаква се на закрито заседание по-късно съдебните кадровици да изслушат магистрати от Софийската градска прокуратура, които работят по разследване, свързано с мрежата за влияние около Мартин Божанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
36
 
! Отговори
дедо ви преди 1 месец
всички на банкета яли , пили и се веселили с непознати , чак като утрепаха единия били разбрали кой е :) някой вярва ли на това ?
13
1
 
14
 
! Отговори
Денкоолу преди 1 месец
До мисирките : Как може да цензурирате глагола с корен чук?!?! Цензура, цензура , но това вашето е безумие, половината думи сте цензурирали за да не ги използва някой по грешен начин! Все едно да забраним ножовете, защото в Англия учениците много се колят! Липса на адекватност тотална. За морал и професионализъм отдавна знаем, но това вече е болестно състояние!
12
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имам съсед, просто някакъв обикновен полицай във въпросната прокуратура, еми миналата година две нови коли за него и жената плюс двоен гараж има и няколко апартамента. За корупмираните прокурори и съдии според мен вече може да говорим за палати в Дубай и Гърция и офшорки, този Марто е просто някакъв техен касиер да ви кажа, мафията са съдии и прокурори!
11
1
 
33
 
! Отговори
Денкоолу преди 1 месец
Имаше един клип преди години, репортерка *** на вратата на индобългарин, който очевидно е вързан директно към елетрическата мрежа пред къщата му незаконно, тоя отваря и на въпроса защо краде ток отговаря, че той не знае за такова нещо и до вчера не е бил вързан, явно някой го е вързал през нощта без негово знание и съгласие! Та и тези така! Докъде я докарахме да се изравни нивото на берящите жица и прокурорите по интелигентност и наглост!
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главна Прокуратура и ПП ГЕРБ в симбиоза се занимават с поръчкови убийства, полицаи им изпълняват прищявките!
9
1
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
Велимир Атанасов ли беше яXал Зартова на морето ,както каза изнудвания от Нотариуса гръцки бизнесмен?
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А завещание написал ли е и заверил ли го е нотариално? Аман от този май муняк
7
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е, и? Това какво престъпление доказва? Това са дрънканици за гLуповати хора, които не могат да разделят същественото от несъщественото и доказаното от голословните твърдения. На всеки с поне 1 мозъчна гънка е ясно, че някакво си участие в някакъв си купон нищо съществено не доказва и от там няма да изкочи заекът! Но да се установняват реални престъпления и истинските им извършинтели не е работа за балалайки и тетки.
6
1
 
15
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Ами да го наричат Мартин "прокурора" вече!Защо ли?Ами защото той го е казал!Ха,ха,ха!Какво бе казал още ли?Май бе,че е близък с Гешев!Гешев дали е чувал за него преди да го убият и да се разчуе по медиите?Ами има такива хора,които на отворени тържества гледат с кой шеф,било на полиция,било депутат да си направят селфи и да го показват,а в заведения с фолкпевици.Поискал е от адвоката и той го е завел.Как няма да го заведе след като препоръчва адвокати по негови думи пред АКФ?
5
0
 
17
 
! Отговори
жаба преди 1 месец
със сигурност не е само той, кой знае още колко такива има
4
1
 
24
 
! Отговори
Nobi преди 1 месец
Абе как така не ги познавате, те са домакините, те са ви платили сметката ..
3
1
 
34
 
! Отговори
некорумпиран преди 1 месец
Тоя Нотариус да отиде на коледно тържество където никой не го познава е много невъзпитано.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За.сметка на това си е намерил майстора.
1
2
 
35
 
! Отговори
:) преди 1 месец
Да се смея ли, да плача ли...