Евросъюзът иска пълна отмяна на визите за САЩ

Все още с визи пътуват българи, румънци, поляци и кипърци
Обновена: 13 дек 2010 14:30 | 10 дек 2010 09:47,
107
Евросъюзът иска пълна отмяна на визите за САЩ
Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят по вътрешната политика е във Вашингтон в опит да получи подкрепа за премахването на визите за гражданите на Полша, България, Румъния и Кипър, единствените държави членки на ЕС, които все още трябва да си изваждат визи преди пътуване до САЩ.

"Позицията на Европейската комисия е непроменена. Искаме да въведем пълна програма за отмяна на визите, а именно отмяна на изискванията за виза за гражданите на всички държави членки", съобщи говорителят на комисията Микеле Черконе.

В четвъртък след срещата си с полския президент Бронислав Коморовски американският президент Барак Обама заяви, че премахването на изискванията за визи за полските граждани е "приоритет", въпреки че това ще означава промяна на закона за имиграцията в САЩ, а това ще изисква подкрепата на Конгреса, не само на Белия дом.

Броят на страните от ЕС, чиито граждани продължават да се нуждаят от виза за пътуванията си в САЩ, намаля през последните години.

"Но се надяваме, че в крайна сметка визите ще бъдат отменени за всички страни. Работим за това", допълни говорителят на ЕК. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
УВАЖАЕМИ, ТИ ТАКА ИЗКАРА НЕЩАТА, ВСЕ ЕДНО ЩАТИТЕ СЕ НАТИСКАТ ДА МАХНАТ ВИЗИТЕ, А НИЕ НЕ ЩЕМ. ПРОЧЕТИ ПАК СТАТИЯТА. ТАМ СИ ПИШЕ - ЕВРОКОМИСАР Е ОТИШЪЛ ВЪВ ВАШИНГТОН ДА ПРЕГОВАРЯ ЗА ПРЕМАХВАНЕТО НА ВИЗИ НА НЯКОИ ДЪРЖАВИ ОТ ЕС, В ТОВА ЧИСЛО И БЪЛГАРИЯ. ТОВА Е ИСТИНАТА. НИКОЙ НЕ ТИ СЕ ПОДИГРАВА, НАПРОТИВ, ХОРАТА ГЛЕДАТ ДА ТИ ПОМОГНАТ.
44
3
 
5
 
! Отговори
БайКолю преди 13 години
До 41Аз пък мисля, че е точно обратното! За мен е подигравка съществуването на подобен двоен стандарт! Не може, на гражданите на една страна ПЪЛНОПРАВЕН ЧЛЕН на Ес да се поставят изисквания, които липспават, спрямо гражданите на всички (или поне на повечето) останли страни от съюза! Това е подигравка, не само с нас, ами и с цялата идея на ЕС, с равнопоставеността на страните-членки, с общия ни европейски дом, с Лисабонския договор и т.н... И това въобще няма връзка с възможностите или с моето желание или нежелание да работя и живея в САЩ! Въпросът е принципен! Двойният стандарт, не само че е унизителен спрямо нас, но е и нарушение на ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ, ВЪРХУ КОИТО СЕ КРЕПИ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ! Много жалко е, ако не го проумявате това!
43
1
 
7
 
! Отговори
Елф преди 13 години
Дан,не си ме разбрал.Когато бял,добродушен,трудолюбив,хрисим и религиозен човек отиде за виза и му кажат ,че е става,това го обижда.В същото време когато той види как други-арогантни,цинични ,мързеливи безбожници получат-това ГО ОБИЖДА!После когато види,че същата тази държава,Щатите ДАВА ВИЗИ НА БИВШИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДЕЙЦИ И ТЕХНИТЕ ДЕЦА БЕЗ ПРОБЛЕМ,ВИЗИ ЗА 24 ЧАСА,НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ-обижда се втори път.После проглежда и разбира,че неговата вина е неговата добродетелна същност,че USA и СССР са едно
42
1
 
3
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Този твой коментар няма нищо общо с първият, значи все пак би искал да няма визи, не знам на колко години си но съм сигурен ,че ако имаш възможност ще отидеш до Щатите, до колкото разбирам и ти нямаш нищо на против да отпаднат визите, но съжаляваш,че това не е станало когато си могъл да се реализираш, е сега защо да имат същия проблем и хората които сега искат да се реализират!
41
5
 
6
 
! Отговори
до 29 преди 13 години
Браво на теб!Дали са ти 10 годишна виза за САЩ.Много добро посижение за твоя живот.Невероятно.Как успя?Още като те видяха разбраха колко си умен и уникатен или просто им се усмихваше *****растката за да те харесат?
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
i pari da mi davat v Amerika nesha ne mi tribvat tiahnite bezvizovi Amerika e nujna na drebnite komunisti vnuzite i sinovete im nali te parvi otidoha togava imashe uslovia zada polucish viza misli che triabvashe da imash mejdu 7 i 28xil$ togava gi imaha samo drebnite komunisti generalni derektori nacalnizi i podobni nali te iztociha finasovite valutni spestiavania na darjavata
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И в какво се изразява достойнството ти? Аз не мисля че САЩ се подиграват с нас. Те си имат своите правила и си ги спазват. Като не ти харесва не ходи там, стой си тука на нашите условия и си мечтай. В САЩ човек отива ако иска например да прави бизнес, там условията са добри, наука - също добри условия, да работиш - също добри условия. Това са възможностите.
38
2
 
6
 
! Отговори
Марко преди 13 години
Понеже сайта се следи от електронното разузнаване на Щатите,да си кажем истината.В съзнанието на българина тази страна е с оформен имидж като място където освен добър начин на живот и място за печелене на пари,има неща които ПЛАШАТ.Заради филмите и медиините публикации българина очаква там да бъде смачкан от официалните власти само защото е българин,от полицията или ФБР.От престъпноста също.Хората влизан в Щати със страх.В този смисъл Щатите в съзнанието на туриста прилича на СССР в миналото
37
3
 
4
 
! Отговори
ФЪК ОФФ ЮЕСЕЙ преди 13 години
*** кравари никога няма да махнат визите за Европейците , гадове....
36
3
 
7
 
! Отговори
БайКолю преди 13 години
Е и?!Какво, като са толкова велики?! Трябва да търпим, когато се подиграват с нас, така ли?! Да си траем, защото те са големи, пък ние сме малки, следователно не трябва да имаме достойство?! Аман от ***! До вчера се прехласвахте по СССР, сега си намерихте друг *** за целуване!!!!
35
2
 
6
 
! Отговори
Друга Мери преди 13 години
Да тръгват и да не се връщат. Де тоз късмет. Пука ми дали мислят, че съм черно или лилаво лице, болят ме някои части от тялото, предимно под корема какво си мислят тия зад океана. Важното тук да няма ***.
34
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МОГА САМО ДА СЕ СМЕЯ НА КОМЕНТАРИ В КОИТО СЕ ДЕМОНСТРИРА ПРЕНЕБРЕЖИТЕЛНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ САЩ. САЩ СА ОГРОМНА СТРАНА, С ОГРОМНИ ВЪЗМОЖНОСТИ И ПЕРСПЕКТИВИ. ТАМ БЮДЖЕТА НА ЕДИН СРЕДНО ГОЛЯМ ГРАД Е ПО-ГОЛЯМ ОТ БВП НА БЪЛГАРИЯ. ЯВНО ТУК НЯКОИ ХОРА ОТ СЕЛО НЕ СА ИЗЛИЗАЛИ.
33
1
 
6
 
! Отговори
ариец преди 13 години
Айдеее ,дежурните ат Позитано започнаха да се обаждат и слагат минуси. Смешни сте!
32
3
 
3
 
! Отговори
ТЕ ЕС... преди 13 години
...и силно евро искаха, но откакто САЩ им бутнаха колибата (Швейцарските банки), почнаха пак да сънуват просо!
31
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евала...
30
3
 
14
 
! Отговори
ариец преди 13 години
Румен Петков ( Пикаещият във фонтани) да не се радва на падането на визите ,защото ще го арестуват още на самолета хората от ***
29
1
 
17
 
! Отговори
Елф преди 13 години
Приятел,от години вече не искам да ходя ,да се моля за виза.Самата мисъл за отхвърляне е оскърбителна за мен обикновенния човек,който е трудолюбив,говори немски и английски език и има суперпрофесия с която хората чрез труд в Америка стават милионери.От години е така.Някакак си ще гледам да ми мине живота и без да посетя Щатите.Но обидата на селекцията от последните години с визите аз и други като мен винаги ще я носят.Айде всеки със живота си!Да дават на талибаните да ги гърмят като са отворени!
28
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами нормално бе, и ***, и латиносите не харесват ***, затова има визи. Ако си бял човек нормален, проблеми нямаш, на мен ми издадоха 10-годишна многократна виза, въпреки че ми трябваше еднократна за две седмици за една конференция. Ей така, по тяхно усмотрение...
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз ПЪТУВАМ в ЕС като част от работата ми, около 10 пъти годишно. Затова ми е чудно как някой може да каже, че нищо не се е променило... за мен това е човек, който просто не пътува зад граница. А да работя там няма смисъл, работата ми тук е повече от добра, а и няма да съм цял живот човек втора ръка, кавото е отношението на западняците към емигрантите...
26
0
 
6
 
! Отговори
ариец преди 13 години
Ами американците затова се дърпат за България и Румъния ,защото им ясно колко *** ще поемат , а Кипър ги наказват заради близкия им приятел Турция, поляците и без друго са напълнили щатите и ще се изнесат половината.