Евросъюзът иска пълна отмяна на визите за САЩ

Все още с визи пътуват българи, румънци, поляци и кипърци
Обновена: 13 дек 2010 14:30 | 10 дек 2010 09:47,
107
Евросъюзът иска пълна отмяна на визите за САЩ
Снимка: БГНЕС

Еврокомисарят по вътрешната политика е във Вашингтон в опит да получи подкрепа за премахването на визите за гражданите на Полша, България, Румъния и Кипър, единствените държави членки на ЕС, които все още трябва да си изваждат визи преди пътуване до САЩ.

"Позицията на Европейската комисия е непроменена. Искаме да въведем пълна програма за отмяна на визите, а именно отмяна на изискванията за виза за гражданите на всички държави членки", съобщи говорителят на комисията Микеле Черконе.

В четвъртък след срещата си с полския президент Бронислав Коморовски американският президент Барак Обама заяви, че премахването на изискванията за визи за полските граждани е "приоритет", въпреки че това ще означава промяна на закона за имиграцията в САЩ, а това ще изисква подкрепата на Конгреса, не само на Белия дом.

Броят на страните от ЕС, чиито граждани продължават да се нуждаят от виза за пътуванията си в САЩ, намаля през последните години.

"Но се надяваме, че в крайна сметка визите ще бъдат отменени за всички страни. Работим за това", допълни говорителят на ЕК. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
5
 
! Отговори
sickmind преди 13 години
като гледам коментарите, май повече от вас си мислят, че като премахнат визите това означава ще ще можете да работите в САЩ???няма такова нещо, отпадат визите за посещение... както във всички държави от ЕС, имаме право да посещаваме когато си искаме но нямаме право да работим там...Така, че отпадането на визите за САЩ е чудесно... поне според мен. А относно работата - наплъно нормално е да не разрешават да работим където и да е извън БГ... България прилага същите ограничения за чужденци!!
84
1
 
9
 
! Отговори
85756 преди 13 години
Струва ми се,че някои от вас си представят САЩ като място, където само се навеждаш и събираш долари. Светът сега се развива много динамично. Дали след 5-10 години ще ви се живее в САЩ толкова, колкото сега ?! По-скоро не.
83
2
 
5
 
! Отговори
Zapoznata преди 13 години
Da,ama vsi4ki ruskini otivat na studentski brigadi v USA, samo za da se ojenqt.Ukrainki,moldovki,ruskini i tn. Dali shtqha da go pravqt ako mnogo im haresvashte po darjavite im?Nedei govori mnogo, zashtoto po-losho ot komunizam ne e vijdala zemqta. 500 godini robstvo,ne napraviha tolkova shteti kolkoto komunizma.Toi mejdu drugoto prodaljava i do dnes,zashtoto upravlqvashtite sa edni i sahti, samo sega go narichat moderno-demokracia
82
1
 
5
 
! Отговори
сики преди 13 години
А всички мои познати пък казват, че стоят заради парите, защото тука няма работа.
81
1
 
7
 
! Отговори
Нубиеца преди 13 години
80, поискаха същото и от Швейцария. Официалния довод - не можело ЕС да търпи двоен стандарт към своите членове : )) Що за лицемерие. ЕК е безумно неадекватна и вредна структура. Този континент трябва да е едно пространство (иначе други големи пространства ще побеждават във всичко) но има много работа докато се получи това.
80
1
 
3
 
! Отговори
gunner преди 13 години
do 23:polqcite NE putuvat do USA bez vizi.........!!!!!!!!!
79
1
 
4
 
! Отговори
Klementa преди 13 години
Boje, molq te neka otpadnat vizite, ta da moje vsi4ki polqci da se izsipqt v USA, a ne da palnqt darjavite v Evropa!
78
1
 
12
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Самите европейци не ни пускат да припариме до техните работни места, а искат това от американците?!? Смешници...
77
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
значи сме квит. И ние нищо почти не знаем за САЩ. Знаем само че имат много *** и много мексиканци.
76
3
 
12
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Бил съм в САЩ многокртно. Велика страна е, много неща ми харесват там, но и много не. Мисля, че трябва да има реципрочни визи за американците. Сумата от 130 долара (май толкова беше последно) за виза са много за средния българин и са добро постъпление в американската хазна. Мисля, че ако България въведе визи за американци е добра политика. Тъй като са с по-висок стандарт и ще са по-малко, сумата от 250 евро ми се вижда ОК. На тези, които ще се заядат ще им кажа, че визата за Нигерия е 450 долара
75
1
 
10
 
! Отговори
сако преди 13 години
Почти всички американци не знаят къде се намира България ,не знаят че такава държава съществува и въобще не се интересуват от това.За тях ние сме едно нищо ,намиращо се на майната си.
74
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** може да бъдат вкарани в пътя само когато закона започне да се прилага и спрямо тях. В момента няма какво да се залъгваме-законите се прилагат само за българите, но не и за ромите.Причината е проста-политиците не искат да ги загубят като избиратели, тъй като много българи се правят на сърдите и не гласуват, за това пък *** гласуват до един и за това са най-важните електорални единици в България и всеки политик ги уважава и ухажва, включително и ГЕРБ. събарят в Несебър, но не и гета
73
0
 
3
 
! Отговори
Елена преди 13 години
Иска, ама си има правила. И те не са на Евросъюза. Искаше и България да се присъедини, ама кво сега? По зле и от преди. За обикновените имам предвид. Иска и заплати по 200,000 евро и си ги раздава яко. Питат ли ни нас?
72
0
 
1
 
! Отговори
ZA DA преди 13 години
MOJE OSTE CHUKUNDURI DA SE NAVRAT TAM,KATO CHE LI AFRKIANCI I LATINO NE IM STIGAT :)))
71
1
 
0
 
! Отговори
Нубиеца преди 13 години
70, *** са две основни групи - едните дошли 15-ти век, другите някъде 17-18. Свободно роумвали ис пределите на османската империя. Все пак, дори и мобилни, те се смятат за местно население, съгласен? 45 години соца работеше полу-активно да ги държи в някакви рамки. *** са местно население на балканите, централна европа, части от русия, ирландия. Все пак няколкстотин години те правят местен. Мисълта ми е - могат ли наистина да бъдат разглеждани като отделна група?
70
1
 
5
 
! Отговори
ариец преди 13 години
Ами аз това го казах преди два часа . От Европа лесно ще ги върнат ***, ама от САЩ ще е и по-трудно и по-скъпо. Иначе съм съгласен ,че това е шанс да се отървем от поне малко ***.
69
0
 
4
 
! Отговори
69... преди 13 години
...аз лично не съм бил в Москва, но съм бил дълги гидини в Берлин. Там съм си говорил редовно с хора, които живеят в Москва! Вярно е, че в Москва е много хубаво-ако имаш пари-заредено е с всичко, има всичко, но пак ако имаш много пари. Тва за прясното месо и млякото в затънтените краища на РФ може и да е така, но свободно движение на всичко останало е катастрофа! И на САЩ, ако се обиждаш, не съм фен. Но всичко тук е хубаво, ако имаш много пари! Нали се сещаш кой ги има тези пари? Не са от вчера.
68
3
 
7
 
! Отговори
Бъфало Бил преди 13 години
проблема с визите идва от ромите. Докато не вкараме *** си в правия път и не им разрушим незаконните къщи и не ги научим и те да плащат данъци, ток и вода, дотогава няма да паднат визите за страни като САЩ, Канада, Австралия. Това са страните, в които всеки си плаща сметката без значение бял ли си, черен ли си, и именно за това те искат и при нас да е така за да ни допуснат до тях.
67
2
 
7
 
! Отговори
Към 68 преди 13 години
Хубаво репликираш на 64, но аз пък д апитам - А ти ходил ли си в Москва например? Отиди пък тогава говори! Светлинни години са пред нас! В най-забутаните градчета в Сибир ядат всяка сутрин прясно мляко и свежо месо. А не салами със соя и мляко от сухо мляко! Така че не говори неща, с които са ти промивали мозъка!
66
2
 
4
 
! Отговори
До 64... преди 13 години
...питай баба си и дядо си какво им е на Руските федерации. Ако искаш и ако нямаш пари да идеш да видиш лично, ми отиди у някой приятел и гледай филмчето "БРИГАДА"-то показва всичко! И не само в РФ, но и в България... Ако си на мнение, че художествено произведение като "БГИГАДА" няма нищо общо с действителността където и да е, ми тук вече вероятно трябва да се обърнеш към най-близката Аптека-нещо диазепан или ти си знаеш.....