Чакаме милост от Брюксел. Метанът може да скочи

Таксиджиите плашат с протести, топлофикациите в неведение
Обновена: 15 сеп 2013 07:55 | 15 сеп 2013 07:30,
92
Чакаме милост от Брюксел. Метанът може да скочи
Снимка: архив, Булфото

До края на октомври Брюксел трябва да отговори на искането ни за пореден път да отложим изпълнението на директивата за увеличение на акциза върху природния газ като моторно гориво и за отопление, съобщи bTV.

Заради акциза таксиметровите шофьори заплашиха с национален протест, а топлофикациите калкулират поредното поскъпване на парното или нови загуби за милиони.

Още по темата

Ако акцизът върху метана за автомобили бъде увеличен от Нова година с 500%, литър гориво за всеки един шофьор ще поскъпне с 25-30 стотинки.

Таксиметровите шофьори заплашиха вече с протести, защото тарифите на такситата и сега са прекалено високи и са отблъснали много клиенти.

Ако сега те бъдат увеличени дори и с още 10-15%, много шофьори ще останат без препитание.

Топлофикациите също са притеснени от газовия акциз, защото ако той бъде въведен, цената на парното за абонатите от Нова година трябва да скочи с още 3% или да понесат нови големи загуби.

От енергийния регулатор засега се въздържат от коментар ще поскъпне ли парното. Поне докато не дойде и окончателното становище на Европейската комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
8
 
! Отговори
Краен преди 10 години
Бакшугите да ***! Вместо да мислят как да отложат неизбежното, управниците да направят така, че доходите да са по-високи!
36
7
 
12
 
! Отговори
Somebody преди 10 години
А кой ни би в главите да влизаме в ЕС?И до момента каква ни е ползата от него? Единствено цените се вдигат...
35
3
 
12
 
! Отговори
НОВО 20 преди 10 години
Държавата ще подпомага с по 40 000 лева партиите и коалициите, регистрирани за избори, които са без държавна субсидия.Това предложение е вписано в проекта за нов Изборен кодекс.УВЕЛИЧАВАЙТЕ АКЦИЗИТЕ, ДЕРЕТЕ НИ КОЖИТЕ, ТА ДА ИМА ЗА ПОЛИТИЦИТЕ И ПАРТИИТЕ, ПЪК ВСЕ ЕВРОПА ВИ Е ВИНОВНА, ДОЛНИ КРАДЛИВИ УПРАВЛЯВАЩИ!!!!!
34
3
 
4
 
! Отговори
брюкселия преди 10 години
няма милост за вас ,няма щом искате калинки да ви управлват
33
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако някой не е разбрал че "икономиката" ни се крепи и съществува на магия,сега е време да го проумее.Всяко макар и минимално отклонение в предвидения,както държаван,така и семеен бюджет ни докарва до колапс!Да ти пикам на такава държава и такива политици!
32
1
 
4
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
аз ползвам газта за готвене - да не сте посмяли да пипате цените на газта ***!!!!
31
1
 
9
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
възродената римска империя унищожава държави - колкото по-скоро разберете, че блудницата, която стои на много води не ви мисли доброто - толкова по-добре. Нужен е референдум за напускане на възродената римска империя!! Постоянно увеличение на акцизи - и къде отиват тия пари от акцизи???
30
4
 
13
 
! Отговори
krasito1981 преди 10 години
България вън от Е.С.
29
7
 
9
 
! Отговори
Таксиджия преди 10 години
Тези в Парламента се чудят как да ни цакат. Само стачка че ги оправи , да паркираме всичките жълти коли пред парламента! Нема да има таксита по улиците и нема да излизат от канцелариите .
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пишещият статията:Метана е в КИЛОГРАМИ, а не в ЛИТРИ!!!!!!!
27
13
 
23
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Всеки път като дойде БСП на власт всичко се сгромолясва. Оставка!
26
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като им е скъп метана - да карат на бензин, пропан-бутан, дизел.... Да не се върти света около бакшишите? А и е време такисметровите коли да бъдат не по стари от 5 години, и да не са разни сапунерки дето няма място за багаж.
25
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Шишо не бакшишоМи то и "грацкия" транспорт ще дигне билетчето, като вдигнат цената на метана!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
a zashto taka nekajat OT EVROSAUZA da se vdignat DOHODITE NA HORATA S 500% I DA STANAT 500 EVRO
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правите ли разлика между метан, природен газ и пропан бутан?Кое ще поскъпне?
22
1
 
17
 
! Отговори
до „За Евр.пари“ 22 преди 10 години
Пенсионерите да не се оплакват. Заради РАБОТЕЩИ пенсионери (има ОКОЛО 200 ХИЛЯДИ ТАКИВА, които са до 63г.), работодателите не повишават заплати и не наемат БЕЗРАБОТНИ. Помислете все пак, че на част от тези безработни се плащат обезщетения за безработица, а така могат да се осводят средства за увеличаване на пенсиите Ви.
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българина е голямо ***!Питате как и защо сме паднали под турско ,ами !Едните си минали на газ ,другите на метан и малко по малко сами се надробили на попара и ги скрускали.Ако всички карахме бензин-дизел и ни се вдигаха цените като на млад воиник ... в отпуска....И не го мислехме как да се спасим по еденично щеше да е ама не щеше.Та това е ,а ако мисли някои ,че в крепоста си сам е независим - трънки .
20
4
 
18
 
! Отговори
пенсия преди 10 години
Дави таковам в Европейския съюз. Ние сме у *** му не разбрахте ли *** безподобни.
19
5
 
14
 
! Отговори
За Евр.пари преди 10 години
Никакви субсидии, та може би си отидат Мафиотите крадци и останат,ако има читави Българи.В обл.СМ спряха ТВ сигнали и не пуснаха цифров.Декодери пълно по магазините ама с ваучери не дават.Може би собственикът на "Зора"бил обеднял, или трябват пари на шефа на НОИ. Каквито и пари да отпуснат все се крадат. Вече група пенсионери подкрепяме протестите докато си иде Мафията. Какво пречеше Ваучерите да са валидни за всяка легитимна търговска фирма. Ама мутренското си продължава....
18
1
 
27
 
! Отговори
фен на метана преди 10 години
Абе не че много разбирам ама защо в София зареждам на 1,60лв метан, във В. Търново на 1,94лв, Шумен- 1,87лв, С.Загора- 1,82лв, Пловдив - 1,70лв не е тайна че ония циркаджия Любо Ганев е монополист при търговията с това гориво - ами да си понамали малко печалбата няма как да е такава както през 2000г. например....сега ми плаче ден през ден как щял да си загуби бизнеса