Чакаме милост от Брюксел. Метанът може да скочи

Таксиджиите плашат с протести, топлофикациите в неведение
Обновена: 15 сеп 2013 07:55 | 15 сеп 2013 07:30,
92
Чакаме милост от Брюксел. Метанът може да скочи
Снимка: архив, Булфото

До края на октомври Брюксел трябва да отговори на искането ни за пореден път да отложим изпълнението на директивата за увеличение на акциза върху природния газ като моторно гориво и за отопление, съобщи bTV.

Заради акциза таксиметровите шофьори заплашиха с национален протест, а топлофикациите калкулират поредното поскъпване на парното или нови загуби за милиони.

Още по темата

Ако акцизът върху метана за автомобили бъде увеличен от Нова година с 500%, литър гориво за всеки един шофьор ще поскъпне с 25-30 стотинки.

Таксиметровите шофьори заплашиха вече с протести, защото тарифите на такситата и сега са прекалено високи и са отблъснали много клиенти.

Ако сега те бъдат увеличени дори и с още 10-15%, много шофьори ще останат без препитание.

Топлофикациите също са притеснени от газовия акциз, защото ако той бъде въведен, цената на парното за абонатите от Нова година трябва да скочи с още 3% или да понесат нови големи загуби.

От енергийния регулатор засега се въздържат от коментар ще поскъпне ли парното. Поне докато не дойде и окончателното становище на Европейската комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само да попитам с акциз цигари и акциз гориво какво трябва да прави държавата?Защото единия е 4 лв на пушач дневно ,а другия 1,7 на литър.На Балъците вярвали в К*рокрацията и Европейските мечти - честито,.А за всички останали въпроса е как се живее с африканска псевдоикономика и европейски стандарти.
16
0
 
6
 
! Отговори
diadko50 преди 10 години
До до дядкоПолитиката цели да защити обществото като цяло,а ни отделни групи и желания.Иначе си напълно прав.
15
1
 
38
 
! Отговори
до „някой“ 13 преди 10 години
Доходите са ниски да, така е. Нека видим защо. Нашите добри бизнесмени си направиха такива дворци за 20 години, каквито на запад са ги правили 200, при положение, че за нашите добри бизнесмени работят по 20 човека, а за западните по 200. За големите дворци вижте в някои от големите ни градове има частни имоти по над 25 декара площ. Можете да сметнете какви печалби трупат нашите. Беше тръгнало бавно повишаване на доходите, но след С.Дянков всичко спря.
14
0
 
16
 
! Отговори
до дядко преди 10 години
и какво от това, все пак на първо място сме хора и имаме нужда от пълноценен и равностоен живот. Отгоре на това метана е най-екологичното средство за пътуване, дай да му увеличим цената и да минем на бензин.
13
6
 
7
 
! Отговори
Шишо не бакшишо преди 10 години
Предпочитам да ходя пеш , ако имам да нося ползвам личен автомобил . На гости ходя с грацкият транспорт . Такситата са отживелица
12
5
 
38
 
! Отговори
стоян петров преди 10 години
Бакшишите са най-низшата част на всяко общество и никой не трябва да се съобразява с тях. Преди два дни руснаци ми се оплакаха, че отишли на аквапарк в Слънчев бряг. Отвън бакшиши ги увещават да се върнат с тях. Те им казват, че са с велосипеди и им ги посочват. Когато след това се връщат гумите на колелетата са спукани. Бакшиши стават най-мързеливите и същевременно алчни хора. Това е омразна комбинация.
11
2
 
38
 
! Отговори
някой преди 10 години
ПРОМЕНЕТЕ СИ МИСЛЕНЕТО, НЕ ЦЕНИТЕ СА ВИСОКИ, А ДОХОДИТЕ СА НИСКИ!!!
10
6
 
32
 
! Отговори
брей преди 10 години
Абе какви мъдреци има тука - вдигали акциза да пестят, Ес искали а нашите не, таксиджиите били виновни и т.н.Не разбрахте ли че трябва да се намерят пари за заплати на дебелите шишковци нищоправци по министерства и ведомства и това е Единствената причина. Всичко друго е димка!
9
2
 
18
 
! Отговори
че стане преди 10 години
Те ония дето се палят до сега нямат оръжие, ама все на някой с такова ще му писне, само дано да е с калашник, скоро,скоро
8
17
 
12
 
! Отговори
diadko50 преди 10 години
ЕС вдига акцизите на горивата,защото е беден на ресурси и трябва да ги пести.Това е разумна политика,която няма алтернатива.
7
5
 
29
 
! Отговори
Ivo преди 10 години
Добре де, няма как всеки, който не иска да работи да става "бакшиш", а после, видиш ли, нямали работа. Ами много маймуни сте на клона, господа. Вие пък съвсем през просото искате - само да печелите, но някой друг да плаща. Е няма как! Всъщност, едва ли на чак толкова много хора ще им пука, че няма да се возят в такси.
6
3
 
28
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
От...любимият ни ЕС,няма...само директиви и срокове за бързо...увеличаване на заплатите и пенсиите на българските граждани.Иначе за другите директиви не се...скъпят;пускат ги на ангрои нашите шантави политици...козируват.
5
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
все трябва да налагат за да са изравнени цените с европейските, а кога ще ни наложат да се вдигнат заплатите, за да се изравнят с европейските ?
4
0
 
25
 
! Отговори
дебел депутат преди 10 години
вдигнете и цената на тока шоково,това ще помогне на икономическата стабилност на страната.
3
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е новата РОБИЯ ! Български президент прави метани и бие чело в земята, като читак на турски министър, без капка национално достоинство . Други си строят военни бази, като да им е бащиния ...Новите чорбаджии пък ни заповядват, кое колко да струва че да са изравнени цените с тези на белите европейци.За мизерията на българина никой не мисли, нито наши, нито чужди.Зла орисия !
2
0
 
23
 
! Отговори
Георги преди 10 години
Акцизът на метана може да скочи с 500%, не самият метан. Даже сте си го написали в статията, оправете си заглавието, журналистчета!
1
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Няма милост! Гърч за българските ***...