Германската антиевро партия може да влезе в парламента

Алтернатива за Германия достига прага от 5%, сочат социолози
19 сеп 2013 13:23, Елка Василева
4
Германската антиевро партия може да влезе в парламента
Антиевропейската партия Алтернатива за Германия може да влезе в парламента. Снимка: Reuters

За пръв път новата германска антиевро партия – Алтернатива за Германия - достигна 5-процентовия праг, необходим за влизане в парламента, сочи изследване на общественото мнение, цитирано от Ройтерс.

Това показва, че канцлерът Ангела Меркел може да не успее да повтори дясноцентристката коалиция след изборите в неделя, посочва Ройтерс.

Сондажът на агенция Инса, публикуван днес във в. "Билд", посочва подкрепа от 38 процента за консерваторите на Меркел и 6 процента за Свободните демократи (СвДП). Това им дава общо 44 на сто, което е по-малко от общия резултат, който се очаква да получат трите леви партии.

Още по темата
Проучването, направено след изборите в Бавария в неделя, дава на евроскептичната Алтернатива за Германия (АГ) 5 процента - толкова са необходими за влизане в Бундестага.

Опозиционната социалдемократическа партия (ГСДП) е с 28 на сто, партия "Съюз 90/Зелени" - с 8 на сто, а твърдолинейната партия "Левите" - 9 на сто.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
3
 
! Отговори
Учен-Антрополог преди 10 години
До БългаринТи да не си нещо скандинавски българин, като си толкова бял? Че "оригиналните" българи от балканите са бая мургавички.
3
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Европа има бъдеще само след като се разпадне ЕСССР и на власт дойдат истински националисти, които да се грижат за народите си и да живеем всички бели в мир, без ***, араби, евреи и ***! Бяла Европа за белите европейци!! AVE EVROPA!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Я и дойчовците си имат АТАКА! От ЕНП затова вият на зла гад, да вият!Долу ЕС ЕС! Да живеят суверенните държави в мир и сътрудничество помежду си!
1
0
 
9
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
Na vsichki v zapadna evropa im pisna iavno. Ne samo shte vliazat v parlamenta ami shte izliazat i ot Evropa i shte si jiveat jivota :)