Активисти на "Грийнпийс" окупираха полско министерство

То е организатор на международна среща на върха за въглищата
Обновена: 18 ное 2013 14:06 | 18 ное 2013 13:58, Елка Василева
3
Активисти на "Грийнпийс" окупираха полско министерство
Снимка: БТА

Към 40 активисти на екоорганизацията "Грийнпийс" се качиха рано тази сутрин на покрива на полското министерство на икономиката, организатор на породила полемика "международна среща на върха за въглищата" по време на провеждащата се също във Варшава конференция на ООН за климата, съобщи Франс прес.

Огромен транспарант в цветовете на полския флаг - червено и бяло, и с въпроса: "Кой управлява Полша, въглищната промишленост или народът?" бе спуснат над фасадата на сградата, а на покрива около 40 активисти развяваха националните флагове на Канада, САЩ, Япония, Великобритания, Германия, Бразилия, както и знамето на Европейския съюз.

Международната среща на върха за въглищата и климата на тема "Технологии за чисти въглища, възможности и нововъведения", която се провежда на 18 и 19 ноември, е свикана от Световната асоциация за въглищата. В нея участват основните световни компании от областта на въглищната промишленост, от енергийния отрасъл и от индустриите, потребяващи въглища.

За по-късно днес е планирана друга демонстрация пред министерството на икономиката по призив на екологични организация.

Около 95 процента от електричеството в Полша се произвежда от електроцентрали, захранвани с въглища. Страната разполага със значителни въглищни запаси и възнамерява да продължи да ги използва, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
ган4о резедата преди 10 години
абе 6то не окупират не6то в саудитска арабия да видим след колко 4аса 6те ги обесят то и бай ти *** най - оби4а на умряло ку4е нож да вади и маладец да съ пи6и
1
2
 
6
 
! Отговори
Социалист преди 10 години
Зелените и ромските организации са най-големите врагове на света!