"Експрес": Неонацисти искат да "прочистят" България

Френският вестник за учредяването на Националистическата партия на България
Обновена: 20 ное 2013 22:58 | 20 ное 2013 22:10, Елка Василева
114
"Експрес": Неонацисти искат да "прочистят" България
Симеон Костадинов, един от лидерите на Националистическата партия на България. Снимка: архив, Булфото

От лятото България е изправена пред прилив на търсещи убежище. Новата Националистическата партия на България /НПБ/, която обедини разочарованите от традиционната крайна десница, възникна на фона на скок в престъпленията с расистки мотиви, пише Александър Леви в кореспонденция във вестник "Експрес".

Нито един журналист не бе допуснат на основаването на Националистическата партия на България на 9 ноември. Тя обединява най-разочарованите и най-разпалените крайнодесни ултранационалисти. Медиите щяха да "изкривят реалността", заявяват представители на партията, които крият лицата си.

Още по темата
Много публични личности опитаха да попречат на създаването на тази формация, която според тях проповядва расова омраза. 112 такива личности - колкото е номерът на спешния телефон в ЕС, се подписаха под отворено писмо до прокуратурата. Случаят наистина е спешен, обяснява Десислава Симеонова, заместник-председател
на Българския хелзинкски комитет. "Става дума за открито неонацистка групировка", цитира "Експрес" писмото на 112-те.

Новата политическа формация беше наречена "българската Златна зора" по подобие на гръцката ксенофобска партия.

Правозащитници смятат, че създаването й е пряко свързано със зачестилите расистки нападения и с банализирането на речта на омразата на българската политическа сцена.

На въпрос на "Експрес" за писмото на 112-те, главният прокурор Сотир Цацаров отвърна, че и той би го подписал "като гражданин", но като първи магистрат на България няма прерогативи да попречи засега на регистрацията на НПБ като политическа партия.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
6
 
17
 
! Отговори
Дейвид Лейн преди 10 години
журналиста хахаа александър леви?поредното което го е шубе че ще му секнат далаверата,не съм видял досега евреин почтен човек!а вие които много ревете и вярвате на манипулациите и лъжите за национализма,така ли не разбрахте че ако в България управляваха националисти или нацисти ние щяхме да сме една от първите развити страни на Европа! и жалко че Фюрера не е спечелил втората световна,сега света щеше да е рай!!!ама на вас как да го обясня,вие сте зомбирани и манипулирани!
35
8
 
21
 
! Отговори
берия преди 10 години
ПОДКРЕПЯМ С НАДЕЖДА ТАЗИ НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКА ФОРМАЦИЯ,ТЯ Е ПЛОД НА ОТВРАТИТЕЛНАТА РАБОТА НА БЪЛГАРСКИЯ ХЕЛЗИНСКИ КОМИТЕТ. ТАМ РАБОТЯТ ХОРА ,ДОБРЕ ПЛАТЕНИ ОТ СОРОС И С ГОЛЯМ ХЪС УНИЩОЖАВАТ БЪЛГАРИЯ.ЛИНЧА БРАТЯ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ С КРАСИМИР КЪНЕВ,ТОЗИ КРАСАВЕЦ СИНЕОК !
34
20
 
11
 
! Отговори
s преди 10 години
И тая сбирщина от пропадняци с плоски глави (от вън, и от вътре) ли ще решава националните проблеми?! Маргинали, които висят с присъди, и нападат по групички и бият по трамваите?! *** и неофашаги, които са съвършено излишни и са по-вредни и от бежанците. Забрана със закон за това срамно обединение от поредните "националисти" ала Болен! Закривай! Родината не се нуждае от отряди от плешиви глави!
33
2
 
17
 
! Отговори
Мей-мей преди 10 години
Нищо ново в човешката история.не забравяйте кога Хитлер дойде на власт?Безработицата ,липсата на адекватно управление и чувството у хората,че са напълно изоставени ще доведе до ноционализъм и фашизъм.
32
6
 
7
 
! Отговори
ззз преди 10 години
Hahah националисти...
31
9
 
11
 
! Отговори
Тракийски преди 10 години
Кво ше прочиствате ,ве търтей ! Българската държава е създадена от над 4 различни народа , те ще ли да прочистват. Единственото , от което заслужава да бъде прочистена България е от комунисти и фенки на Хитлер ! Двете най-лоши неща, които са ни се случвали . Французите като ги е срам да си пишат за собствената *** се чудят за чия сметка да си повдигнат самочувствието. Жалка история .
30
6
 
17
 
! Отговори
пенсионер преди 10 години
*** , Франсетата завиждат, че ще се прочистим а те като гледам националния им отбор по футбол какви маймуни играят без да знаят националния им хим ми се повръща. Жалко е ,че е същото и с Германия , да му мисли Фюрера в гроба...
29
3
 
14
 
! Отговори
патриот пенсионер преди 10 години
На тази партия трябва да се помогне с умни хора,да приемат малко пенсионери,върли антикомунисти,и тогава всичко ще е наред.Те ще са гръбнакът на християнщината в Бг.Много ми допада да има по 3 деца,но без ***.Мисля,че е крайно време да се създаде отново хвърковатата чета на Бенковски.Кажете как и къде може да се помогне финансово на тези истински българи.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тъкмо ще се побратимят с партията на Льо Пен в европейското семейство...
27
3
 
18
 
! Отговори
Stealth68 преди 10 години
Крайните националисти не ги одобрявам, защото компрометират идеята за патриотизма, от дтуга страна са БХК - тях пък не мога да ги понасям, защото са : - пълни ***, защитаващи*и, лесбийки, *али и ***.
26
4
 
16
 
! Отговори
Подкрепям преди 10 години
Браво!
25
1
 
16
 
! Отговори
bashkircho преди 10 години
BHK sa nacionalni predateli.
24
9
 
26
 
! Отговори
ПЕСЪЧИНКА преди 10 години
ПОДКРЕПЯМ ТАЗИ ПАРТИЯ.ТЕЗИ ХОРА СА ПАТРИОТИ.ТЕ ЖЕЛАЯТ ДОБРОТО ЗА СТРАНАТА И НАРОДА.КАКВИ СА ТИЯ 120 ИЗВЕСНИ ЛИЧНОСТИ? АЗ КАЗВАМ ЧЕ ТЕ СА ФАШИСТИ КАКТО И ТЕЯ ОТ ХЕЛЗИНСКИЯТ КОМИТЕТ.ЗАД ТАЗИ ПАРТИЯ ЩЕ ЗАСТАНАТ ОГРОМЕН БРОИ ХОРА ОБИЧАЩИ БЪЛГАРИЯ.
23
11
 
33
 
! Отговори
Разруха на държавнос преди 10 години
На България е необходим националистичен курс до изчистването и от майкопродавци, като Хелзингския комитет. Вместо да се замислят за тревожноста, че в държавата нахлуха емигранти с ислямско вероизповедание, като някои от тх са джихадисти, в борбата за власт, ГЕРБ, Президента *** и Прокопиевци хвърлиха студентите в атака срещу власта. Същите тези *** студенти,утре ще бъдат клани и убивани от ислямистите, както християните в Нигерия. Но това са кръгли глупави кречетала за ужас на България.
22
29
 
9
 
! Отговори
Исмаил преди 10 години
Ще прочистят....ха..ха.Дали..,ама надали!Ще ядът сирине и бой до поси...не!
21
6
 
36
 
! Отговори
AIMILIVS преди 10 години
Да видя младите националисти да окупират парламента и да поставят преки искания за спиране на потока на бежанци към България , ако са екстремисти , искам да ги видя да направят атенатат на някой от недоброжелателите на България , например Доган , но няма да видя такова нещо , ще видя няколко бити сирийци , един двама бити *** и думата КСЕНОФОБИЯ по български и чужду медии, а докато си игрем на 4-ти Райх , Тракия се готвят да ни я отнемат, бългаската златна зора ..кьорфишеци.
20
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мосю Леви, като чистокръвен французин би трябвало да знаете как е устроена Вселената! Това срещу онова, така е устроена! Докато има външни сили и предатели като тия от БХК целящи да ни превърнат в ислямистко гето, ЩЕ ИМА И ВСЕ ПОВЕЧЕ ЩЕ НАРАСТВАТ добре обръснати млади мъже интересуващи се от сапунопройзводство. Запомнете мосю Леви това, след като дядо ви Шломо не ви го е казал, когато сте били малък, но може по онова време да е бил в Германия...
19
0
 
9
 
! Отговори
niki преди 10 години
denislav, nqmam si ideq na kolko godini si, no si mnogo oburkan... S takiva kato teb Bg shte strada oshte mnogo godini....
18
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам Леви да коментира ултранационализма като официална ционистка политика и етническото прочистване на палестинците.
17
4
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-голямото престъпление на тази партия е несъмнено искането им България да бъде официално призната за християнска д-ва,като да има свобода на вероизповеданията без това да отрича христ.характер на България.Това хвърля в ужас слугите на сатаната,както и искането България да бъде подчинена само на българския интерес.Значи това се наричало "език на омраза",ха,ха,ха.