Ще има ли марш на кубинките в разградена България?

Политическото врякане сее криворазбран национализъм
15 ное 2013 18:22, Александър Попов
89
Ще има ли марш на кубинките в разградена България?
Снимка: Reuters

Вече няколко месеца страната е раздирана от протести. Политици, недоволни, студенти, правителство си играят на котка и мишка, обвиняват се едни други във всички земни грехове, плетат се завери и конспирации.

В същото време у нас пристигат рекорден брой бежанци и обикновени престъпници от различни континенти и чак в последните дни се забелязва някакво реално затягане на границите. Поне по статистика. Напрежението между българи и чужденци ескалира, криминалните случаи също. Полицията обаче е заета повече да охранява протестите и контрапротестите, отколкото да следи за спазването на законите. Показа мускули и възможности в случая "Вики", но по-скоро заради обществената реакция.

Така се създава благоприятна почва страната да бъде прегазена от кубинки, бръснати глави и криворазбран национализъм. Позабравените скинари също изпълзяха и бият наред, без да те питат дали си сириец, циганин или просто си ходил на солариум. С удобното извинение, че няма кой да ни защити от прииждащите "подчовеци", наглия цигански живот на гърба на хазната и модерните гейове.

Всеобщата омраза, добре подклаждана от политическата класа, е като хумус за родните националисти. Не тези на Сидеров, те отдавна са бита карта в тези среди дори само заради негласната подкрепа на ДПС и БСП.

Роди се и нова формация - Националистическа партия на България, която в момента набира сили с познат популизъм. Нищо чудно обаче да намери достатъчен брой последователи в разградена България и да стане еквивалент на гръцката "Златна зора". Но за разлика от съседите, тук едва ли ще я обявим извън закона. Защото ако влезе в парламента, всеки глас е важен. Справка - Волен.
   
Друг познат герой от тези среди - Боян Расате, също се активизира и вече е чест гост в тв студията.

Днес председателят на националистическата формация "Национално единство" дори се похвали в ефира на TV7, че получил разрешение от СДВР да организира граждански патрули. Щели да наблюдават и да следят за нередности в столицата от следващата седмица. Симеон Костадинов от новосформираната НПБ пък добави, че те вече имат такива патрули. Нищо, че по закон такова чудо като "граждански патрули" не фигурира никъде.

Далеч съм от мисълта, че от полицията са издали подобно разрешение, защото за тях това ще е истинско самоубийство. Легитимни или не, националистите вече "ни пазят".

Пази, Боже, трябва да възкликнем и да вземем мерки, преди да е станало късно. Защото за нашата сигурност ще се грижат хора, за които е въпрос на чест да набият някоя "чернилка", циганин или обратен. Ще има и ответни реакции, което значи само едно - в полицейските хроники ще има все повече кръв.

В социалните мрежи снимка на набит протестиращ се споделя със светкавична бързина и хиляди пъти. За жертвите на ксенофобията почти нищо. Сякаш не съществуват. За тях са полицейските хроники, които подминаваме с безразличие. Проблемът е сериозен, но никой не му обръща внимание. А може би ни е страх?

Всички актуални политически партии също са си заровили главата в пясъка, което е нелогично. Защото националистическите партии тепърва ще им изяждат гласовете на бъдещи избори. Или и те са застинали от страх, или в момента им е угодно от време на време да лицемерничим и да се възмущаваме от някой криминален случай. С поведението си разпалват ксенофобията, дават шанс на разни елементи да деребействат и да се изживяват над закона. Никой не го интересува съдбата на битите и техните близки, независимо дали са българи, сирийци, африканци. Техните истории минават и заминават на фона на песни като "Пацо в Дупница" или римите на рапъра социалист Мишо Шамара. Дневният ни ред е да псуваме тези, които са се окупирали във властта, опозицията със същото ДНК, да задаваме въпроса "КОЙ?", при положение че много добре знаем отговора. А всъщност има ли значение, след като ни е страх да излезем вечер на разходка?

Кубинките идват... Надеждата остава в полицията, като представител на държавността да спре в зародиш техния марш. Има далеч по-големи проблеми от това да се изведат някакви хора от парламента, които по стечение на обстоятелствата са станали депутати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: националистибежанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
8
 
! Отговори
Някой преди 10 години
ХАХАХАХАХА червените *** се уплашиха. Т*паци чак сега ли се сетихте, че народа наистина ви мрази и вас и всичките ви сателити. Нещо не ви мина номера и се чудите защо нали.
69
4
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Явно е време за ред дори няма значение кой ще да е Сталин,Хитлер това беззаконие липса на ред ще доведе до това въпрос на време е,хората го подкрепят искат спокойствие и ред няма да е лошо да дойде Путин само такава личност ще ни оправи все пак сме едно предградие.
68
0
 
7
 
! Отговори
иванов преди 10 години
ми няма да ходите на солариум
67
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Расате и *** отряди са добра тенденция, но трябва да се обединят, за да бъде париран всякакъв антагонизъм. Става въпрос за спокойствието на нацията все пак.
66
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сашко , лесно се пишат статии с "купешки"думи ! Но не знаеш колко усилия са нужни да спреш гнева на гладния човек ? А гладните в Българи се увеличават по геометрична прогресия! Единственото спасение е в увеличаване на доходите на работниците ! А до сегашното положение ни докараха всички управлявали до сега партии ! Сега те които ограбиха България трябва да се бръкнат и да инвеститат всичките си заграбени пари в икономиката на страната ! Другият вариант наистина са кубинките !
65
3
 
1
 
! Отговори
поп Богов преди 10 години
Хаха ейй хора сами не можете да се спасите, на мен ли чакате ;)))
64
15
 
18
 
! Отговори
bg преди 10 години
точно коментарите на хейтърите които заплашват автора са доказателството на неговата теза. Омразата ражда омраза. Човека които е готов да размаже главата с кубинката си на безащитен човек дори и на 4ужденец, ще направи същото и с българин. Защото има различни идеи от неговите и е готов на убииство. Проблема е че повечето коментари са такива, не един и два. Силно се надявам да са платени ...
63
11
 
47
 
! Отговори
БПФ преди 10 години
Попов, на всеки ***, пребит с или без причина от националисти и скинари, се падат поне ХИЛЯДА Българи, бити, тероризирани, убивани от *** !!! Какво предлагате вие - да си мълчим и да се оставим да ни трепят, само за да се покажем "толерантни" ли?На нас - Българите в България ни писна да бъдам експлоатирани и тероризирани от всякаква *** *** в собствената си страна !!! Твърде много търпяхме !!! В страни като Италия за едно изнасилено момиче, хората изгарят до основи цял катун !!!
62
12
 
23
 
! Отговори
време е преди 10 години
"По публикацията работи" ( срещу заплащане) Александър Попов. По Александър Попов ще поработят (безплатно) " кубинките".
61
5
 
53
 
! Отговори
gtf преди 10 години
От кога пък полицията си върши работата ? Има една етническа група, която храним и беснее безнаказана - за нея ни дума, нали ? Да пропагандираш толерастия или трябва да си ***, или някой трябва да ти плаща, щото в същото време дискриминирани реално сме ние - всички работещи и данъкоплатци вкл. и Вие. Като искате да изявите обективно мнение моля, почнете от начало, някъде там е истинската причина за всичко, което ви възмущава...
60
36
 
19
 
! Отговори
matao преди 10 години
Добре написан текст, алтернативен, мислещ и вероятен като прогноза. И за жалост жалки коментари след него. Напомня за появата на Нацистката партия в Германия през 1933 г. за факторите, които допускат това да се случи, фиктивните врагове на един алчен и побъркан човечец, и податливата емоционалност на пропаганда на цялата нация. Жалко, че забравяме историята, а после се сърдим на другите...
59
2
 
29
 
! Отговори
Билбо Бегинс преди 10 години
Станишев и борисов насъскваха *** си като единствената разлика беше че май червените *** бяха ***
58
4
 
39
 
! Отговори
vivian преди 10 години
Слава Севрюкова е казала: "страната ще тръгне към добро, но първо ще изпиете горчивата чаша до дъно!" Май стигнахме дътоното, вчерашните два митинга го показаха. Двама алчни за власт, Станишев и Борисов, настройват хората едни срещу други.А извиненията на Станишев за възродителния процес на мен ми прозвучаха направо страшно! ЗАЩО СЕ СПОМЕНАВА ЕТНИЧЕСКИЯ ВЪПРОС??? Да стане гражданска война ли иска хамстера? Изобщо не трябваше да го казва това!!!!
57
3
 
28
 
! Отговори
Б.Ботьов преди 10 години
Може, би. Оказа се, че шефа на СИК Шумен Димитър Дъбов, днес управлява тайните служби, назначава министри и де факто управлява държавата, заедно с Доган. Истина или лъжа? Познайте сами. Как червените станаха Кафеви.
56
12
 
18
 
! Отговори
Бай Хасан преди 10 години
До АТИЛА -ВЪОРАЖЕНИ !!! - пише с вЪорЪжени бе нещастен наркоман или и ти си скапан студент ***
55
13
 
19
 
! Отговори
MAAFAKA преди 10 години
КРИВО РАЗБРАН НАЦИОНАЛИЗЪМ !!! Против бежанците съм и съм против сегашната власт, но така и немога да разбера българските скинари. Те са си прости хейтърчета с повечко тестостерон и свободно време ... Дано им се отдаде възможност и да имат малко желание да прочетат някоя и друга книга... П.С.Признавам си, че познавам много умни и образовани СКИНАРИ, но са рядкост в България :(
54
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Само това остана - психочно болни ака националисти!! Да ни довършат държавата хептен! Жалка държавица ... Да ходят пеед НС!!!Народа е виновен, че е разделен, комплексиран и злобен!!! Там е проблена!!
53
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С тази омраза, дано да станете като братята си сърби.
52
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като полицията трябва да ме защитава -никаква я няма,а като трябва да си защитя правата си веднага се нахвърля.
51
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименТочно като видиш *** и латиносите в Америка ще разбереш.И виж юдите в Америка какви дембели са.