Великобритания да очаква 77 000 имигранти от България и Румъния годишно

Доклад предвижда това да става в продължение на 5 години
5 дек 2013 08:43, Елка Василева
7
Великобритания да очаква 77 000 имигранти от България и Румъния годишно
Снимка: архив, Reuters

Великобритания трябва да очаква на година по 77 000 имигранти от България и Румъния за период от 5 години, сочи доклад на базирания във Вашингтон и Лондон Институт за демокрация.

Мигрантите не са виновни за това, че се опитват да подобрят съдбата си и използват системата за тази цел, пише в доклада, качен на сайта на института. Нито Европейският съюз е пряко отговорен. "С две думи, отделните правителства, а не отделните мигранти са виновни за кашата, в която много европейци смятат, че е затънала миграционната политика", казва докладът.

Още по темата

Развитите държави са все по-привлекателни за два типа мигранти. По-голямата част са тези с добро образование и висока квалификация, които планират да увеличат приходите си чрез по-добре платена работа в богатите държави на ЕС. Една по-малка, но не и незначителна част, са необразовани, неквалифицирани хора, които се възползват от облагите, които правителствата на заможните европейски държави предлагат.

Британското издание "Дейли експрес" публикува статия, озаглавена "Български професионален престъпник, обирджия на британски домове, доказва защо трябва да наложим контрол върху притока от имигранти". Емил Методиев е бил едва от осем дни на острова, когато е заловен да се измъква с бижута, пари и кредитни карти от своите жертви, пише изданието.

"Криминалната вълна, заливаща Лондон, е подхранвана от българи и румънци, които идват тук не да работят, а за да вършат престъпления", твърди депутатът консерватор Филип Халабън.

"Колко още доказателства са ни необходими за това, че отворената имиграционна политика привлича всякакви престъпници", пита евродепутатът Джерард Батън от Партията на независимостта.

Говорител на британското министерство на вътрешните работи заявява: "Когато получим информация, че чужденци представляват реална заплаха за обществото, сме способни да предприемем действия, с които да попречим на влизането им във Великобритания." Задължение на властите в съответната държава е да алармират, когато неин гражданин е с криминално досие, предупреждава той.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тъкмо ще оплодят Британките , че ония от льокане на бира , не им остава време
5
0
 
4
 
! Отговори
Иван-Драган преди 10 години
да ни покажете на практика как става това. Моля не отблъскваите сгодния случай като се опитвате да ни ги връщате а застанете зад думите си, но най важното не обиждайте Българският и Румънският народ като ни слагате под общ знаменател с *** защото и ние бихме могли да обърнем монетата и да кажем че пребиваващите на Острова *** са Британци!
4
0
 
2
 
! Отговори
Иван-Драган преди 10 години
Господин Филип Халабън "Криминалната вълна, заливаща Лондон" не е подхранвана от българи и румънци а от *** МАЛЦИНСТВА пребиваващи се за огромно съжаление в България и Румъния. Понеже ваши политици и други ваши евро партньори (всъщност еврейската сатанинска синагога която ви контролира) имаха наглоста да ни обвиняват в ксенофобия и как трябвало да ги интегрираме (т.е. да се смесим с тях нещо недопустимо от каквато и да е гледна точка) ЕТО съдбата ви предоставя лелеяния шанс
3
0
 
1
 
! Отговори
nana преди 10 години
hm , pak podvejdane , samo intrigi po bg adres
2
0
 
17
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Тия преувеличават 77 000 за година според ме това е за 10 години. румънците са романоговорящи и ходят в Италия, Франция и Испания българите и те в тая посока предимно при приятели и роднини. Миналата година в ВБ са влезли над 200 000 емигранти ато над 90% от бившите техни колони от Африка И арабия(инф. ББС). Затова да не се безпокоят от нас а да си гледат *** с британски паспорти, че в Лондон втория говорим език е арабският.
1
0
 
17
 
! Отговори
Денислав преди 10 години
Тези почват да ми стават антипатични. Българите, който ходят там, работят работа която никой британец няма да работи. Там сме третирани като тукашните ***. Кой ще им върши мръсната работа (чистачки, общи работници, строители)? Пълни са с *** и араби, но българите са им проблема. Като почнат да се строят масово джамии ще се опомнят, но може да е късно. Слек като са подписали споразумение с ЕС и се възползват от неговите възможности, то трябва и да го спазват.