"Как да подобрим ЕС? Първо трябва да го разрушим"

Марин Льо Пен призова французите да допринесат за сриването на ЕС
Обновена: 10 яну 2014 10:40 | 10 яну 2014 09:12, Елка Василева
38
"Как да подобрим ЕС? Първо трябва да го разрушим"
Марин льо Пен. Снимка: Reuters

Председателят на френския крайнодеснен Национален фронт (НФ) Марин льо Пен пожела Европейският съюз да се срине и призова французите да допринесат за това, ако е възможно, предаде Франс прес.

"Как да подобрим ЕС? Първо трябва да го разрушим", заяви Льо Пен на среща с представители на англоезични медии край Париж.

Европейският съюз не е в състояние да се реформира в сегашния си вид, допълни Льо Пен, която иска да направи НФ първа политическа сила във Франция на изборите за Европейски парламент през май.

"Трябва да изчакаме всичко това да се срине, да му помогнем, ако може, за да излъчим проект за Европа на свободните държави, какъвто всъщност е бил замисълът на генерал Дьо Гол", заяви тя.

Още по темата

Лидерът на ФН смята, че този процес "минава през изчезването на повечето сегашни структури на ЕС".

"Ролята, която ще играем ние, патриотите в Европейския парламент, е най-вече да блокираме всеки нов напредък, всяка допълнителна стъпка на този европейски федерален съюз", предупреди Льо Пен.

Сред 72-мата френски евродепутати, избрани на предишните европейски избори през 2009 година, трима са членове на НФ.

Крайнодясната партия ще излъчи кандидати в рекордни 500 града на общинските избори през март в опит да разбие господството на основните партии в общинските съвети, каза Льо Пен, цитирана от Ройтерс.

НФ се надява да се възползва от голямото разочарование от социалистическото правителство на президента Франсоа Оланд и основната консервативна опозиция, за да привлече гласове на местните и европейските избори.

"Това е краят на двуполюсния модел на френския политически живот", каза тя пред чуждестранните журналисти за системата, която от дълго време е доминирана от Френската социалистическа партия и Съюза за народно движение.

Социологически проучвания показват, че НФ е спечелил подкрепа в сравнение с президентските избори от 2012 година, на които Льо Пен завърши трета със 17,9 на сто от подадените гласове. В момента партията не контролира нито един общински съвет и има едва 60 общински съветници във Франция, пише БТА.

Подробности по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
darcas преди 10 години
ЕС е изпаднал в тежка бюрократична криза. С парите, които се издържа европейската бюрокрация за една година, могат да се изправят на крака цели държави. И бюрократите там за да оправдаят огромните си заплати и бонуси непрекъснато имитират работа, като създават все по-безумни пречки на бизнеса и местните икономики. ЕС се задъхва от бюрокрация, ксенофобия и разпосочните течения на Германия, Франция и Великобритания. Така няма как да продължи дълго.
31
3
 
10
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 10 години
Как да подобрим ЕС? Първо трябва да го разрушим", заяви Льо Пен на среща с представители на англоезични медии край Париж.================А тъй ,това да се чува.
30
3
 
0
 
! Отговори
stoneg преди 10 години
Само ако можеше да те чуе Жан Моне лелелееллелелеле
29
2
 
14
 
! Отговори
йордан преди 10 години
До да бъдеабсолютно вярно , България винаги е търсила покровител,(вижте историята) ние винаги сме били между два колоса който се бият за влияние, резултатата от членството ни в ЕС свеки усеща , когато бяхме с ъс СССР, по възрастните помнят, искаме да сме като швейцария , - никой няма да ни позволи! време е да престанем да бъдем като слънчоглед, след като не можем да бъдем независими (от все сърце желая да сме независими) да се интегрираме към този който ще ни зачита като народ , култура и пр
28
13
 
7
 
! Отговори
... преди 10 години
Абе не знам дали ще е по-добре или по-зле без евро съюза, ама мога да кажа на франсетата да внимават с такива десни! Не за друго ами да видят, че и ние си имае един такъв "десен" дето толкоз бие в ляво, че и обратните чак му завиждат! Така, че требе да се внимава с такива "леко" луди хорица!
27
3
 
8
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
28По-добре щяхме да сме без възродената римска империя
26
4
 
3
 
! Отговори
Арети преди 10 години
Мисля, че "желяэото се кове докато е горещо"!!! Твърде късно се "сетиха" политиците:-)))Твърдението е доста ПОДВЕЖДАЩО и само наивните могат да се надяват эа каквото и било раэрушение на ЕС!!! Блатото на ЭАВИСИМОСТИТЕ както го наричат ЕС-то ще эатрие Стария Континент и Периферия!!!!
25
7
 
15
 
! Отговори
Jon преди 10 години
Те французите освен да сринат Евросъюза за нищо друго не стават мързеливи са ,най неграмотната и проста нация в Европа да не говорим за имигрантите от Африка който са в гета, мръсотия ,мизерия ,наркотици и престъпност.
24
1
 
1
 
! Отговори
гай баньо преди 10 години
До -10Еми...кво да ти кажа има и такива крайни варианти.
23
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
FRANCIA vs GERMANIAU. K vs GERMANIA U. S. A vs GERMANIAНЕОФИЦИАЛНАТА ВОЙНА МЕЖДУ КАПИТАЛИСТИЧЕСКИТЕ НАЦИОНАЛИСТИЧНИ ПАРТИЙ В ЕВРОПА Е НА ХОД!!!
22
4
 
9
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Айде бе - страхотно решение беше влизането ни във възродената римска империя - ама друг път - повече загубихме отколкото спечелихме
21
6
 
9
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Писано е в Библията за възродената римска империя - Даниил 2 глава - и на други места - краката от желязо и кал на колоса със златна глава - неминуемо ще бъде разбит от камъка не от ръка отсечен - Христос - вземете решение на коя страна ще бъдете и помолете Бог за прошка на греховете ви и се отделете от всеобщото облъчено стадо докато можете.
20
7
 
16
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
Марин Льо Пен много добре осъзнава, че възродената римска империя е просто завладяване на земи с измама и контролиране на глупаците в тях с директиви - директиви като чипиране на хората, забрана за местно производство, принуждаване държавите да разпродават на безценица предприятия - наречено приватизация.
19
13
 
31
 
! Отговори
да бъде преди 10 години
Правилно-Е.Съюз трябва да се разпадне незабавно...Стига с тази еврейска измама.По-голяма простотия от тази няма-граничи направо със светлият комунизъм.ДО защитниците на Е.Съюза-Неразбрахте ли че ви мамят с сладки приказки за европейски стандарти и заплати.Неразбрахте ли че никой в Брюксел не го е грижа как ние живеем.Неразбрахте ли че САМО НИЕ можем да си направим живота ПО-ДОБЪР.Когато една държава има суверенитет-тогава тя работи само за своите интереси.На никой в Брюксел не му пука за нас...
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Французите могат да си го позволят! Ами ние, и в ЕС и извън ЕС, все тая като гледам...
17
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ужас - френския Сидеров, но доста по успешен
16
20
 
18
 
! Отговори
TPE3BEH преди 10 години
И там си имат болен сидеров в женски вариант...
15
4
 
15
 
! Отговори
BG преди 10 години
интересно, що франсетата не сринаха Великия райх, ами клекнаха и станаха васал. Много смели в думите и страхливи в действието са сега като членка на ЕС. Като искате да сривате, що по-добре не си спретните една гражданска война и така ще сринете ЕС. Действайте, пари няма. Всичко е за пари. Като няма за цоцъне, а само се дава да се разпада ЕС. До скоро Франция изяждаше 30% от Земеделския фонд на ЕС за своето земеделие тогава не искаха нищо да рушат!
14
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно къде са герберазите, сигурно организират пак нещо подмолно под ръководството на Злия?!
13
37
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази и баща и Льо Пен са престъпници според европейските закони, защото не вярват в Холокоста за 6-те милиона невинни евреи избити от немците през втората световна. В цивилизованите демократични страни действат антирасистки закони които задължават населението да вярва в Холокоста и който не вярва и мисли различно получава няколко години затвор, скоро ще се въведе и в БГ. До сега тези двама престъпници се измъкват заради депутатски имунитет, но е въпрос на време да бъдат вкарани в затвора.