Нито са спирани фондове, нито в момента има спрени!

Златанова допусна, че черновата на препоръката на ЕП е писана в София
Обновена: 4 апр 2014 18:25 | 4 апр 2014 11:46, Елка Василева
129
Нито са спирани фондове, нито в момента има спрени!
Зинаида Златанова. Снимка: архив, Булфото

Нито са спирани фондове за България, нито в момента има спрени, обратното - правителството спаси стотици милиони евро в края на миналата година. Това заяви в Брюксел вицепремиерът Зинаида Златанова, предаде БТА.

С тези думи тя коментира приетата вчера от Европейския парламент препоръка към Европейската комисия "да възприеме решителна позиция по отношение на България“ и да преразгледа възможността фондовете на ЕС у нас да бъдат използвани по правилата.

Още по темата
Това е препоръка без законодателен характер, както и една от няколкостотинте в този доклад, отбеляза вицепремиерът. Тя добави, че докладът съдържа препоръки за всички държави от ЕС.

За мен не е изненада, че това се случва точно в този предизборен момент. Няма да се изненадам, ако черновата на тази препоръка е писана в София, коментира Златанова.

„Спекулира се много, че докладът касае това правителство. Нека напомня, че периодът, който се визира там, е 2012 г. Решението на български съд от вчера  /бившият председател на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов беше осъден на три години и шест месеца затвор - бел. ред./ показа много ясно как се управляваше държавата в този период. Хората, които наложиха този стил на управление, ги призовавам да не използват европейските институции за вътрешнопартийни и предизборни цели“, заяви вицепремиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
дядо ми е пъблично разстрелян от БКП. Баба казваше , комунист власт без кръв не дава! Гледам , че много други възрастни хора казват същото явно има нещо! Баба ми много ги мразеше а баща ми се водеше враг на народа , фашист и предател заради дядо ми , че дядо ми пил капиталист и империалист а човека имал малка фарбичка за кожи :) Комунистите са *** Това Е!
30
1
 
27
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Половината Министерски съвет е с руски имена,да не би да си мислят ,че наказват Русия.
29
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бочко добре го каза при него ги пускат парите при тия ги спират което е и логично и нормално
28
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 5kovАми да така е, докато беше Станишев криза нямаше, фискалния резерв се качваше, безработицата беше 3% и хоп дойде Тиквата който ни натресе кризата. Тиквата беше кризата, никъде в Европа нямаше криза от която хората се палят по улиците.Сега да чувате Орешарски да говори за криза и да се оправдава с нея. Не.
27
10
 
26
 
! Отговори
българин преди 10 години
Как пък не разбрахте, че няма да изкарате мандата докрай.
26
11
 
22
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 10 години
русия и нейната пета колона бкп/бсп/кб/абв са проклятието на България.
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do 21 IST ! Shto da e grozna jenichkata ? Za godinite si e dobre? Uchila e i sega shte q slushate ,marzelivi dvoikajdii !
24
6
 
15
 
! Отговори
5kov преди 10 години
''Нито са спирани фондове, нито в момента има спрени!"' - това изказване ми прилична на станишкевото, че криза няма и България е стабилна и няма да има проблеми...след 2 месеца - потоп .... ЛЪЖАТ НИ ОТНОВО
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да точно политиците и магистратите в София я пишат тази препоръка вече 7г!ОСТАВКА
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 19Г-н руснак, моля ви напуснете моя дом и никога не се връщайте повече в нашия дом. Вие нямате никакво право да сте тук днес! Моля ви също така да спрете да използвате Българския език , вие нямате никакво право да го ползвате тъй като вие ненавиждате Българската държава. Моля напуснете тази земя и никога не се връщайте. Клали сме ви много пъти , не искаме това сега искаме мир и свобода но ако вдигнете ръка ние също ще вдигнем и тогава Господ да ни е на помощ и на двете страни!
21
5
 
16
 
! Отговори
ИСТ преди 10 години
тази винаги я бъркам с Орешарски.
20
5
 
18
 
! Отговори
Джони преди 10 години
Тази Гнидаида е бая грозничка.
19
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отново ставаме смидетели на факта,че в името на властта бойкоборисовци,гербаджиите и други десни *** са готови на всякаква низост.Не че сегашните не бива да се контролират строго,но националният нихилизъм в името на частни партийни интереси ни идва много в повече.
18
4
 
19
 
! Отговори
министЕрките преди 10 години
Тия министърки просто са една карикатура на кабинета! Да съберат в едно студио Златанова, Георгиева на спорта и Манолова, голям смях ще падне. Шоуто на Господарите ще трябва да си търси ново поприще. Манолова- "не вижда протестиращи, а само някакви хора с кожуси", тази пък -не вижда спрени фондове, а само препоръки, а за спортната -тя пък видя новият Бербатов от Горно Нанадолнище!
17
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
комуниста е *** не презнаващ семейство, род, нация! Комунистите подариха Македония на Тито и избиха над 150 хиляди български граждани! Комунистите са терористи отговорни за много атентати против собствения си народ. По заповед на Българската комунистическа партия (БКП) се създава и разработва Македонския език от български доктори и професори в тази област!!! По заповед на тези *** днескшните макеодниц братя и сестри не се считат за Българи същото правщт и днес в собствената си държава ***!!
16
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ужас абе тея сергейчовци още ли ни мислят за някакви умствено изостанали хора бе? Женоооо от снимката !!! Еврофондовете не са спрени и не са спирани каквото искат да кажат тези хора от ЕС е , ЧЕ ЩЕ БЪДАТ спредни някога в бъдещето ако вие ЖЕНО не спрете да крадете и вашия лидер доказания световноизвестен некадърник Станишеф не напусне политиката веднъж за винаги той просто не е роден за тази работа ...той е некадърникккк!!!!!!! Долни комунисти!
15
5
 
21
 
! Отговори
пю преди 10 години
карикатура с глава на богомолка
14
2
 
12
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Не зная защо, но като дадеш шоколадче на маймуните в зоопарка, те започват да се облизват и да си облизват джуките...
13
2
 
7
 
! Отговори
Черен Петър преди 10 години
Не зная защо, но като дадеш шоколадче на маймуните в зоопарка, те започват да се облизват и да си облизват джуките...
12
4
 
20
 
! Отговори
Men преди 10 години
Проста, твърдоглава жена която е винаги "права" и най-добре знае.