САЩ и ЕС да се готвят за нови санкции срещу Русия!

Ситуацията в Източна Украйна буди тревога, казал Обама пред Меркел
Обновена: 11 апр 2014 08:25 | 11 апр 2014 08:02,
152
САЩ и ЕС да се готвят за нови санкции срещу Русия!
Барак Обама Снимка: БТА

Президентът на САЩ Барак Обама е подчертал "необходимостта САЩ, ЕС и другите страни партньорки да се подготвят да отговорят на руска ескалация" в Украйна с налагане на нови санкции, предадоха световните агенции.

Обама е заявил, че ситуацията в Източна Украйна буди тревога. Това се казва в съобщение на Белия дом, публикувано след разговора на американския президент му с германския канцлер Ангела Меркел. "Проруски сепаратисти, очевидно с подкрепата на Москва, продължават да водят организирана кампания на саботаж и провокации, целяща да разтърси и дестабилизира Украйна", се посочва в документа.

"Лидерите на САЩ и Германия отново призоваха Русия да изтегли войските си от границата с Украйна", се казва в съобщението, цитирано от ИТАР-ТАСС.

Обама и Меркел са обсъдили и въпроси, засягащи предстоящата среща на министрите на външните работи на Украйна, Русия, САЩ и върховния представител на ЕС за външната политика.

Обама и Меркел са изразили подкрепата си и за усилията на украинското правителство за извършване на конституционна реформа, децентрализация и произвеждане на демократични избори.

От съществено значение ще бъде финансовата подкрепа на международната общност, са подчертали те, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
... преди 9 години
ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА КЛАНЕТО В ОДЕСА - Не е имало отровен газ, не е имало такъв голям пожар - убити са с бухалки, изнасилвани, душени, застрелвани или запалвани само с течност и след това с пожарогасител ! Вижте ДОКАЗАТЕЛСТВА-> otvorenopismo.url.bg/evropa-6Синът на Джо Байдън вече е в Бордът на директорите на най-голямата нефто-газова компания в Украйна. Учудени ли сте? -> mediapool.bg/sinat-na-amerikanskiya-vitseprezident-shte-raboti-za-nai-golyamata-chastna-gazova-kompaniya-v-u
87
0
 
0
 
! Отговори
Македонски преди 10 години
Братя българи ,вместо да се карате за чужди интереси помислете за българите от т.нар. държава Македония-БЮРМ.Там българите са под сърбоманско робство от десетилетия . Албанците напират от запад и след 30 години ще са мнозинство и ще присъединят чисто български земи от Струмица до Охрид към Велика Албания . Помислете ,че именно Русия предаде България на Берлинския конгре-1879г заедно с Австро-Унгария,а Коминтерновска Сталинова Русия заедно с предателите Г. Димитров и В. Коларов от БКП предаде
86
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен23 : Вземи научи как се определя БВП, като го цитираш ! И какви са му съставните части! Урок за 4-ти клас: !. Произведени стоки. 2.Услуги, които носят стойност. Извод: От тези 15.4/ а не 17/ трн.--производството е около 3трн., ОСТАНАЛОТО са УСЛУГИ. А те идват от безплатните танкери идващи от целия свят/откраднато или платено с напечатани хартийки/. Така, че -- чети повечко !
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че то от 2та световна Европа е *** и никога не е имала собствено мнение с изключение на кратък период от време след създаването и тестването на ядрена бомба о Франция.... А нас ни бяха нарисували като турски ***, пълен цинизъм...Референдум за ЕС и НАТО веднага...Референдум за ЕС и НАТО веднага.ЕС е *** без морал и цености.
84
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 129 ЯВНО НЕ СИ ЗАПОЗНАТ С ИСТОРИЯТА ЗАТОВА ТАКА ГОВОРИШ, 4Е КИТАЙ ИМАЛ ИЗКОННИ ТЕРИТОРИИ В РУСИЯ И ИСКА ДА СИ ГИ ВЪРНЕ.ТЕ ВЕДНЪЖ ИМ ЯДАХА ПЕРДАХА! РУСНАЦИТЕ НАПРАВО ГИ СТОПИХА БАРАБАР С ТАНКОВЕТЕ И ОТТОГАВА ГИ УВАЖАВАТ ДО ДУПКА.НАЛИ ЗНАЕШ БИЙ ЗА ДА ТЕ УВАЖАВАТ.А САЩ И ЕС АКО ИМАТ МУДИ В ГАЩИТЕ И ДРЪЗНАТ ДА НАПРАВЯТ САМОУБИЙСТВЕН ХОД С/У РУСИЯ.РЕЗУЛТАТЪТ ЩЕ Е РУСИЯ ЩЕ СЕ РАЗПРОСТИРА ОТ АТЛАНТИКА ДО КАМ4АТКА. А ОБАМА НАЙ-ГОЛЯМАТА САНКЦИЯ КОЯТО МОЖЕ ДА НАПРАВИ Е ДА СЕДНЕ В СКУТА НА ПУТИН :)
83
3
 
2
 
! Отговори
дълбока заблударима преди 10 години
Ако иска да унищожи САЩ ще са им нужни руснацитеДа, само че Китай има по - голям интерес да унищожи Русия и да си върне изконни територии, които са и отнети именно от рашъните. Мит е дружбата между Китай и Русия. Ще поживеем и ще видиш...
82
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Друг анонименБъдете сигурни,че мечката ще умре на труповете ви отгоре. Няма значение жълти,бели,черни, всички ще издъхнем и мечката ще издъхне отгоре ни. А между другото да те светна,Китай няма намерение до безкрай да играе 2ра или 3та цигулка.Ако иска да унищожи САЩ ще са им нужни руснаците..........;)
81
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пентагонът е собственик или наемател на 702 бази в 130 държави. Освен тях американските военни имат 6 000 бази в Съединените щати и други контролирани от тях територии. Разполагат и с огромен брой малки секретни подслушвателни бази в различни точки на света. Това е нова форма на колонизация чрез военни бази. И тези данни са непълни. Това са истинските демократи и миротворци.
80
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не стига, че САЩ подслушват Меркел от години, ами тя им се подчинява безропотно. Вместо да им даде срок да напуснат базите си в Германия. Що за политици има ЕС ( в това число и нашите)! *** на Америка. Убеждават ни, че да си *** е правилно, вместо отстояването на националния интерес.
79
9
 
2
 
! Отговори
Друг анонимен преди 10 години
до 124: Пич ако не знаеш, Китай от кога точи зъби на залежите в северните части на Русия и как копнее да сложи ръка на тях. Бъди сигурен, че жълтурчетата просто чакат мечката да бъде убита за да и земат кожата.
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А защо забравяме за Китай,като геополитически играч? Поднебесните са на ясно,че оставяйки Русия да бъде унищожена от запада,то Китай е следващият в списъка. Така че споко, играта е в центъра. Новият икономически център е факт и той не е в Европа или САЩ. Единственото, което може да получи ЕС от американските игри, е това което получи Полша от шистовият газ, а то е празна хазна и връщане към 19 век, отново да развива въгледобив.............:)
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
A SITUACIATA V ZAPADNA UKRAINA PREDI 2 MESECA NE BUDESHE TREVOGA, TASKA LI????
76
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Президентът на САЩ Барак Обама е подчертал "необходимостта САЩ, ЕС и другите страни партньорки да се подготвят да отговорят на руска ескалация" - това негро пак са му казали кво да говори. Русия още не е почнала, тия говорят за ескалации. И в същото време никой не му прави впечатление, че за разлика от "злият Янукович" новите самопровъзгласени "лидери" нямат угризения да пращат танкове срещу протестиращи...
75
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че как да не буди тревога!Тъкмо мижитурката Горби и пияницата Елцин им подариха Русия и Путин започна да им показва и доказва,че слънцето все-пак изгрява от Изток!
74
3
 
15
 
! Отговори
българин преди 10 години
Разперил се е като Исус мюсюлманина му с мюсюлманин.Явно се има за божи наместник. Който му се кланя на тоя се кланя на Алаха.
73
1
 
26
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
НАТО СА ГОСПОДАРИ НА ТАКИВА КАТО ВАС НА ТЕЗИ ,КОЙТО ИМ СЕ КЛАНЯТ ОТ ВАС.АЗ СЪМ СВОБОДЕН БЪЛГАРИН НЕ СИ ДАВАМ *** ПОД НАЕМ И ВСЕКИ ЕДИН АГРЕСОР СТЪПИЛ НЕ КАНЕН В МОЯТА РОДИНА Е МОЙ ВРАГ .ВСЕКИ ЕДИН ,КОЙТО ЗАГРАБВА БОГАТСТВАТА НА БЪЛГАРИЯ И ОБРИЧА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НА ГЛАД,НЕМОТИЯ И РОБСТВО ЗАСЛУЖАВА СМЪРТ -НЯМА ЗНАЧЕНИЕ,ЕВОПЕЕЦ,АМЕРИКАНЕЦ ИЛИ РУСНАК
72
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАТО са господари в Черно море, а страхливите руснаци се крият по пристанищата.
71
0
 
15
 
! Отговори
Българин преди 10 години
До ВасилевАко всички "русофоби" имат твоя интелект ,то от днес аз съм върл "русофил"
70
2
 
10
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
До Василев;aбе василев къде се загуби бе,без теб във форума нее смешно,да неби да си бил на свръх секретна операция на цру на майдана.*** русия не са ни взели 44 тона злато,а по скоро са ни давали 45години почти бесплатни суровини.
69
2
 
29
 
! Отговори
До 117 преди 10 години
Руските войски са в окупирани територии, а корабите на НАТО са в свои води в Черно море.------------- И аз така викам. Те бяха в свои води и в Ирак, и в Либия, и в Сирия са, и във Виетнам. Изобщо, на АТО целия свят им е свои води. А Руската армия е окупирала руски територии... Каква наглост, да си защитаваш интересите, не ги е срам руснаците! Ми Путин вместо да плаши и предупреждава, да се направи, че доларът не съществува и тогава ще видим какви вредни емисии ще отдели г-за на Обама.