Барозу: "Южен поток" да отговаря на законите на ЕС

"ЕС трябва да говори и действа като един, включително с доставчиците"
Обновена: 4 юни 2014 19:14 | 4 юни 2014 18:58,
118
Барозу: "Южен поток" да отговаря на законите на ЕС

Председателят на Европейската комисия Жозе Барозу заяви, че ЕК е открила наказателна процедура срещу България заради "Южен поток" и ще направи същото и срещу други държави от ЕС, ако не спазват правилата в Общността.

Повишаването на сигурността на енергийните доставки за ЕС е наша основна цел от години. Миналата седмица ЕК предложи амбициозна стратегия за европейската енергийна сигурност, която очакваме да бъде обсъдена и приета до края на месеца от държавните и правителствените ръководители на ЕС, отбеляза той.

ЕК ще направи така, че всички енергийни инфраструктурни проекти в ЕС, като "Южен поток", да отговорят напълно на законодателството на Общността в областта на енергетиката, конкуренцията, обществените поръчки. Току-що открихме наказателна процедура срещу България, което показва твърдата ни решимост. Ще бъдат предприети процедури и срещу други държави, ако не успеят да отстранят препятствията пред прилагането на европейското законодателство в областта на вътрешния пазар, допълни Барозу.

Още по темата

ЕС трябва да говори и действа като един, включително с доставчиците. Да се оставим да бъдем разделени е против интересите на собствените ни държави и вреди на вътрешния пазар, заяви председателят на ЕК.

Енергийната сигурност на Украйна е приоритет за нас. Според нас енергията не трябва да бъде използвана като политическо оръжие. Срещата на Г-7 трябва да излъчи твърдо послание и да убеди Русия да остави това оръжие, допълни председателят на комисията на пресконференция, часове преди началото на срещата на държавните и правителствените ръководители на САЩ, Япония, Германия, Франция, Великобритания, Италия и Канада в Брюксел.

Това ще бъде първата извънредна среща на Г-7 в Брюксел. Срещата трябваше първоначално да се състои в Сочи във формат Г-8 и с участието на Русия, но руската страна бе отстранена от форума заради действията й в Украйна.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
3
 
! Отговори
диалектика преди 9 години
до ИСТИНАТА: Никакъв референдум.Просто,на всенародно искане от Народното събрание,да обяви закон,за едностранно напущане на ЕС,така както предишно Народно събрание ни набута там.И толкова.И това трябва да стане в съвсем скоро време.А след това всякакво влизане в каквито и да е съюзи,да става задължително с референдум.За препоръчване е,никакви съюзи!
75
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Барозу се таралежи на България пък в немската фирма правят тръбите за трасето под водата.Защо не каже на Меркел да не ги правят-аааа,да защото германците ще загубят 1 милиард евро и баба Меркел ще му каже да си гледа работата.Виж ,ако си изберете Бойко пак той е послушен-спря Белене ,ще спре и Южен поток.За това се клати правителството и се искат оставки.Другото са локуми за раята
74
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А така ,браво Барозу.Значи за вас е важна енергийната сигурност на Украйна и за това не искате руската тръба да я заобиколи.А нашата сигурност очилат мишок.Ако на 10 юни руснаците затворят крана заради това ,че Украйна не плаща и краде газа какво ще кажеш за енергийната сигурност на България ,която е равноправен член на мафиотския ви ЕС.Каквото стано и преди -ние гризнахме дървото и загубихме милиарди ,а вие си имате Северен поток.Ами откажете се от руския газ и ги накажете тия руснаци бе
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много важно докато дойде време да бъдем "наказани" ЕС няма да го има както и тоя Барарози.Сега гледаме с надежда към англичаните да разтурят еврогейския съюз и Европа да се върне към корените си без повече експерименти.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Za kakvo edinstvo govori toia buhal. Kato sme tolkova edinni v Evropa, zashto zaplatite v bulgaria sa 10 puti po malki ? Zashto protestirate kogato bulgarite otivat da rabotiat v drugite "bratski" durjavi, nali sme edinni, nali niama razlika ? Kato sme tolkova edinni, zashto ne pozvuliavate na ostanalite durjavi da se razviat, samo 4 imat pravo na glas y ostanalite da se spasiavat kakto mogat ?
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това не ви ли прилича на един вид подтисничество , ако искаш да се развиваш ,да бъдеш по-добър от другите ,да бъдеш независим групичката ще те смаже.Продължават да ни превръщат в роби на техните интереси ,единственото нещо което трябва да изпълняваме са заповеди ,ако не се подчиняваш ти спират едно или друго нещо .Кой е вътрешния пазар на ЕС -техния пазар ,от нашия те не се интересуват и излизат с фразите че не отговаряме на изискванията и така до безкрай
70
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че той Е съобразен със ДЕЙСТВАЩОТО законодателство. Има едни закони, с които не е съобразен, но те не са приети още. Господин Бароуз, ако финансирате цената на газа у нас, ако инвестирате 2 милярда и отворите работа за 20 000 души, може и да помислим дали да се вслушаме в съвета ви. Във всеки останал случай можете да отидете да правите мръсотии някъде другаде. Вън България от евромизерията! Превърнахте евросъюз в *** дума и символ на мизерия!
69
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Другарю, Барозу, ината ви за "Южен поток" ще ви удари доста брутално. Тая зима ще е студена за не малко държави от източния блок и ще форсира разпада на все по-тоталитарния ви и лаком за власт съюз.
68
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС: Номерата на "Матрьошката" няма да минат !
67
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Доктор Сър Пичук Доктор Сър Пи...кльо! Пак пишеш с мозъъка дето е в *** ти! Т.е. лъжеш! Типично за *** и радетел за ГЕЙвропа.
66
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 82,тогава Барозу да си гледа ***, а ние ще строим в България каквото си искаме!Първо трябва да обесим Кунева, за назидание на всички ***!
65
1
 
6
 
! Отговори
бг преди 9 години
ТИЯ ПРИКАЗКИ САИ ГОВОРОРИ ДРУГАДЕ А НЕ ТУК .ХАЙДЕ !АОООООООООООООООООООО
64
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 81: А, защо Барозу да реве, че ти тлащаш на Путин "най-скъпо газа" !...да не си осиновен ?и второ: ..."еднакви заплати и социални придобивки" !!! за глупавия ти коментар ли ?
63
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Барозу, първо еднакви заплати и социални придобивки, а после единни условия към доставчиците!Барозу, досега защо не рева, че България плаща най-скъпо газа! Защо, бе демократе?
62
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди да напуснете сами ЕС, ще ви изгонят !
61
1
 
14
 
! Отговори
УУУУУУУУУИ преди 9 години
НАКРАЯ ЩЕ ЯДЕТЕ БАРОЗА ЗАПЛАШИХА ОТ БРЮКСЕЛ!
60
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цялата работа е, че кончитите от Брюксел искат поръчката за строежа.Бърка им в здравето, че български фирми ще вземат работа и парите ще останат в България, а няма да бъдат изнесени в Германия примерно.Не са свикнали на такова отношение,обикновено те се угояват на наш гръб, а ние лапаме мухите.Затова така пищи Барозувската ***.Гнус ме е от тия.
59
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Барозу е ***,слуга на сащисаните кръволоци,които искат да изличат България от лицето на земята, защото исторически и духовно сме свързани с рускаците.Изордите от Брюксел искат само да им целуваме задниците и да им се подчиняваме,докато седим бедни, мизерни и наритани.Повтарям - Брюксел са ***,които мачкат България.Народе?????
58
1
 
13
 
! Отговори
x преди 9 години
ВКАРАХА НА В ЕС ЗАЩОТО ЗНАЕХА ЧЕ ЩЕ ДОИДЕ ДЕН ДА НИ ЗАПОВЯДВАТ С КОГО ДА ПРАВИМ ТАРГОВИЯ! КАТО БЛОКИРВАТ БАЛГАРИЯ, БЛОКИРВАТ САЩО И ЦЯЛ БАЛКАН! ТОВА ИМ БЕШЕ ЦЕЛТА А НЕ ЧЕ МНОГО ИМ ТРЯБВАМЕ! НИЕ СМЕ ОТ НАРОДИТЕ ДЕТО ЩЕ БЪДАТ ЗАТРИТИ! АКО СТЕ ЧЕЛЕ ЗА ЗЛАТНИЯ МИЛИАРД!ГЛЕДАИТЕ НА ЮТУБ "НАМ НЕ СНИЛОС "ТАМ ЩЕ ЧУЕТЕ ЦЕЛИ ЛЕКЦИИ НА ТЕЗИ ТЕМИ И ЗАЩО СМЕ НА ТОВА ДЕРЕЖЕ!
57
14
 
5
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 9 години
Благодарим на господин Барозу, че ни спасява от поредната национална катастрофа, която щеше да ни донесе южния паток на ***. Откъде на къде ще се тегли заем от 1.3 млрд лева за 20г, което прави към 3 млрд. лева с лихвите за да се финансира чужд енергиен проект, от който няма да получим и стотинка. А заема ще се плаща от Българския народ. Браво на ЕС, че ни спасява от този огромен грабеж, който ни готвеше русия. Дано южен паток никога не се реализира.