България може да вземе важен пост в бъдещата ЕК

Станишев и Кристалина Георгиева с шанс да поемат външната политика
3 юли 2014 07:00,
81
България може да вземе важен пост в бъдещата ЕК
Сергей Станишев Снимка: архив, БТА

България може да получи важен пост в бъдещата Европейска комисия, твърди на първа страница "24 часа".

Една от версиите е това да е този на върховен представител на ЕС по въпросите на външните работи и политиките на сигурност.

Вчера френски журналист отново лансира версията за Кристалина Георгиева, като се изтъкват личните й качества.

Според премиера Пламен Орешарски българският комисар ще бъде излъчен на 16 юли от него. Има много спекулации, че може да бъде издигнат Сергей Станишев.

Логично е при широката коалиция между леви и десни, която се образува, и при трудните компромиси между големите ресорът външна политика да се даде на социалист от малките държави. Още повече че Станишев е лидер на ПЕС, отбелязва вестникът.

България остава засега встрани от разпределението на постовете - нямаме нито един зам.-председател на Европейския парламент.

Назначенията на българи там засега са само на Фелиз Хюсменова и Мария Габриел, които са зам.-шефове на групи а Искра Михайлова вероятно ще води комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз имам въпрос - Българка ли е тази жена?---------Защо обиждаш жените?
36
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давай смело Серж! Опразни им касите, да дойдат и те на нашата!!!
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само Цецо може да поеме вътрешната политика на ЕС. Всичко друго са спекулации и смешни предложения.
34
4
 
24
 
! Отговори
от електората преди 9 години
Съсела нали оправи България, сега тръгнал Европата да оправя.......!?Смях-х-х-х. В Бг-то има много качествени хора, но те не могат да изплуват на повърхността, защото в т. нар. български политически живот могат да виреят само ***.
33
2
 
13
 
! Отговори
ля ля преди 9 години
аз съм против Съселс да бъде във външната ни политика! никакъв национализъм!!!
32
8
 
11
 
! Отговори
? преди 9 години
Някой може ли да ми каже какво е направила Кристалина за България? Само слушам колко велика и обичана била, но аз на моя гръб нищо добро от нея не съм усетил. Тя да не би да работи за някоя друга държава ? Знае ли някой да ми разясни?
31
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най-добрият вариянт за този пост е Гергана Паси - хем я познават в европа, хем и за Борисов , Станишев и Орешарсик е еднакво удобна - идва от малка партия, била е тяхан колежка, тя и мъжа и са познати в целия свят.
30
0
 
11
 
! Отговори
до Виктор преди 9 години
Амчи те баш такива ги търсят. Виж Аштън, пък Ферхойген, пък Ръмпиту...Или толерантни отзад като серГея.
29
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
какво точтно направи сталинак за нас българите?- обяви че има праи за судан и гватемала, но за наводнената от емигранти България - няма. Дори нагол обяви - Те (емигранитете) ещ ни оправят прираста.- Обяви се срещу това да задържаме емигранти и да ги връщаем по бързата процедура.- Не поиска да даде и едон евро при наводненията - трябвало потопа да отнеес България за да й се помага. Обаче за сърбия се затича да помага.Аз имам въпрос - Българка ли е тази жена?
28
2
 
9
 
! Отговори
вдъхновен преди 9 години
Абе, няма ли шанс да поемат европейско посолство на червената планета. Много ще им ходи като на комунисти.ВСИЧКИ КОМУНИСТИ НА ЧЕРВЕНАТА ПЛАНЕТА.
27
4
 
9
 
! Отговори
мартин преди 9 години
тези полудяха титално.съсела нали си е оправил държавата тръгнал ес да оправя
26
5
 
9
 
! Отговори
пламен преди 9 години
Противник съм чужди граждани като Кристалина Г. да заемат важни постове в ЕС. Такива като нея много обичат България, ама между другото са се устроили в развитите държави и изобщо не им пука, като свърши мандата пак ще си отидат в щатите и няма да дойдат да живеят в родината си. Иначе на приказки много я обичат тази България. Спомнете си стихотворението на Ботев " Патриот ". Все едно е писано вчера!!!!
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Станишев, надяваме се България да заеме възможно най-големия пост, с цел защита националните интереси на държавата, т.е на българските граждани, като същевременно се надяваме, представляващия да не е български политик, който за втори път доказа своята невъзможност да взема правилни държавнически решения, политик чийто решения са продиктуване не дори от тясно политически интереси или идеи, а от целта - лично облагодетелстване. Г-н Станишев, моля Ви напуснете българската политика. ДобреезаБъл
24
0
 
12
 
! Отговори
Гичо преди 9 години
Не ме интересува това, тоя плъх Станишев си живее в някакъв паралелен свят и мисли само за *** си и за издигането си, а тази Кристалина като я слушам и тя не е в реалността, изкарва светът пъстър, весел и безпроблемен, а в същото време ние тук в провинцията караме със пенсии от 160 лева и заплатаи от 400 - 500 лева, с които едвам оцеляваме. Тези двамата и цял куп още лайняри не са полезни с нищо на България, може би са олезни на някоя друга държава, но не и на БГ.
23
1
 
16
 
! Отговори
за Станишев преди 9 години
Станишков - Станипишкоф има проблеми със вдигането на члена, ама за сметка на това няма проблеми с даването на ***.
22
1
 
10
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Нагло ***!!
21
1
 
14
 
! Отговори
Petronius преди 9 години
Какъвто и висш пост да заеме български политик, ще си получава огромната заплата, винаги ще играе по свирката на тези, които са го поставили и ще работи срещу националните интереси на Родината.Какво направиха за България:Надежда МихайловаМеглена КуневаИрина БоковаКристалина ГеоргиеваСергей Станишев???Едно голямо НИЩО
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цяла година олигарски разиграва сценарии как да се намери работа на съсела който не е изкарал и 5лв с труд ама като шеф!
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега вече ЕС ще се разпадне!
18
4
 
11
 
! Отговори
Негласуващ преди 9 години
"България може да вземе важен пост в бъдещата ЕК"Бат СерГей можа да заеме важен пост за извършващ клизми на младите комунисти от БСП. Всеки има нужда от нещо така да се каже. Кво да праиш. Народен талант да почиства г*зовете на нуждаещите се ***. Ако са по-млади - Ох и Станишко доволен и младите БСП-арчета доволни.Любовницата на Тиквата - Кристалина не искам да я комнтирам, че нямам място. Само ще отбележа, че е откраднала милиарди. Не милиони, а милиарди.Пълна помия е политиката.