BG докладвала за възможни измами с над ?9 млн. европари

Страната ни е сред държавите от ЕС с най-много случаи
Обновена: 17 юли 2014 16:49 | 17 юли 2014 16:49, Елка Василева
22
BG докладвала за възможни измами с над ?9 млн. европари
Снимка: архив, Reuters

България наред с Италия, Румъния, Дания, Полша и Гърция е сред държавите в ЕС, докладвали през миналата година най-много случаи за възможни злоупотреби с общностни средства. Това сочи годишният доклад на Европейската комисия за защитата на финансовите интереси на ЕС.

В документа се отбелязва, че нашата страна е съобщила за възможни измами на стойност 9 393 095 евро. Случаите на измами в областта на земеделието са били най-чести в България, Италия, Дания и Румъния, като съставляват общо 75 на сто от всички съобщени нередности.

В доклада пише, че в България и Румъния са били открити слабости в системите за контрол на изразходването на средствата от ЕС, което е довело до предприемането на засилени мерки и така се е стигнало до голям брой съобщения за възможни злоупотреби.

Допълва се, че България и Румъния са съобщили и за вероятни злоупотреби със средства от предприсъединителните фондове в областта на земеделието.

Според доклада през миналата година нашата страна е съобщила за 82 предполагаеми измами в областта на земеделието, две в областта на риболова, пет в областта на политиката на сближаване, осем в полето на предприсъединителните фондове.

Нашата страна е заявила, че е открила нередности в 90 случая, за които няма съмнения, че са плод на измама и които се равняват на 15 962 386 евро.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: БългарияЕСзлоупотреби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
уж-избирател преди 9 години
Какво се правите на неразбрали? Винаги в земеделското министерство парите са потъвали за алчни администратори. Реално на 100 проекта реализират един и после ни надуват главите с него, какво било постигнато чрез фондовете. Перспективите пред обикновеното население си остават бягство в чужбина, самозапалване или дребни престъпления. Тук всичко е обречено. А който не знае как се прави може да черпи пример от народните представители. Те са каймакът на обществото и показват постоянно как се прави!
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
над ?9 млн. Това, в зависимост от обема на работа, са два или три обекта. Например подмяната на водопроводната мрежа на гр. Исперих е на прогнозна цена 15 мил. лв (или 7,5 мл. евро)... Източник - АОП. Вместо тия тикви да бият тъпана чак в Брюксел заради две/три фирми и два/три обекта, да бяха разследвали вътрешно какво се случва и защо и да бяха санкционирали виновниците. Ама нали така нема да се върнем на власт, а то за това се прави цялата работа.И вие се връзвате! Тикви с тикви кухи!
17
0
 
0
 
! Отговори
МладЕж преди 9 години
slovo.bg/showwork.php3?AuID=105&WorkID=4745&Level=3
16
0
 
5
 
! Отговори
тцЪ преди 9 години
Че се краде навсякъде, това е факт. Ама освен че се краде, който го хванат заминава зад решетките за измама, присвояване на собственост и т.н. - *** пример е бившият собственик на "Байрен", който в момента е в затвора заради укриване на данъци.При нас този момент го няма и затова краденето е безконтролно. Така е горкичките ревльовци, дето се жалват на Брюксел, да не реват с крокодилски сълзи, ами да направят постъпления за оправянето на съдебната власт в Бг.
15
0
 
2
 
! Отговори
НИЩО НОВО преди 9 години
Тодор Живков:На 25 февруари 1991 г. започва процес за незаконно раздаване на апартаменти, коли и представителни пари от УБО. На 4 септември 1992 г. Върховният съд го признава за виновен и го осъжда на 7 год. лишаване от свобода и да върне на държавата 7 млн. лева. През януари 1994 г. присъдата е потвърдена.
14
1
 
3
 
! Отговори
USA - AGENT преди 9 години
Тодор Живков е учителя на сегашните крадци , него го беха съдили за 7 000 000 лева не сме чули да ги е върнал на Държавата
13
2
 
6
 
! Отговори
st преди 9 години
Крадливо племе сте били и такива ще си останете българета.
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bg dokladvala,ami tia deto sa gi krali sa sashtite deto podavat signala edna banda ot pomiari sega biat tapana ,posle naroda da gi vrashta taka narechenia smotan danakoplatec ....deto spi zimen san i liqto i zima ...
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Елкееееее кой е доклдвал, коя изтитуция кой документ Елкееееееее какви са тези парцали, дете от улицата ще го напише по-добре. Щом така го пишете или е лъжа или е платена пропаганда, за което си има закони и съд. Кога ще видя осъден журналист за глупостите които дрсакате Елкееее, къде ти е главният редактор Елкеее зад граница или или по-скоро зад океана ли е Елкееее?
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А стига бе! Само толкова ли?!!Интересно защо ли се сещам за Солунската митница, Андрешко, РМД-тата, приватизацията, реституцията, ЕООД-тата с изтеглена след месец-два банкова гаранция, фондациите под и над път, чешмичките и градинките, обръчите от фирми, вишневите градини по южната граница, вица за нашенския и гръцккия кмет, вилите и пътищата строени с европари, та чак до традиционната мечта на всеки кабинет - да изчезне народа и да остане само бюджета (както бяха споделени в едно TV шоу)...
9
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така е в ***!Вместо да се усвояват европарите,трябва да се докладва,клюкари и мърсува на другите,за да им спрат финансирането.
8
2
 
8
 
! Отговори
dp преди 9 години
Поначало манталитетът на съветските възпитаници е такъв, в тяхното мислененяма печалба без измама. Намирането на взаимната изгода им е непонятно - лесно обяснимозащо, занаейки, че те не притежават нищо ценно за някого като хора пренасяттова и към по-простите взаимоотношения като сделките.А за съжаление те държат властта в БГ от 1944 насам, какво друго да очакваме.
7
0
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
до 6:Тая държава няма да я бъде докато има хора с твойта ментална закваска.
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гърците са рекордьори в тая област, ама немогат ги хвана, щото се подкрепят един друг. А нашите будали, само и само да се изтъкнат пред ЕС колко са прозорливи, открити и честни топят един друг.Ей за тва няма да я бъде тая държава
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АНТИМУТРАГърците са хитър народ-българите просто племе!
4
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Сред?! ЧЕ аз си мислех, че поне в това сме номер едно...а то...
3
0
 
2
 
! Отговори
рибарче преди 9 години
измамите в областта на риболова не са 2 ами поне 200 000 )
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някой някога да е виждал комунист да не краде, че те са закърмени в тая насока!
1
0
 
15
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ГЪРЦИЯ И БЪЛГАРИЯ НА ЧЕЛНИТЕ МЕСТА ПО ШМЕНТИ КАПЕЛИ ЕМИ НЕ СЕ И УЧУДВАМЕ!!!И ТИЯ ГЪРЦИ ЛЪЖАТ ЛИ ЛЪЖАТ А И ОБИЧАТ ДА НЕ СИ ПЛАЩАТ СМЕТКАТА И ДА ЖИВЕЯТ НА ГЪРБА НА ДРУГИТЕ!!!