България е родина на трудолюбиви и талантливи хора!

ЕК разпространи докладите за България и Румъния
Обновена: 28 яну 2015 14:56 | 28 яну 2015 13:37, Елка Василева
100
България е родина на трудолюбиви и талантливи хора!
Снимка: архив, Reuters

Европейската комисия разпространи поредните доклади за България и Румъния по Механизма за сътрудничество и проверка. В окончателния документ е записано, че следващите доклади ще бъдат изготвени "след около година".

Първият заместник-председател на ЕК Франс Тимерманс коментира в официалното съобщение на комисията по този повод, че политическите неясноти и други предизвикателства са направили задачата за реформи у нас трудни, предаде БТА.

Още по темата

Все пак е положителен знак, че в много области проблемите бяха отчетени и бяха очертани решенията. Сега е време да се действа. Реформите, обхванати от доклада, ще помогнат за постигането на доверие сред гражданите и инвеститорите, добавя Тимерманс.

България е родина на талантливи и трудолюбиви хора, които искат да видят как промяната става и пуска корени. Механизмът остава ценно средство за разгръщане на напредъка и се подкрепя от мнозинството българи. Сега е време да бъде постигнато политическо съгласие за ускоряване на реформите, заявява зам.-председателят на ЕК.

По повод публикуването на доклада заместник-председателят на Еврокомисията Кристалина Георгиева заяви, че с него ЕК отчита политическата несигурност през последната година и половина, която е забавила реформите в България, в това число и в съдебната система.

„Оценяваме положително действията на новото правителство за решаване на натрупаните проблеми, на първо място стратегията за съдебната реформа. Но ние, както и цялото българско общество, искаме да видим резултати - независима и ефективна съдебна система, успешна борба с корупцията“, посочи Георгиева.

Тя отбеляза, че новото българско правителство трябва да навакса изгубеното време и да предприеме стъпките, които да възвърнат доверието на гражданите и на инвеститорите в страната.

В доклада на Европейската комисия се посочва, че България е постигнала известен напредък, но въпреки това той не е достатъчен. Развитието все още е крехко, а общественото доверие е подкопано.

Отбелязва се, че от последния доклад от юли 2012 г. България е постигнала напредък в подобряване на процедурите за назначаване. Посочват се и други полезни управленски стъпки, предприети в прокуратурата и съдебната власт.

Доверието обаче е подкопано заради бягството на лидери на организираната престъпност от правосъдната система, както и поредица разкрития за политически влияния в съдебната система.

Според доклада на Европейската комисия организираната престъпност и корупцията в България все още остава значителен проблем. В документа се посочва, че политическата несигурност в последната година не е дала стабилна основа за действие срещу тези явления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
1
 
! Отговори
Ятак Ястреб! преди 9 години
Бетер, Замязахме на БССР
28
2
 
15
 
! Отговори
Че преди 9 години
След освобождението от турско група българи отишли при Уилям Гладстон да му благодарят за подкрепата която им давал. Имате ли хора които да ви управляват казал той. Имаме, имаме и учени и богати.-А цялостни хора имате ли? хем да са учени хем богати. Такива нямаме казали нашенци. Тогава няма да се управите,защото учените като вземат властта ще искат да забогатеят на гърба на народа а богатите ще се правят на учени и ще вършат поразии Точно такива 25 години управляват България
27
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
S GERB I BOKO NAPRED KAM ZATVORA
26
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕС и САЩ създадоха корупцията , за да грабят заедно със ***..
25
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако под работлив и талантлив разбират и списващите в този форум.....под всяка статия едно и също - "еврогейци", "***"...хайде напънете се малко, повечко креативност!---------------------------------------Още 1 еврогей се разревал на умряло, искал за цветна и пчелички да чете. Споко, мразя ви безплатно и да имам си професия и печеля добре, въпреки тоталтарният педи съюз!
24
0
 
0
 
! Отговори
ddd преди 9 години
Много точно, номер 29, много точно!
23
3
 
7
 
! Отговори
ddd преди 9 години
Ако под работлив и талантлив разбират и списващите в този форум отритнати от живота и обществото социопати, то не съм изцяло съгласен. Безспорно са работливи, защото е трудоемко да напишеш 300 коментара за 1 ден, но талант определено им липса - под всяка статия едно и също - "еврогейци", "***"...хайде напънете се малко, повечко креативност!
22
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Погалиха ни с перце понеже Ципрас им съдра ципата.Като се разправят с него, пак ще ни захапят за кълките.
21
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"по-голяма част от които се спасиха"Това не е вярно.Бяха насила изгонени от съзнателно създаваната сигуация "3 милиона са достатъчни на тази страна"По всички форуми има платени маймуни които пишат "който не му харесва - Терминал 2"В тая страна бачкат здраво само мутрагените и бачкането се състои в измисляне на схеми за крадене.
20
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България е родина на здраво работещи и талантливи хора - голяма част, от които се спасиха. Защото честния тука е балък, умния се "прави на много умен и ще си го получи", чистия е ***, а който няма далавера е ахмак. Големия грях на бай Тошо е, че смачка интелигенцията - от тогава скот владее и вилнее. Щото на олигарха не му трябват умници дето да го заплашват и хора с доходи, които да не може да контролира. Трябва му роби облъчвани от детство с чалга, вонящи на цигари с изкривени лица..Тва е
19
1
 
13
 
! Отговори
сова преди 9 години
Как ни хвалят само и само да си мълчим. Страх ги е да не стане като в Гърция.
18
1
 
12
 
! Отговори
бастун преди 9 години
нещата са на стадий всичко е осрано без надежда за почиствае
17
2
 
3
 
! Отговори
шансон преди 9 години
абе друго си е Жирчо да напсува уважително крепостните, че не му целуват батушите докато се прегръща с братчеда Давидоглу, кви са тия "умни, работливи, талантливи"
16
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези да нямат някакъв терминологичен речник, от който не излизат. Помня че и Румен Петков беше описан от някой си посланик Байърли като "здраво работещ - здраво пиещ"
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това виц ли е? Ако българина беше работлив нямаше да се натиска за чиновник или милиционер
14
1
 
20
 
! Отговори
SILENCE преди 9 години
По нечистоплътно и жалко нещо отдавна не бях чела ... Смрад!!!
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На глас: България е родина на здраво работещи и талантливи!Наум: България е родина на болни, безработни и неграмотни!
12
1
 
16
 
! Отговори
?!?!?!?!?!?!?!?!?! . преди 9 години
"България е родина на здраво работещи и талантливи хора!"Ох, майко! Леле, Божке! Жива да не бях!Че то хора останаха ли, бе?И "Де е България" ще стане най- актуалният въпрос до пет години.
11
0
 
13
 
! Отговори
П преди 9 години
Брях!
10
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не е вярно, за 7 години в ЕС населението се стопи с още 1 милион и още толкова намалява след 1999 г. и влизането в НАТО.