Ренци готви среща с Путин в Москва заради Либия

Визитата е планирана за началото на март
23 фев 2015 08:23,
32
Ренци готви среща с Путин в Москва заради Либия
Снимка: архив Reuters

Италианският премиер Матео Ренци ще посети Русия в началото на март, за да се срещне с президента Владимир Путин. Това съобщи самият Ренци, цитиран от Франс прес и БТА.

Още по темата
Италианският премиер отива в Москва с основната цел да лобира за по-голяма роля на ООН за успокояване на ситуацията в Либия, стана ясно от думите му. Ренци съобщи за визитата си в интервю за държавната телевизия РАИ, което даде по случай първата годишнина от встъпването си в длъжност.

Русия е постоянен член на Съвета за сигурност на световната организация."Ако Москва се върне на масата на международната общност, всички ще сме по-спокойни.",каза италианският премиер и допълни: ”За да стане това обаче, е ясно, че Путин трябва да излез от Украйна”.

Ренци положи клетва като премиер на 22 февруари 2014 г. Година по-късно той призна, че остава още много работа, за да бъде изправена Италия на крака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: путинЛибияМатео Ренци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
0
 
! Отговори
XY преди 9 години
O dio! Владимир Владимирович! Цирка иде.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ренци що не ходи в САЩ - те забъркаха кашата в Либия, взеха кладенците, а сега Русия и ООН да оправят бардака.
21
1
 
14
 
! Отговори
:-) преди 9 години
Поредното доказателство, че Русия в фактор от световна величина. И никакви санкции не могат да ги уплашат. Манипулаторите и зомбитата са обречени.
20
1
 
9
 
! Отговори
Бан Янука преди 9 години
Яко спрете да дъвчете темата НАТО и еврейте може да се замислите,че това всъщност е много интересен ход на италианеца. Италия винаги е подкрепяла Либия и Кадафи и на няколко пъти дори му е спасявала живота. После им я взеха и сега разбира се си я искат обратно, за което им трябва едно рамо обаче. Интересно, че на изток се обърнаха да търсят съюзник, това си е сериозен завой. Какъв ли ще бъде отговора на Вова а какъв ли на запада ?
19
1
 
8
 
! Отговори
Az преди 9 години
Интересно какво разбира Ренци под излизане от Украйна ? Връщане на Крим, което няма как да се случи, или излизане от Донбас, където според запада уж имало руски войски ? И ако е само второто, значи ли, че Италия (и запада) признава обявената от Крим независимост и последващо присъединяване на новата Република Крим към руската федерация ? Явно ще разберем през март.
18
1
 
11
 
! Отговори
бг преди 9 години
Само дето не бомбардираха китайското посолство в Триполи.
17
1
 
18
 
! Отговори
бг преди 9 години
Десетки хиляди китайски работници напуснаха Либия заради тия подлеци.
16
1
 
26
 
! Отговори
бг преди 9 години
Съсипаха Либия,повдигна им се адреналина и решиха да съсипат и Сирия.
15
4
 
18
 
! Отговори
бг преди 9 години
Още по-нагло ще бъде ако този *** поиска помощ и от Китай.
14
3
 
21
 
! Отговори
емо преди 9 години
западните *** пак се ***.едно време суворов отърва италия от наполеон ,сега искат путин да ги отърве от ислямистите.само че италия и запада трябва първо да бъдат изорани от ислямистите както либия и сирия.нека ренци най напред да целуне праха пред путин заради западните лиги
13
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещо не разбирам , нали като оправяхте Либия не ви трябваше Русия и даже резолюция на ООН не ви трябваше.Сега като ви припари под д-то ви трябва Русия, ама нали Путин беше в пълна изолация.Що така бе, нали си имате НАТО? Русия да ви отървава от нацистити, пак Русия да ви отървава от ислямистите , а НАТО няма ли да ви защитава?Шутове!
12
2
 
34
 
! Отговори
rustam преди 9 години
Ренци ще моли путин ??? Тоя нещо -а кой ги създаде и кой свали и уби кадафи и садам тогава си беше тихо и кротко
11
2
 
33
 
! Отговори
бг преди 9 години
Италия беше отановския плацдарм за съсипването на Либия.
10
1
 
32
 
! Отговори
бг преди 9 години
Путин не трябва да се съгласи.
9
4
 
51
 
! Отговори
ФЕЛИКС преди 9 години
АМИ НАШИЯ Т Н ПРЕЗИДЕНТ КОГА ЩЕ ОТИДЕ ПРИ ПУТИН---СТИСКА ЛИ МУ---ТРЯБВА ДА ИМА 10 МЬЖЕ И ТО ЯКИ ДА ГО ДЬРЖАТ ПРАВ И ДА ГЛЕДАТ ДА НЕ ИЗПУСНЕ АКИ
8
3
 
47
 
! Отговори
BG преди 9 години
Всички си гледат интереса и не се гъзат на Обонго само нашите *** плювню и боко излизаха всички срамни американски части а те дори и визите не ни отменят егати лицемерието от тяхна страна
7
3
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо САЩ ще трябва да излезе от Украйна и да спре подкрепата си за бандеровците извършили преврата в Украйна. СЬЩ трябва да ликвидира всичките си бази по света и да се прибере в собствената си територия. Не Русия създаде ситуацията в Афганистан, Ирак, арабския свят, Югославия. Не тя създаде Ал Кайда и ИД. САЩ се осират постоянно и все някой друг им бърши задниците. Какво стана със сваления самолет над Украйна? Защо след като се разбра че това са украинските военни части вие замълчахте?
6
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
:)Това е дипломатичен начин да се обяви че отива да се мазни на Путин.
5
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само дето от статията не ясно каква е далаверата за Путин, че мина времето на жестовете на добра воля!А за италянеца , разбрахме че ще кърпи гащите.
4
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
bilgarite pove4e za6titavat RUSKI,CIONISTKI,KRAVARSKI interesi ot kolkoto Bilgarski super zabluden narod