Атина и Москва заобикалят руското ембарго

Намериха начин как гръцката продукция да стигне руския пазар
Обновена: 9 апр 2015 14:29 | 9 апр 2015 08:09,
239
Атина и Москва заобикалят руското ембарго
Снимка: Reuters

Гърция и Русия обмислят създаването на смесени дружества с цел заобикаляне на руското ембарго на хранителни стоки от  Европейския съюз. Целта е гръцката земеделска продукция да може да достига до руския пазар, заяви представител на гръцкото правителство, цитиран от Франс прес.

"Налице е обща воля за стартиране на процедура за създаване на смесени гръцко-руски дружества на руска територия за гръцките износители на земеделски продукти", каза той в коментар за темите обсъждани на започналото вчера двудневно посещение на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Русия. Цитираният източник обясни, че мярката цели гръцките плодове и зеленчуци за руския пазар да не бъдат смятани за износ.

Ципрас и Путин са обсъдили още възможността Русия да участва във финансирането на проекта за изграждане на продължение на  гръцка територия на планирания газопровод "Турски поток". Москва е предложила на Атина да й предплати прогнозните печалби от съоръжението. След това Гърция ще върне парите на Русия, когато газопроводът бъде въведен в експлоатация през 2019 г. и донесе на Атина "хиляди милиони евро".

Износът на гръцка земеделска продукция и енергийните проекти бяха две от основните теми на разговорите между Ципрас и Путин  вчера.

Днес посещението на гръцкия премиер в Москва продължава със среща с руския му колега Дмитрий Медведев.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: ембаргоПутинЦипрас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До български американец------аууууууу чак на ФБР......аз съм един от създателите на механата в Чикаго,на Лии ст.Айде че ме уплаши с ФБР.....стана за смях вече.
137
12
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Като е толкова лошо на запад и в Америка, защо всички млади, и комунисти и нормални, и русофили и нормални, емигрират там, а не в Русия. Затова в България останаха като този червен ***.
136
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Това за купоните е пълна глупост. Не бъркай социалните помощи, каквито има по цял свят, особено в Русия.
135
12
 
4
 
! Отговори
български американец преди 9 години
Ако си кажеш името, ще проверя в файловете на ФБР защо си в напуснал Щатите. Иначе аз работя в интернет компания с над 100 000 дол. год заплата. Познавам много българи с двойно по-висока. Който работи получава. Ти, анонимния, какво работиш и колко получаваш.
134
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TAKA E TOVA SA DARJAVNICI A NE KAT NASHITELILIPUTI DETO MISLAT KAK DA OREJAT INVALIDNIA LOSH MATRIAL AKO RABOTIATEXNITE FIRMI ZASHTO RABOTAT KATO SA NA DARJAVNA RABOTA
133
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До български американец---Само един въпрос--Колко са на купони в САЩ--щом им пишеш тук глупости......
132
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До български американец--не млади човече,избягах през Гърция.И пак ти казвам--тогава там беше гот.САЩ бяха на пика на развитието си-не само икономически,а и социялно и политически.А сега върви устремно и сигурно надолу-просто американската мечта умира,и ако така продължава Б.Дом,ще става все по кофти-очаква се новият балон--фракинга.Така че съвета ми е пак-тея партенки ще ти минат само в Г.Нанадолнище.
131
5
 
10
 
! Отговори
Атлас преди 9 години
И отново Гръка ни направи за смях хахааххаха........
130
4
 
4
 
! Отговори
български американец преди 9 години
До 184. Щатите имат една умерена безработица около 6%. Брутният продукт расте. Хората гледат в бъдещето. Проблемите, а няма общество без такива, решават с разум, диалог и с божията благословие. Така е било, така и ще бъде. Направи сравнение с Путинова Русия.
129
1
 
7
 
! Отговори
български американец преди 9 години
Интересно какво си правил 1986 г. Щатите, когато само доверени лица на компартията и ДС можеха да пътуват. А щом си се върнал в Б. или си изгонен или си се провалил. В Америка трябва да се работи.
128
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До български американец---не съм русофил,но ме дразнят вашите лъжи--всички били преуспели--а леко малко.И ние сме били "американци" и ние знаем как "преуспяват" много от българите там--като Гошо Мицибушито--нали.....Тия прказки ги разказвайна някой в Долно Нанагорнище.Аз съм бил в щатите още 86 год--и тогава беше гот-но сега си е пълна пумия,с малки исключения.Да ти напомня за балоните от 97 и 08 год в които почти 80 мил останаха на улицата????????????
127
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кравар е достойна професия а комунист е Крадец и апашин
126
7
 
4
 
! Отговори
български американец преди 9 години
До 181. В САЩ живеят 250 000 българи, в Канада още 200 000. Всички са преуспели хора, родолюбци. Само в САЩ има още близо 3 милиона руснаци. Още 8 милиона поляци, 2 милиона украинци и пр. Плюеш славяните, плюеш българите.Иначе краварството е достойна професия. Днес е Велики Четвъртък. Хубаво е да се покаеш и да започнеш да работиш нещо смислено, а не само да плюеш и храчиш и да лижеш Путин. Осъзнай се.
125
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До български американец----ти не си български---ти просто си кравар
124
2
 
9
 
! Отговори
СКАНДАЛ.........ЗАЩО преди 9 години
ЗАЩО вчера Холандия засекрети 147 документа за сваленият малайзийски Боинг над Украйна............ЗАЩО???? ДОКОГА ще ни правят на ***,тези "демократични" медии???
123
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ципрас развързваш ръцете на Турция а и не се знае дали и Германия няма да ти се натре се Както впро4ем и ние както винаги дразни още малко САЩ и ще стане реално
122
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На нашия колко време ще му трябва за загрее реотана та да претопли българо-руските отношения в името на икономиката .Но и след колкото и време да стане от Русия най вероятно ще го замразят защото тоя Бойковец провали толкова сделки с огромния пазар ,че не знам дали някога ще се възстановят.И понеже това е кауза пердута ако ме разбира реотана ,то да се насочи към скандинавските страни хем са възпитани хем имат нужда от зеленчуци и плодове като нашите расли на свободно слънце
121
7
 
4
 
! Отговори
агата преди 9 години
Ципрас е още зелен от вчера влезе в политиката и мисли че е хванал дявола за рогата.Той си мисли като отиде в Руската Федерация ще е всичко okey ще манипулира ЕС и НАТО,и никой нищо няма да му каже.Не знае с кого си има работа ако направи грешни стъпки Гърция много солено ще си плати с остров Кипър,или ще са съгласни за федерално управление там или ще има две отделни държави и не само това има острови който трябва да са на Турция!Германия пък изобщо няма да толерира гърците или си с нас или.....
120
13
 
6
 
! Отговори
български американец преди 9 години
Този път ще подкрепя кремълските ***. Нека това да стане. Дано се отворят очите за европейските лидери. Нека започне прочистване на еврозоната и ЕС от гнилите ябълки. И това да е за урок на други мекерета на Путин. Иначе това няма никакъв икономически смисъл. И сега гръцките зеленчуци и плодове минават през Беларус, Украйна, Молдова, Сърбия в посока Русия
119
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
бедни ми Ципрас къде се е 4уло видяло да се яде от пани4ката на МЕ4ОК такава ме4ешка услуга ше си навле4еш