Атина и Москва заобикалят руското ембарго

Намериха начин как гръцката продукция да стигне руския пазар
Обновена: 9 апр 2015 14:29 | 9 апр 2015 08:09,
239
Атина и Москва заобикалят руското ембарго
Снимка: Reuters

Гърция и Русия обмислят създаването на смесени дружества с цел заобикаляне на руското ембарго на хранителни стоки от  Европейския съюз. Целта е гръцката земеделска продукция да може да достига до руския пазар, заяви представител на гръцкото правителство, цитиран от Франс прес.

"Налице е обща воля за стартиране на процедура за създаване на смесени гръцко-руски дружества на руска територия за гръцките износители на земеделски продукти", каза той в коментар за темите обсъждани на започналото вчера двудневно посещение на гръцкия премиер Алексис Ципрас в Русия. Цитираният източник обясни, че мярката цели гръцките плодове и зеленчуци за руския пазар да не бъдат смятани за износ.

Ципрас и Путин са обсъдили още възможността Русия да участва във финансирането на проекта за изграждане на продължение на  гръцка територия на планирания газопровод "Турски поток". Москва е предложила на Атина да й предплати прогнозните печалби от съоръжението. След това Гърция ще върне парите на Русия, когато газопроводът бъде въведен в експлоатация през 2019 г. и донесе на Атина "хиляди милиони евро".

Износът на гръцка земеделска продукция и енергийните проекти бяха две от основните теми на разговорите между Ципрас и Путин  вчера.

Днес посещението на гръцкия премиер в Москва продължава със среща с руския му колега Дмитрий Медведев.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още по темата: ембаргоПутинЦипрас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
8
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Ок, ясно. Путин ще прави смесени дружества, за да заобиколи руското ембарго, тоест своето собствено. Шизофрения в действие. Сам себе си да заобикаляш не е лесно...
117
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали знаете, кога плачат евреите? Когато се ражда грък!!!
116
5
 
18
 
! Отговори
До 160 преди 9 години
Хи, хи, хи! Ей, това вие, с опорните точки, няма ли най-сетне да вденете колко сте смешни!? Русия нямяла икономика, Гърция нямала пари....Ей, откачени тролчета! Русия ИМА ВСИЧКО МАТЕРИАЛНО, ПРОИЗВОДСТВО, ЗАВОДИ, ЗЕМЯ И СЕЛСКО СТОПАНСТВО, ПРИРОДНИ БОГАТСТВА И УМЕН НАРОД! А краварията има зелена тоалетна хартия, необезпечена с нищо (не, има фейсбук, бррррр....) ПРОИЗВОДСТВОТО Е В т.н. РАЗВИВАЩ СЕ СВЯТ!!!!! НА краварията даже клечките за зъби се произвеждат навън.Заблуден народ!
115
17
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Хаха..И Ципи и *** са се надлъгвали и накрая и двамата с празни торбички.Смесени дружества.... Демек като нашите смесени газови междинки, да дерат по още някой процент от крестьянете. Хак им е.
114
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
DVA KOMUNISTA SE NADLAGVAT,BAPROSA E KOI KOGO?
113
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на снимката две тикви Гръцката по голяма и напълно куха
112
7
 
26
 
! Отговори
ЛУД преди 9 години
До изчакайтеНай-големият балон на света за сега е Америка. Куха пясъчна кула купуваща души !Но...лъскава за сметка на такива като нас.
111
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Василевслед като те кефи ок нас какво ни занимаваш
110
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен165 не бе ще хранят Путин ти Евреите в сащ за *** ли ги зимаш
109
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Селям Алейкум Варадеро бийч..енд Моет Шандон..панимаеш перхидрол кабзонски ? Панимаеш БГ тюрлю гювеча ?!?!
108
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ходил съм в Гърция *** народ ограни4ен и много мързелив а корупцията им е мани тук наще са светци спрямо тяхните и най лошото е 4е мислят 4е са прави такава глупост дори и в най кухата тиква в бг няма да се намери
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 161 - баш тъй ще стане - трай коньо
106
23
 
7
 
! Отговори
трол преди 9 години
ех колко сме прости,някои все още не могат да проумеят че тези санкции не са за интереса на САЩ а за това русия да раазбере,че не можеш в 21в да превземаш други държави.ДРУГИЯ вариянт беше да си траем и след 6м братушките да превземат още някой..... това ли искате братя ***
105
3
 
6
 
! Отговори
nikita преди 9 години
Abe bulgari ispateni do koga samo shte obsyjdate komshiite vi a pyk to ako vi se poglednete ot strani na kakvo prilichate-jalka bylgaria...mladejite vi sa po chujbina toest kachestvenite hora samo na ciganchetata vi shte se radvate sled malko vreme...kofti
104
14
 
6
 
! Отговори
Гошу преди 9 години
Тя Меркел ще му покаже на Ципурата откъде идват траншовете и какво става с хитрите византийци :)
103
23
 
8
 
! Отговори
рени преди 9 години
Хаха, действия на притиснати в ъгала ***, които лъжат народите си. Единия има много пари да връща, няма от къде да ги вземе, и щял да изнася зеленчуци, другия няма икономика и е изолиран, народа му гладен, но вярващ - трябват му зеленчуци. Докъде стигнахме две развити държави да се договарят за зарзават щото са го закъсали. А тия където говорят за Треминал 2 да хващат самолета я за Гърция я за Русия, а не пак в лошия ЕС или САщ да се изнесат и да обясняват колко са добри Ципрас и Путинчо.
102
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще изядат рублите и после ще търсят КОМПЕНСАЦИЙ за варяшките нахлувания
101
20
 
14
 
! Отговори
TPE3BEH преди 9 години
Путин и неговата креатура, ухилена като зелка :)Няма да забравя един коментар, който прочетох тук когато Ципрас спечели изборите в Гърция:"Вече съм спокоен, че има и по-*** народ от нашия..."Путин си ги отгледа такива като тоя, волен и други из Европа, сега ще си ги дондурка.Който е имал взимане даване с олигархичната КГБ върхушка, добро не е видял...Да му мислят гърците!
100
5
 
14
 
! Отговори
фалит преди 9 години
МЕГА ФИНАНСИСТИ(*** НА ГЕРБЕРСКИ ***).ВСИЧКИ ЧАКАТЕ ГЪРЦИЯ ДА ФАЛИРА, А ТЯ ВЪРТИ ЦЕЛИЯ ЕС НА ПРЪСТТА СИ.е,няма да фалира. ЕС мрази подмазвачите и народите без ценности и принципи. ТОЕСТ-НАС!
99
6
 
7
 
! Отговори
Салама преди 9 години
Русия щяла да предплати прогнозните печалби от турския паток - нещо, дето го няма и не е ясно дали изобщо ще го има. Егати смешната комунистическа сделка, като от времето когато пращахме пари и оръжие на разни африкански държави. Евразийско-византийски тарикатлък.