Юнкер срещу Ципрас: Подвеждате гърците!

Шефът на ЕК обвини Гърция, че преправя диалога
Обновена: 17 юни 2015 08:06 | 17 юни 2015 08:06,
77
Юнкер срещу Ципрас: Подвеждате гърците!
Снимка: Reuters

Шефът на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер обвини гръцкото правителство, че подвежда гласоподавателите си. Изявлението му дойде в отговор на обвиненията на премиера Алексис Ципрас , че кредиторите се опитват да „унижат“ страната му. Това съобщи BBC, цитирана от „Фокус”.

Още по темата
Юнкер обясни, че гръцкото правителството не казва истината за предложенията по спасителния план.
„Обвинявам гърците, че казват неща на гръцкото общество, които не съответстват на това, което съм говорил с гръцкия премиер“, каза Юнкер.

Според думите на Ципрас, кредиторите искат увеличение на ДДС за електричеството. Други гръцки министри пък критикуват предложенията за увеличаване на данъците за лекарствата.

Въпреки това, Юнкер заяви: „Не подкрепям увеличението на ДДС върху медикаментите и електричеството и премиерът знае това. Това ще бъде голяма грешка“.

„Дебатът в Гърция и извън Гърция щеше да бъде по-лесен, ако гръцкото правителство казваше точно какво Комисията предлага в действителност“, добави председателят на ЕК.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гръците си поживяха, нали? 20-30 години на заеми - кой ти ги дава. Да не са прости, да седят цялото това време бедни като българите... Сега щели да обеднеят, щели да фалират, щели да направят незнам си какво. И? Най-лошият вариант е да станат като българите. Хаххах. Сега като четете това се чувствате *** и прецакани, но за съжаление е истина.
14
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция е Богата не въпреки а заради ЕС има 380 000 000 000 заем и 80 000 000 000 опростен заем от европейската банка и данакоплатец.Ако излязат от ЕС или бъдат изгонени са пътници.
13
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До за мишкитеГърция е богата държава, с огромно лоби и в САЩ. Парите обаче там се вкарваха от предните гръцките политически мекерета на принципа "Банки наливат в банките", а лихвите ги плаща населението. Плюс това Гърция е православна държава с православно население, нормално беше да се очаква коварен и подмолен удар точно срещу тях.
12
21
 
15
 
! Отговори
цирк преди 8 години
За поред път гърците показаха че са народ с достойнство,и не искат да ги унижават тези, които ги е нямало на картата когато гърците са дали културата и науката на света.А ние сме племе негодно да управлява страната си.,
11
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А нашите заеми?
10
3
 
15
 
! Отговори
за мишките преди 8 години
Чисто начало пишеш ами как ще стане като нямат пари.А за пенсии,а за заплати,При тяхната икономика ще е катастрофа, а за тяхните 700 000 държ. служители едни от най многобройните за такова население.Ако им беше изгодно да не си плащат заема и да се оправят ок ама не им е изгодно това.
9
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние сме пътници, не гърците.
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези, които им дават парите, също са виновни. Ти ако изтеглиш 50 000 лв. и не ги върнеш, утре като отидеш да теглиш, няма да ти дадат, нали?
7
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
юнкер подвежда цяла европа
6
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес всички платени мишки са плъзнали из нета. Готови са да защитават дявола за една трошица сиренце, въпреки че мизерстват из панелките. Кого защитавате, тъжни смешници? Една световна шайка от мазни крадци ли? Браво на Ципрас, браво на гръцкия народ. Фалит за Гърция и чисто начало.
5
15
 
32
 
! Отговори
555 преди 8 години
Гърчолята за пореден път доказаха, че са лъжци, мошеници, тарикати и наглеци. Вместо да търсят приятели в Европа, те си създадоха врагове с техните лъжи, клевети и измами. Чака ги ново значително обедняване - просто е неизбежно!
4
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако беше България, нашите политици щяха да ни продадат 100 пъти, щом ЕС иска.
3
21
 
33
 
! Отговори
фалит на Гърция преди 8 години
Гърците успяха много - успяха да спечелят презрението на цяла Европа!
2
10
 
20
 
! Отговори
СД преди 8 години
Глупости.В Гърция си е супер да си на море.
1
22
 
18
 
! Отговори
западен поздрав преди 8 години
Гърците са пътници.Дори и сега да им дадът следващия път ще ги наритат. Вече никой не ги уважава.До преди 3 години да отидеш на Гръцки ресторант или в Гърция на почивка си беше супер изживяване.Сега рестурантите им празни и затварят а никой не ще да ходи на почивка там.