Рокерите терористи тренирали за командоси

Полицията в Белгия иззе от тях оръжия за еърсофт учения
1 яну 2016 17:15,
12
 Рокерите терористи тренирали за командоси
Военно учение с оръжие за еърсофт битки. Снимка: Reuters

Оръжие, използвано за военна игра, която е част от обучението на командосите в Германия и Франция, е иззето от членовете на белгийския мотоклуб, които бяха обвинени, че са подготвяли атентат на Нова година в Брюксел.

Двама членове на "Ездачи камикадзе" бяха арестувани във вторник, а още шестима вчера при акция на полицията в няколко града в околностите на белгийската столица.

Още по темата

При обиските в рокерските домове било намерено оръжие за еърсофт или страйкбол – военна игра в реални условия, при която се използват точни копия на оръжия, които обаче стрелят с пластмасови топчета.

Сценариите на игрите често възстановяват реални битки или са близки до тях. Ездачите рокери тренирали в Ардените, в южна Белгия. Продажбата на оръжие за еърсофт не е забранена в Белгия и за притежаването им е нужна само преценката на продавачите в магазините за оръжие.

Според данни от разследването полицията е прихванала среща на "Ездачи камикадзе" две седмици след парижките атентати, на която те се уговаряли да устроят кървава баня в Брюксел в новогодишната нощ. Тяхна цел били централният площад "Гран плас" и близкия полицейски участък.

Заговорниците обмисляли да стрелят по хората, които гледат традиционната заря на площада. Кметът социалист на Брюксел Иван Майор отмени снощи фойерверките, но въпреки това хиляди хора посрещнаха годината на открито в центъра на града.

"Ездачи камикадзе" са мотоклуб с членове в цялата страна. Напоследък лидерите му не крият в социалните мрежи симпатиите си към "Ислямска държава" и се смятат за свързани със забранената терористична организация "Ширия за Белгия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо никъде не се казва че превозните средства на мото клуба са камили?
7
2
 
7
 
! Отговори
Гинка Хепито Брюксел преди 8 години
Аз съм си издялкала една пушка от Лесидренска тояга и така плаша с нея рокерите в Брюксел. Няма отърване от тях. Много съм красива и все след мен вървят, но като видят пушката бягат.
6
2
 
35
 
! Отговори
Sprint преди 8 години
И защо ли забравяте да информирате читателите си че всички тези уж рокери са мюсюлмани
5
1
 
34
 
! Отговори
тя преди 8 години
Няма го онова спокойствие в добрата стара Европа! Само страх и забрани , кой ни доведе до това положение?
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Софтбол/Еърстрайк е доста занимателен и забавен, играл няколко пъти. Буквално Counter-Strike, но с положителен ефект върху фигурата и здравето :DАко Белгиската полиция не са намерили истински оръжия, значи само отчитат дейност и не правят нищо смислено. Само досаждат на хората и доказват защо е опасно властите да могат да подслушват всеки.
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да тренираш за Командос в Домашни УсловияВи Въвлича в Тероризъм п.с Не се препоръчва на деца над 16 годинки
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България рокерите са едни от най-големите националисти.
1
2
 
24
 
! Отговори
Е.С.Толераски Екшън преди 8 години
Иван Майорът е дал заповед МоТоТерористите да бъдат обезвредени с конфети и пиратки в отговор на Стрелбата с пласмасови топчета Специалните части са отвръщали с ожесточен артилерийски и минометен огън от шампанско и доматохвъргачките