Меркел обещава сигурност: Скърбим със свити сърца!

Споделяме болката ви, страдам с вас", заяви Ангела Меркел
Обновена: 23 юли 2016 21:17 | 23 юли 2016 21:14,
150
Меркел обещава сигурност: Скърбим със свити сърца!
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че скърби за убитите в снощното нападение в Мюнхен и обеща, че службите за сигурност ще направят всичко възможно за безопасността на обществеността, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

"Всички ние - казвам това от името на цялото федерално правителство - скърбим със свити сърца за тези, които никога повече нямат да се върнат при семействата си. На семействата, родителите и децата, на които днес всичко изглежда напразно и безсмислено, казвам лично и от името на много, много германци: споделяме болката ви, мислим за вас и страдам с вас", заяви Меркел.

Тя похвали жителите на Мюнхен, особено тези, които са отворили вратите си да приемат непознати, след като градът се озова в състояние на почти пълна блокада, отбелязва Франс прес.

Те показаха, че "живеем в свободно общество, което проявява човечност". Именно в тези ценности се съдържа "огромната ни сила", подчерта канцлерката.

Вчера млад германец от ирански произход откри стрелба в района на търговски център в Мюнхен. Девет души бяха убити, а 27 са получили различни наранявания и травми. След това нападателят се самоуби, припомня ТАСС.

Повечето жертви са юноши или млади мъже. Властите смятат, че нападението е дело на душевноболен човек, страдащ от някаква форма на депресия. Полицията заяви, че няма данни постъпката му да е свързана с ислямистка мотивация, отбелязва АФП.

Полицията по-скоро смята, че нападателят се е интересувал от масови стрелби и се е повлиял от касапницата в Норвегия, където Андерш Брайвик уби 77 души преди точно пет години, отбелязва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
1
 
! Отговори
Неутрален преди 7 години
До некаСтани мюзюлманин - *** при мама Меркел ? !АКО ИСКАШ ДА ЖИВЕШ НОРМАЛНО- БОРИ СЕ ЕВРОПА ДА ПРОГОНИ ВСИЧКИ МЮЗЮЛМАНИ И СРИНЕ ДЖАМИИТЕ.ИНАЧЕ ПОРАДИ ОГРОМНАТА МЮЗЮЛМАНСКА РАЖДАЕМОСТ ЕВРОПА ЩЕ СТАНЕ "НОВОТО КОСОВО"
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За васалите на САЩ мир няма да има, докато са васали. Бабо Меркел, обещаното не е като даденото. Твоето задължение е да усигуриш мир на народа си, а не комфорт на енергийните и военно-промишлени среди на господарите ти в САЩ! Не можеш да го съчетаеш, да знаеш!
102
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вместо да споделяте болката,направете така,че да няма болка ! за това сте избрани!
101
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цялата история си беше някаква извратена трагикомедия. Първо говореха за трима стрелци, после блокираха транспорта в Мюнхен и накрая се чудиха какво да скалъпят. Сега да не го изкарате борец за някаква кауза. Най-забавното от всичко е, че всички истории подържат политиката на ***'отизъм. Интересно колко бежанеца от Украйна отидоха в богати на петрол мсюлмански страни, на колко от тях им построиха спиртоварни, църкви и колко пари им дадоха за интегриране.
100
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
robi na demokraciyata....useshtate li kak sladko sladko vi go.....
99
1
 
12
 
! Отговори
м0ре преди 7 години
депресията не в0ди до серийни убийстват0ва м0м4е е вер0ятно жертва на истински.я стрелец.Не м0же да 0тре4е нищо, 3ащото ве4е е мъртв0.Уд0бно 3а.....
98
0
 
10
 
! Отговори
Сгреш.их.Пр0стете ми преди 7 години
Т0ва би бил0 най-истинск0т0 при3нание на баба вилкомен на жер.твите на нейните 3латни инвестиц1и
97
0
 
7
 
! Отговори
нека преди 7 години
Моля, кажете какво да направим за да не ни убивате повече ?
96
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тебе сърцето ти е свито, защото усещаш, че си предала цяла Европа.
95
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега обясни на убитите и техните близки да не се страхуват а да се запознаят с тях и да идат на посочения адрес за жертвоприношението!
94
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Козата Меркл и козаря Ерсдухан са символите на свободата и прогреса. Нека да живеят вечно и заедно в Анадола.
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е, ще се видим на парада, чакай ме. Ще те позная, просто се дръж естествено като на парад.
92
12
 
9
 
! Отговори
Ърнест Хемингуей преди 7 години
Всичко, което е далече от морето, е провинция!Не напразно всички най важни градове са на море...Константинопол (Istanbul), London,Barcelona,Рим,Атина,Тел Авив, Санкт Петербург, Стокхолм,Каракас,Сидни,Ню Йорк, Лос Анджелис, Сантиаго де Чили,Лима,Бургас,Варна,Одеса,Сочи,Рио де Жанейро и много други...други други..... София определено е най голямата провинция на света..най бедната столица от четвъртия свят!
91
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз говоря за себе си. Прекрасно знам, че антагонизъм има както и класово делене, но освен тези социални разслоения ти, като емигрант там си подложен на още едно национално разслоение. Европейците наистина са по-толерантни от нас към различните, но в никакъв случай не ни приемат като свои. Забелязал си го. Аз също защото съм учил там сред тях. Особено се забелязва и когато постигаш по-високи успехи от техните.
90
1
 
1
 
! Отговори
ами ти преди 7 години
До 108за представителна извадка за софия ли се имаш ??? говорейки от свое име не означава , че това е валидно за останалите ти съграждани.говоря от личен опит понеже съм от малък град учил и живял във варна имак колеги в уни и от софия. имам авери от варна които са точни но като цяло не всички е цветя и рози...нито в България нито тук на запад.
89
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Меркел просто няма алтернатива. Няма кой друг.
88
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Когато тая си замине ще бъде международен празник.
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За администрацията си абсолютно прав.
86
0
 
12
 
! Отговори
До 98 преди 7 години
Казваш София и провинция. Например до мене преди 3 години си направиха малка къщичка едно семейство от Сливен. Чудесни съседи, почти всяка вечер особено сега в жегите сме до късно навънка. Изобщо не гледам на тях като на провинциалисти и не смятам, че са навлеци. Всеки който честно се труди и си изкарва прехраната заслужава уважение от където и да е.
85
0
 
5
 
! Отговори
стига бе преди 7 години
До Анонимен101и в България ли става с работа....не си личи по БВП ...при шефове мутри странно кой организира балканският субект . за това , че света е глобален е така но ти се притесняваш , че на запад не ни обичали ...аз ти показвам , че и в България има разделение на местни и от други части на страната.определено отношението на администрацията тук е по-добро отколкото същото в България ...а ако си чужденец в България не ми се мисли.