Йотингер: Търси се кой да отговаря за цифровата икономика

"Очакваме окончателното предложение на българското правителство"
29 ное 2016 09:22, Елка Василева
15
Йотингер: Търси се кой да отговаря за цифровата икономика
Гюнтер Йотингер. Снимка: архив, Reuters

Германският еврокомисар Гюнтер Йотингер, който от януари поема ресора "Бюджет и човешки ресурси" на подалата оставка Кристалина Георгиева, намекна, че се търси заместник за сегашния му ресор по въпросите на цифровата икономика и цифровото общество, съобщи БНР.

Още по темата

"Има предложение за заместник на отиващия си български комисар. И въпросът е - кой ще отговаря в бъдеще за цифровото общество и цифровата икономика. Очакваме окончателното предложение на българското правителство. Но в крайна сметка, председателят на ЕК ще реши, кой ще поеме моята роля", каза Йотингер.

Той отрече обвиненията в конфликт на интереси по време на скорошното му пътуване до Унгария. На изслушване в комисията по индустрия на Европейския парламент той отговори на въпроси на евродепутатите защо е ползвал частния самолет на германския лобист Клаус Манголд от Брюксел до Будапеща.

"Моето пътуване до Будапеща имаше за цел единствено да участвам в конференция и да изнеса реч. Подчертавам, че бях тясно ангажиран с европейската индустрия там. Участваха 67 телекомуникационни компании, които искахме да видим. Събитието беше паневропейско, а не национално и затова бе важно за унгарските домакини. Това бе единствената причина за пътуването ми", обясни Йотингер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
хей преди 7 години
Да се поправи формулиравката така: ТЪРСИ СЕ ЗАМЕСТНИК НА ЙОТИНГЕР КАТО ЕВРОКОМИСАР!
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не ес ;западъ е изгнила,разпадаща се конструкция крепяща се на грабеж и печатане на пари.светът се променя и западните престъпници нямат бъдеще.този процес вече не може да бъде спрян
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
EС е една отдавна изгнила и разпадаща се конструкция. България трябва гледа към Русия и Евразийския икономичекси съюз - там в бъдещето. ЕС ще остане в миналото.
8
0
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
заради този ид-----от се разигра сценката с унижението на бьлгария при избораза ген секретар на оон вижте на какви хора се плащат огромни заплати и си направетеизвода нужен ли е ес и на кого
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БЪЛГАРИЯ ТРЯБВА ДА ПРЕДЛОЖИ НЯКОЙ СЪВРЕМЕНИН ЧОВЕК СЪС ЗАПАДНИ ВЪЗГЛЕДИ, А НЕ БЕЗАНАЛОГОВ КОМУНИСТ
6
1
 
8
 
! Отговори
За Европа, против ЕС преди 7 години
Йотингер е един декадентен и корумпиран бюрократ. Освен това е и расист.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"И въпросът е - кой ще отговаря в бъдеще за цифровото общество и цифровата икономика." Е как кой бе другарю Йотингер, естествено че Хабиболрахман Маннгал ще отговаря. Той е компютърен инженер. Ние по ваше разпореждане внесохме много IT Маннгали и прочее специалисти.
4
1
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 7 години
То каквито сме путь-овци от мъжете ще почнат,
3
0
 
8
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Тоя е абсолютен расист....( не че му се сърдя) много обича на хляба мекото - разхожда се с частни джетове...и кой знае какви екстри още.Тези бо*клуци в Брюксел са 90% лобисти на големите пари - вместо позорно да го изритат - те го оправдават, и му дават нови постове! И ще чакаме такива т*иквеници да защитават интересите ни - от умрял писмо! Ама иначе - "Добре дошли - амуджи, и тарамбуки от най-долните дупки на света" Ние ( европейското стадо) ще работим да ги храним - те ще изнасилват жените ни!
2
1
 
4
 
! Отговори
даа преди 7 години
ша опраим и на европа цифровата икономика...
1
2
 
4
 
! Отговори
браво преди 7 години
Знае на коя врата да похлопа, де що има врътки с банкови карти все българи са в основата.