Националист или либерал? Австрия избира президент

Право на глас имат около 6,4 милиона избиратели
Обновена: 4 дек 2016 16:01 | 4 дек 2016 14:16, Петя Славова
42
Националист или либерал? Австрия избира президент
Снимка: Reuters

Австрийците започнаха да гласуват на втория тур на президентските избори, на който ще избират между кандидата на крайната десница Норберт Хофер и либерала и бивш член на Зелената партия Александер ван дер Белен, предаде Франс прес.

Повечето изборни бюра бяха отворени в 7 часа местно време (8 ч. българско). Гласуването ще завърши в 17 ч., когато ще започнат да се появяват първите прогнозни резултати, пише БТА.

Резултатите ще бъдат огласени едва след преброяване на гласовете от вота по пощата, който се предпочита от много избиратели в Австрия и наклони везните в полза на Ван дер Белен на първия тур на 22 май. Първият тур обаче беше анулиран заради процедурни нарушения.

Право на глас имат около 6,4 милиона избиратели. Ако австрийците предпочетат Хофер от Партията на свободата пред независимия кандидат Ван дер Белен, Австрия ще стане първата държава в Европа с крайнодесен президент.

Вторият тур предизвиква голям медиен интерес и ще бъде отразяван от повече от 750 журналисти от цял свят - около 500 австрийски и 250 чуждестранни, съобщи австрийското вътрешно министерство, цитирано от ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
баща руснак маика естонка сега ще гледаме поредния цирк
29
0
 
0
 
! Отговори
kak преди 7 години
както обикновенно, направиха грешния избор
28
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 7 години
До SpaceXРадвам се, че си разбрал, че ЕС наистина е империя на злото.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В двореца Хофбург и Шонбрун от утре да има молитвени стаи с килимчета за на-важните нови граждани на Австрия!
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че няма да избере някъв краен малоуммник, дето не предлага нищо освен изолация.Не си забравяйте мястото в Европа...вие сте глупавии корумпирани и слабо образовани. Такива популисти като вас дето само пишат и нищо не предлагат, не трябва да ги чува никой.Избирайте си Бесепето и ходете гладни и пропити още 30 год, за умните *** запад не мислете.
25
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
овцата избра касапина
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Австрия за пореден път избра да е част от Германия.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И понеже съм на 51 и харесвам сатиричните поеми на Валери Петров, има една негова "Песничка за пазачите на фара" писана през 60-те години на миналия век, която много пасва на ситуацията с ЕС и прераздутия щат на еврочиновниците, защото тази армия от шуро-баджанаци много добре я познавам от предишния си живот в соца.
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И да, имам предложение-да се разпусне Европарламента и да се съкратят постоянните представители в евроинституциите до минимум.Да се избере европейски официален език и който не го говори да си води и плаща на преводач.Вземане на решения да става с право на вето на всяка страна през съвет на министрите на всяка една страна, както е било преди Лисабонските решения-след като има засегнати страни значи решението не става.
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 51 години съм и продължавам да уча и работя.Това, което не понасям още от дете са "комерсиалисти-интернационалисти" като теб.Писнало ми е от идеологически "другари" по кръгли маси ненаяли се.ЕС може би е имал шанс преди да го овладеят корумпирани и комерсиални еврочиновници.
20
2
 
5
 
! Отговори
АнтиЕС-АнтиГЕРБ преди 7 години
Либерала от Зелената партия Александер ван дер - Белев?;))) А, изберете си го и че прайте магистрали по небето, дан не мачкате бръмбарите по земята. Крайнодесният, най-вероятно не е патриот, като нашите, значи трябва да е поне националист. Изборът е лесен, стига чавка да не ви е изпила мозъка.
19
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се разпада Европа...а се разпада съюз заради такива като теб. Които с нищо не градят, а само плюят.Измисли нещо по-добре иго приложи? Ама не можеш,защото си неук и не можеш.Разпадането на най добрия съюз последното столетие, ще е само по вина на крайни популисти и след тях няма да остане нищо. Винаги е било така. Четете мслко повече.
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Между другото завчера минах през банката да тегля пари, имах една еврова сметка с дребни-не я закрих с надеждата да я "пълня" някой ден.Когато банковата служителка ми каза, че сметката е "на червено", разбрах, че банките от март т.г. вземат по 2 лева месечна такса за сметка.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова не е в криза, че се разпада.Толкова има пари, че лихвите в банките са отрицателни.Толкова са умни чиновниците и, че решиха да облагат стоките на китайците с данъци, защото пари няма.Друг въпрос е дали китайците са на кеф да дадат на ЕС още заеми.
16
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само да спомена на простолюдието,че като пламне война в Европа ....приказките им за Сорос няюа да им помогнат. Човека си бачка на другия край на света инго боли фара за вас. Вие сте тези дето искат сеир и ще го платят накрая.
15
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа не е в никаква криза. Криза сс ви главите простии. Европа никога не е била по-богата и направена след близо 70г Мир.Вашите любими червени бооклуци два пъти събарят Европа до основи. Тея за провала на либералите ги рсзправяйте на малките деца .
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ама на света му беше писнало 1945 години от крайно десни и крайно леви фашисти, които освен войни друго нищо не са донесли.Като пишете и гласувате мислете малко с Тея тикви. Дс не стане така децата ви някой дет да ги ровят по нивите.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До справедлив:Въпросът за ЕС не е идеологически, а прагматичен:Имат ли потенциал социалдемократите в Европа да продължат да управляват?Не, нямат.Ако трябва да стигнем по-далеч:Когато управляващите не могат да продължат да управляват, а народните маси не искат да бъдат управлявани по старо му, възниква революционна ситуация.Само че, при наличиебна класово неосъзнати лум-пени се случва гражданска войнаСеврюкова ви каза, че до 2018 всички работещи на запад българи трябва да се приберете.
12
3
 
14
 
! Отговори
Крети преди 7 години
Отивам да си дам гласа за Хофер писна ми от либерасти и Толерасти !
11
3
 
8
 
! Отговори
Платен коментатор преди 7 години
Малии, какво ще правя незнам! Ако тоя спечели ще вземат постепенно да ни секнат спонсорството на платените коментари! Какво ще се прави?!?! Алтернативата е да се прехвърля на щат при русофилите, ама Путин щял и там да намалява субсидиите, се говори! Пфу, не е лесно да си платен ***!