Шефът на ЦРУ размаха пръст на Тръмп: Внимавай!

Джон Бренън се опасява, че той може да вреди на националната сигурност
Обновена: 15 яну 2017 22:03 | 15 яну 2017 21:52, Красимир Ангелов
186
Шефът на ЦРУ размаха пръст на Тръмп: Внимавай!
Снимка: БТА

Директорът на ЦРУ Джон Бренън отправи на прощаване остро предупреждение към новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп, който в петък встъпва в длъжност. Бренън поиска новият държавен глава „да си мери приказките“ и много да внимава с Русия, за да не навреди на националните интереси, съобщава Асошиейтед прес.

Пред телевизия "Фокс" Бренън заяви, че Тръмп изобщо няма представа каква заплаха представлява Русия за САЩ. Той каза също, че въпросите на националната сигурност, с които Тръмп ще се сблъска като президент, не касаят единствено него.

Бренън предупреди, че спонтанността не е в интерес на сигурността и че когато говори или пише в Туитър, Тръмп трябва да си дава сметка, че може да навреди на САЩ.

"Не става дума просто за г-н Тръмп, а за Съединените американски щати", подчерта Бренън.

Както е известно, изборът на Тръмп за нов директор на ЦРУ е Майк Помпейо, припомня БТА.

Миналата седмица Тръмп обвини разузнавателната общност за изтекла неоснователна информация, че руснаците са събрали за него компрометиращи данни. В Туитър той обвини разузнавателните служби в практики, напомнящи практиките в нацистка Германия.

"Това, което е възмутително, е оприличаването на разузнавателната общност на нацистка Германия", заяви Бренън. Директорът на ЦРУ каза също, че новоизбраният президент трябва да си дава сметка какво послание изпраща към света, а именно, че няма доверие в собственото си разузнаване.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
2
 
! Отговори
до 74 преди 7 години
е ти изби рибата - всички помним Берлускони....някой да си спомня за Берлускони? Между другото да помниш някой друг освен Берлускони, бас държа че името на сегашния не можеш да си спомниш, апък американският президент е институция, имената им се учат в училище
58
7
 
6
 
! Отговори
Ти пък ?! преди 7 години
Неее, Тръмп няма да остави жена си заради престарялата Жужиня Кремълска !Ердоган ще прибере Жужиня да му е 23-та жена !Вервайте ми, ТАСС го казаха официЯлно!
57
4
 
9
 
! Отговори
промяната... преди 7 години
Парите спряха, сосороидите се умълчаха.Нападките срещу Русия също губят инерция."Гладна мечка хоро не играе"
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 68Абе, мyxъл древен, що не идеш (ама откъде в наркопрошляк пари за билет) във Финландия, Британия, централните части на Съединените щати, да видиш що е пиене - цял ден смучат. Държавите им дори са създали антиалкохолно законодателство, ама нали сте си фашисти по душа, се ръководите от "мъдростта" на нацито Гьобелс, че една лъжа, повторена сто пъти се превръща в истина.
55
4
 
3
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Всички помним бившия италиански премиер Силвио Берлускони нали?Той беше пръв приятел с Кадафи и флиртуваше с Русия.Сам себе си оприличаваше не на какъв да е бог, а на Аполон!Бизнесмен милиардер, медиен магнат...С други думи от същата категория и закваска като Тръмп.Не даде лесно властта, яде бой даже, избиха му няколко зъба.Кой сега си спомня за Берлускони?
54
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ са прекалено силни във всичко, ще подчинят и кремълския дребосък...
53
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тъпотто Жижу и Тръмпчо ще се женят ли вече ?
52
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин скоро ще разбере че е заложил на куц кон - Тръмп. Този *** ще разбере много скоро кой кой е в тоя свят.Единия е джудже, а другия е *** ... голяма комбинация.
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Плевнелиев вече е безработен, да оди да го праят другаде президент.
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 66А ти си скопен петел от кокошарника на жена си, който от злоба е дотолкова обезумял, че плямпа несвързани глупости и не е научил поне лъжите от наръчника.
49
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е основно заплаха за пияния си народ.Никаква сила не е. Силните имат икономика, руснаците имат само ракети и лосион за пиене.Ама те и другите имат ракети !Но другите имат икономика, пари, влияние.Значи русия е нищо ... само ръждясали ракети, падащи самолети и димящ самолетоносач...
48
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добре е Тръмп да си подбере подходящ затвор, поне това да му е кяра от избирането му. Нашите тръмписти пък е добре да си потърсят друг американски кумир приятел на Путин.
47
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е глупчо и паллячо.Не може да се шегива с империята САЩ.А Русия... тя е кокошаррник.
46
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕГА ТИ НАГЛОСТТА!Спретнаха му Компромат на Тръмп(те, а не Русия в случая), атакуваха го мръсно с компромата. И искат от него да си трае?:):):)И не, че Тръмп няма доверие в собственото си разузнаване, както искат да извъртят нещата, а няма доверие в назначените ръковдители-на-каишка там.
45
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Президент на САЩ означава да ръководиш целия свят с всичките му проблеми.А не да те ръководи простолюдието,което няма акъл за нищо.
44
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено,че ЦРУ и ФБР ще целнат всеки, които прави простииии и говори за равенство и спиране на бизнес класата.Ако Тръмп беше прав то САЩ нямаше да са номер 1 във всичко.Светът се върти изграден от десетки години работа и труд. Неможе просто да дойдеш и да кажеш махам всичко и предлагам НИЩО.В този момент ти ставаш Просто човек, а не президент на най силната държава.
43
10
 
2
 
! Отговори
НЕ МОЖЕ преди 7 години
Защо Тръмп стана Президент , по-добре Плевнелиев да беше избран за 2 мандат .
42
2
 
6
 
! Отговори
не смесвай нещата преди 7 години
До Анонимен 52Да служат на държавата е по протокол,а какво вършат е съвсем друга работа!
41
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако Русия е заплаха за САЩ, Тръмп е прав да иска мир с Русия, а не война.Не разбирам на кого пречи Тръмп.
40
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 47. С.С ,Двоен агент, доверено лице, съдържател на квартира и какъвто и да е бил. Ти не би могъл да знаеш. Човек е индивидуалност и може да извърши нещо, без да е подтиква и/или подпомаган. Не обвинявай службите . Те за това са служби, за да служат на държавата.