Марин Льо Пен: Време е да се приключи с ЕС!

Лидерът на Националния фронт смята, че ЕС принизява Франция
24 фев 2017 09:07, Елка Василева
283
Марин Льо Пен: Време е да се приключи с ЕС!
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Кандидатката на крайната десница за президент на Франция Марин льо Пен, която води в допитванията за спечелване на първия тур, заяви, че е "време да се приключи с ЕС", предаде Франс прес.

"В Европа е време да се приключи с един Европейски съюз с това изкушение за сливане, което унищожава Европа на нациите", заяви Льо Пен на конференция в Париж пред журналисти и представители на 42 държави, сред които посланиците на Тайван, Камбоджа, Куба, Саудитска Арабия, Албания и Йемен, както и китайски и американски дипломати, се казва в изявление на партията на Льо Пен - Националния фронт.

"Трябва да се приключи с това бюрократично чудовище", добави Льо Пен. Тя отдавна критикува ЕС и го смята за "тоталитарен".

"ЕС принизява Франция, отделя я от света. Радвам се на възраждането на европейските народи против ЕС, за Европа" като континент, каза тя, имайки предвид решението на британците от миналата година да напуснат ЕС.

"Ще изградим друга Европа", обеща Льо Пен и се ангажира, ако стане президент, да "преразгледа европейските договори, а Франция решително да участва в изграждането на една Европа на свободните нации".

Льо Пен осъди "стратегическия авантюризъм на САЩ" и приветства "реализма и волята за промяна" на новия американски президент Доналд Тръмп.

Русия е "решаващ елемент в баланса на силите, който може да омиротвори глобализацията" според Льо Пен.

Тя повтори желанието си да защитава преди всичко националния интерес и осъди господството на международните институции, "заплахите" от големите миграционни движения, преговорите за присъединяване на Турция към ЕС и споразумението на свободна търговия между ЕС и Канада (СЕТА).

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още по темата: ФранцияЕСМарин льо Пен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bravo Marie! La bonne solution!
113
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На есен като падне Меркел и Германияще падне като зряла круша в скута на Путин.
112
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""" Ми крайно време е Франция да стане провинция на Кремъл! Тогава няма да се принизява """Това ще ми достави голямо удоволствие. И една гражданска войнав щатите тоже.
111
7
 
2
 
! Отговори
боби преди 7 години
Германия води две изключително унищожителни войни с цел да завладее Европа.Англия с брексита и евентуален фрексит на тази путинска метреса, ще поднесат на Германия почти цяла Европа.Без войни, без жертви, без разрушения.А германците са най-добрите организатори в света, те единствени могат да създадат една процъфтяваща Европа.Без увяхналите примадони Англия и Франция.
110
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""" Ребята никто вам не держит против воли в ЕС. Приезжайте к нами в России! Чемодан, вокзал, Москва!! """ Знаеш ли колко грешки си направил в един ред и половина?А най-голямата грешка е, че си мислиш, че ние ще ходим там.
109
3
 
3
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
До НякойПълни глупости си изброил, но все пак специално по точка 1 не знам защо си очаквал, че някой ще те тъпче с пари, а ти ще си клатиш краката. За сметка на тия пари гърците имат да правят бая неща и ако не ги направят може и да изхвърчат.
108
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми крайно време е Франция да стане провинция на Кремъл! Тогава няма да се принизява.
107
1
 
2
 
! Отговори
Нико преди 7 години
Че кво толкоа му мисли каката на ЕС да се обади на шойгу за два часа и край на ес
106
1
 
6
 
! Отговори
Някой преди 7 години
До Пешко147Не 3 а 333333 мога да изброя!1. Политика на двойни стандарти (колко пъти тъпкаха пари на Гърците щото били много зле да им помагат- все едно че ние сме по- добре)2. Политиката към "бежанците" Тоталитарно наложена без да има никаква нужда ни рекетират да ги спасяваме без нещо да ги заплашва. Парите НИ които харчат за тях...3. Тотално рекламиране на пeдeрacтиятa и налагането на мнение че това е нормално.4. ГМО.5. Тотално заробване от корпорациите.6. Принудително налагане на станд
105
0
 
3
 
! Отговори
до 140 преди 7 години
Много ти е развален руския бе, ***! Сигурно си активист на герб, нали там важното е да си по-*** от шефа.
104
4
 
2
 
! Отговори
Пешко преди 7 години
Я някой да изброи три причини защо е против ЕС
103
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен141Вие платените които сте на заработка - По това се познавате. Няма значение че поста няма нищо общо с руснаци и Путин - за вас е важно да плюете по тях и да оправдавате безумията на работодателите си чрез тях.
102
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До късата паметС когото и да се сравняваме - все тая! Нещата не са добре. Но можем поне да спрем да се изживяваме като мъдреци, които ще оправят света и да се караме за Русия или САЩ. България е била доста преди тях и сега задачата е да решим как да не изчезне! КОЙ има интерес да насажда това противопоставяне? Знаем отговора - всички, освен българите. Остава да го проумеем и да поумнеем не утре, а днес!
101
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ребята никто вам не держит против воли в ЕС. Приезжайте к нами в России! Чемодан, вокзал, Москва!!
100
3
 
0
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
До +Да знам, че когато няма аргументи , веднага темата се измества към джихадилници. Само че там в момента си живее 100 пъти по добре отколкото тука се е живяло някога. И това е постигнато от десни правителства с десни политики. А ти си реви, че живееш в мизерия, с това мислене и занапред ще си живееш в мизерия.
99
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По добре леко шарено но с мозък, отколкото само бяло и масово тъпо. Справка САЩ, Русия.
98
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До +Америка за България ли гласува за Барековци, царе, Марешки, Волен, Ковачки да не изреждам всички шматки които минаха през НС. Или те ти сложиха престъпник за шеф на ДАНС, аре малко по сериозно, Пак ти казвам внушението нищо не зависи от нас е вредно и нашите политици всеячески го лансират, за да сме кротки
97
1
 
5
 
! Отговори
+ преди 7 години
До АнонименШвеция? Дания? Имаш предвид арабските държави с остатъци от бяло население? Европейските джихадилници?
96
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕС само трябва да покаже среден пръст на кухия Тромпет и на женския полов орган и всичко ще потръгне.
95
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До +Интересно е че винаги се дава за пример САЩ, що не даде за пример Дания, Холандия, Швеция, Белгия, Швейцария. Защото в тези страни ясно се вижда, че може да се построи по социален модел с десни политики. В тези страни социалните придобивки са много повече и с много по добро качество от колкото някога са били тука. Само че тия примери не пасват с левите идеи