Марин Льо Пен: Време е да се приключи с ЕС!

Лидерът на Националния фронт смята, че ЕС принизява Франция
24 фев 2017 09:07, Елка Василева
283
Марин Льо Пен: Време е да се приключи с ЕС!
Марин льо Пен. Снимка: архив, Reuters

Кандидатката на крайната десница за президент на Франция Марин льо Пен, която води в допитванията за спечелване на първия тур, заяви, че е "време да се приключи с ЕС", предаде Франс прес.

"В Европа е време да се приключи с един Европейски съюз с това изкушение за сливане, което унищожава Европа на нациите", заяви Льо Пен на конференция в Париж пред журналисти и представители на 42 държави, сред които посланиците на Тайван, Камбоджа, Куба, Саудитска Арабия, Албания и Йемен, както и китайски и американски дипломати, се казва в изявление на партията на Льо Пен - Националния фронт.

"Трябва да се приключи с това бюрократично чудовище", добави Льо Пен. Тя отдавна критикува ЕС и го смята за "тоталитарен".

"ЕС принизява Франция, отделя я от света. Радвам се на възраждането на европейските народи против ЕС, за Европа" като континент, каза тя, имайки предвид решението на британците от миналата година да напуснат ЕС.

"Ще изградим друга Европа", обеща Льо Пен и се ангажира, ако стане президент, да "преразгледа европейските договори, а Франция решително да участва в изграждането на една Европа на свободните нации".

Льо Пен осъди "стратегическия авантюризъм на САЩ" и приветства "реализма и волята за промяна" на новия американски президент Доналд Тръмп.

Русия е "решаващ елемент в баланса на силите, който може да омиротвори глобализацията" според Льо Пен.

Тя повтори желанието си да защитава преди всичко националния интерес и осъди господството на международните институции, "заплахите" от големите миграционни движения, преговорите за присъединяване на Турция към ЕС и споразумението на свободна търговия между ЕС и Канада (СЕТА).

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Още по темата: ФранцияЕСМарин льо Пен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
1
 
4
 
! Отговори
+ преди 7 години
До късата паметние ли си ги избираме? Америка за България да ти говори нещо? Грантове? Да България откъде мислиш, че се пръкна? Емил Джасим аз ли съм го избрал?
93
1
 
9
 
! Отговори
НИКОЙ НЕ Е ПИТАЛ преди 7 години
с референдум както се полага дали искат хората в ЕС или НАТО. А сега ги е страх отново да поставят въпроса, защото да не стане както с БРЕКЗИТА
92
1
 
6
 
! Отговори
ТЕЗИ МОМЧЕТА С ОСКАР преди 7 години
са по-скоро изключение. Има фирми в БЪЛГАРИЯ, особено в областта на високите технологии - най вече програмиране, които са успешни. Но я погледнете. Та 90% от наемателите на този Бизнес парк са чужди фирми. А младите момчета и момичета са едни наемни работници. Днес тези фирми са тук, утре в Индия Нищо не свързва тези собственици с БЪЛГАРИЯ. НИЩО. Само евтина работна ръка. А това са единични примери. Общата картина е отчайваща
91
1
 
7
 
! Отговори
+ преди 7 години
До късата паметама колега, за внуците ми дали вече ще е построен капитализма у нас?? или тогава и Конго ще ни е задминало с няколко дължини? Знаеш ли във великата капиталистическа Америка, въпреки че краде от цял свят, колко са бездомните, бедните, студентските дългове?Капитализмът прави богати малцината капиталисти. От тази гледна точка вече сме в процъфтяващ капитализъм.
90
2
 
6
 
! Отговори
ДЪН СЯО ПИН преди 7 години
е казал: Не е важно дали котката е бяла или черна, а вежно е да лови мишки. Явно в комунистически КИТАЙ разбират от котки и капитали. Там има Комунистическа власт и див капитализъм. И ловят МИШКИ. В Китай милиардерите са повече от тези в САЩ. А в днешна БЪЛГАРИЯ КРАДЦИТЕ и демагозите са на власт. Затова сме в блатото на ЕС и НАТО. И няма измъкване. ЗАСЕГА
89
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Льо пен, драга. И твойте приказки са само празни думи. Да, ЕС трябва да се реформира из основи или ще се разпадне, но ти не предлагаш нищо смислено в замяна. Продаде се на путин и стана за смях.
88
3
 
1
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
До +-Примери с успешни предприятия има, това не го отричам. Въпроса е в грешната посока. И като се изтъкват постижение, не е зле да се сравняваме не с нас самите а с останалите.
87
5
 
2
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
До +Първо капитализма още не сме го построили. Имаме някакви заченки на пазарна икономика, но това не е достатъчно Второ ако не те кефи капитализма (и според мене е изчерпан, но никой не е измислил нещо по добро), посочи ми развита страна в която няма капитализъм. Дори в любимите ви Китай и Русия в момента има див капитализъм. Соц има в Куба и Северна Корея.
86
2
 
6
 
! Отговори
+- преди 7 години
Само да кажа на незнаещия, че ако не е чувал ИМАШЕ един завод в СОФИЯ - ТЕХНОТРОНИКА. 4 етажна сграда до Хладилника. Произвеждаше ЦПУ за стругове. ПО лиценз на ФАНУК. Толкова много изнасяше, че даже сега 25 г след като го ликвидираха инженерите от завода още се препитават от ремонта на тези СТАРИ машини. А бяха с памет от ферити, ако някй е чуват за тях . Затвориха го за 1 ден-завариха вратите, някои уникални машини продадоха, другото скраб и си върнаха "инвестицията" -Последния ден на КОСТОВ
85
5
 
0
 
! Отговори
Наполеон преди 7 години
Време е да се приключи с мирните съюзи, Европа да стане отново бойно поле и държави като Франция, Русия, Турция да си върнат величието ... и тук там някои територия,...
84
2
 
2
 
! Отговори
+ преди 7 години
До хане бе пич, драпай си айфона, какво те боли, че страна ти загива - ти си гражданин на света.
83
1
 
9
 
! Отговори
Млад меринджей преди 7 години
Закривайййййййй
82
9
 
1
 
! Отговори
ха преди 7 години
Усещам ,че тук е свърталище на някакви дърти комунистически пееераси ,май,май ?Противници на ЕС ,а ?
81
0
 
3
 
! Отговори
+ преди 7 години
До късата паметзащо продължават да бягат и все по-бързо, като вече 30 години откак построихме капитализма? Май и пи.ката е къса, не само паметта ти
80
1
 
9
 
! Отговори
ТЯ ПАМЕТТА преди 7 години
изневерява с времето, затова хората са измислили писмото. Това е написано, документирано и е ИСТИНА. БЪЛГАРИЯ ЗАТЪВА последните 30 години. Вече е до шията. Ако не се измъкнем от това блато ЕС, където се хвалят управляващите кой колко трохи е измолил от Брюксел, а не се строят заводи , модерни ферми и пътища с БЪЛГАРСКИ капитали сме загинали. Сравнението 1944-2017 го дадох само да покажа, че историята трябва да се помни и да се учим от нея. Пътя сами го избираме. Обаче нещо не върви...
79
4
 
4
 
! Отговори
късата памет преди 7 години
До 1944-1974-2017Кефиш ме, ще ти сложа един плюс за упоритост. Сега да видим твърденията. Населението ни изчезва по простотата причини, че избяга от ком. рая и отиде в прогнилия запад. Енергийните мощности се строяха заради енергоемките производства, Да построиш Кремиковци, на място където няма руда и пристанище е все едно да направиш разсадник за палми на северния полюс. За научните дейци още помня вицовете, всеки втори в тая държава беше научен сътрудник.
78
3
 
8
 
! Отговори
до Стария тинеджър преди 7 години
Тинейджър или не май ще си останеш вечно тинеджър. Обаче ще остарееш в бедна БЪЛГАРИЯ в мечти за богат и охолен живот. Нищо добро не чака страната в ЕС. Особено с това темпо на емиграция на младите. А нас не ни мисли.
77
4
 
3
 
! Отговори
Стар тинейджър преди 7 години
До Ефективен мениджърЧакай да се върне комунизма тогава, може и пак да почне да ти става тогава :) Успех!
76
3
 
9
 
! Отговори
Ефективен мениджър преди 7 години
Случай момче, ако си дадеш апартамента под наем друг да го управлява и да ти взема 50% от дохода би ли се съгласил. Та и и с БЪЛГАРИЯ е тъй. Българската гора я изсякоха и изнесоха в ГЪРЦИЯ все ефективни капиталисти. А Кремиковци, ако не знаеш го продаде КОСТОФФ за 1 лев на ефективния Захариев. Същия обаче като го препродаде си запази ЦЕХ - 300 , който лошите комунисти построиха в последните години и беше много модерен тогава
75
3
 
6
 
! Отговори
Вуйчото преди 7 години
Зарад халкидикито, софиянците голеееми фенове на ЕС. Ама светът не се върти около плажчета и фрапета.