Надежди в Лондон: Brexit без да се плати на ЕС?

Съветници твърдят, че Брюксел не може да застави Лондон да плаща
4 мар 2017 08:12,
41
Надежди в Лондон: Brexit без да се плати на ЕС?
Снимка: архив Reuters

Великобритания може да напусне Европейския съюз, без да трябва да плати милиарди евро като част от споразумението за Brexit, заключиха правителствени адвокати, пише вестник The Times.

Още по темата

Според експертите не съществува закон или договор, който да принуди Лондон да плати на ЕС след Brexit.

Това значително ще подобри позициите на британския министър-председател Тереза Мей по време на преговорите. Мей се подготвя да задейства член 50 през следващите две седмици, припомня "Фокус".

Очаква се ЕС да поиска до 60 млрд. евро от финансови задължения, които според Брюксел Лондон дължи. Основната част от парите са за фондовете, финансиращи проекти, за които ще трябва да се плати, въпреки напускането на Великобритания.

Според различни европейски източници Брюксел може да поиска от Лондон да плати "фактура за напускане" на ЕС, достигаща 60 милиарда евро. Сумата съответства на поетите ангажименти за участие в европейския бюджет.

При все това Европейската комисия досега оказва да потвърди каквато и да е сума.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТИГА ПРИКАЗКИ !!ДА СЕ МАХАТ ПА ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ ЩЕ ИМ Е ПО-ДОБРЕ :DИ БЕЗ НИКАКВИ ПРИВИЛЕГИИ !!!! ИЛИ СА В ЕС ИЛИ НЕ СА НЕ МОЖЕ ХЕМ ДА СА ИЗВЪН ЕС ХЕМ ДА СА КАТО, ЧЕ СА В НЕГО!!! :D
25
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НАЙ ГОЛЕМИЯ И НАЙ ПЛАТЕЖОСПОСОБЕН ПАЗАР В СВЕТА Е ТОЗИ НА ЕС!
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да ви кажа само че Велокобритания плаща по малко и от България като вноска в ЕС по глава на население!Но за да ползва после единния пазар на ЕС ще трябва да спазва и четирите основни принципа И пак да плаща вноска в ЕС!Като започнат преговорите се хахендриха сами защото най малката сума е малко поне по голяма от такава на страна членка!И още по важно,няма да могат да взимат никакви решения в съвета на ЕС!ДАЛИ НЕ СА СЕ ПРЕЕБАЛИ ,А?!
23
1
 
4
 
! Отговори
дядо Илия преди 7 години
Този форум се е разкалял повече от ДИР.БГ !
22
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Англичаните излизат от ЕС за да търгуват с Русия и Китай и да не се подчиняват на европейските регулации, както и да го отслабят . А тази новина е фалшивка, която е възможно да подействува и психотронно преди преговорите.ЕС не заявява в пресата приказки, а прави официална кореспонденция и ще минат не по-малко от две години докато се разбере кое и как, а те още даже и не са подали молбата.Като се чете ангийската преса има едно златно правило: Щом има думата "може" значи няма да стане.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Tezi triabva dabadat izgoneni sassankci.
20
16
 
18
 
! Отговори
РУСОФИЛЬ ГУРБЕТЧИЕВ преди 7 години
ДА ВИ КАЖА ЧЕСТНО СТРУВА МИ СЕ ,ЧЕ АНГЛИЧАНИТЕ НЕ ИЗЛЯЗОХА ОТ ЕС ЗА ДА СПРАТ ЕМИГРАЦИЯТА ! ЕМИГРАЦИЯТА Е В ПОЛЗА НА ЗАСТАРЯВАЩОТО НАСЕЛЕНИЕ В ЕС ВКЛ. АНГЛИЯ ,ПРИИЖДАТ МЛАДИ РАБОТНИЦИ ДАНЪКОПЛАТЦИ ОТ ЧИИТО ДАНЪЦИ СЕ ПЛАЩАТ ПЕНСИИ И ДР. ! АНГЛИЧАНИТЕ ИЗЛЯЗОХА ОТ ЕС ЗАЩОТО ИМ ОМРЪЗНА ДА ПЛАЩАТ ВИСОК ЧЛЕНСКИ ВНОС И ДА ДАВАТ ПАРИ ПОД ФОРМАТА НА ФОНДОВЕ НА ПАРАЗИТИРАЩИ СТРАНИ КАТО БЪЛГАРИЯ ,КОИТО ДОРИ И С ТЕЗИ ФОНДОВЕ НЕ УСПЯВАТ ДА ПОДОБРЯТ СТАНДАРТА СИ И ДА СТАНАТ ДОСТОЙНИ ЧЛЕНОВЕ НА ЕС !
19
5
 
14
 
! Отговори
жеко преди 7 години
Главния девиз на англичаните - if you can't win ,change the rules if you can't change the rules ,then ignore them!така че ако не платят никой нищо не може да им направи, те ще има да дават а ес ще има да взема, естествено ще ги вземат от нас защото в бюджета на ес вече са заложени тези 60 млрд, а и даже вече веротно изхарчени!
18
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И с 60 милирад евро дълг пак ще е по-евтино да бягат от ЕС отколкото да останат. 60 милиарда ще съберат само от визите за българи и румънци за 2-3 години.
17
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СТИГА ПРИКАЗКИ!!!!!!!!!ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА ДА СТЕ СЕ МАХНАЛИ ОТ ЕС ИНАЧЕ ЩЕ ИГРАЕ ТОЯГАТА!!!!!!!!
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещастни некадърни ***, измислете нещо по-оригинално, че сте пълна скука... Чудя се, защо още ви плащат.
15
2
 
37
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 7 години
Публикацията не е на ниво. Мъглявината Андромеда. Когато напускаш общност, от която си цицал доста (не забравяйте, че Англия с непрекъснат плач плащаше по- малко ) ще си връщаш надвзетото с лихвите. Сумата е около 65 милиарда. Обединеното кралство бе троянският кон на Европа, не гърците. Ще поживеем, ще видим. Хубав уикенд на всички Ви!
14
0
 
8
 
! Отговори
Бай Евро преди 7 години
Пълно щастие няма...
13
0
 
8
 
! Отговори
аа1830 преди 7 години
Това е горе долу колкото един от последните траншове за гърците.
12
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ние на кому оная работа държив в ЕС? Щели да ни вкарват в енрозоната-голям праз,ами да ни бяха вкарали преди десет години,защо сега когато както казва колегата по-долу,ТКЗС-то се разпада? Самият баща на валутния борд Стив Ханке ни предупреждава,че въвеждането на еврото ще бъде пагубно за България,ама глисто стихоплетеца се натиска ли натиска!
11
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Май дойде време ТКЗС-то с името ЕС да идват ликвидационните съвети, да го разтурят.
10
0
 
29
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Платените нещастници които за нищо не стават и никой не ги иска на работа защото нищо не могат се познават по това, че дори и поста да е за квантовата физика, пак ще споменат Путин, Сорос Русия, и т. нт. за да си заработят няколкото левчета.
9
1
 
35
 
! Отговори
До Анонимен #8 преди 7 години
Нежеланието на групи, с различен цвят на кожата и/или религия се води дискриминация в днешни дни. Затова ще чуеш само за българи и румънци. Нас могат да плюят на спокойствие ... официално. Чети между редовете ;)
8
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТрайчоСкрий се в руското посолство и недей да го мислиш, не ти се удава.
7
14
 
30
 
! Отговори
Хех преди 7 години
Е то този ЕС е по- зле и от нашата топлофикация. Топлофикация поне предлага разсрочване. До кога ще се мъчим с този ЕС незнам. То не бяха Oрkи да ни нападат, то не бяха пeдeрунгeлckи паради, кваоти, забрани. И накрая какво? Вместо баща ми с 43г. трудов стаж да му направят пенсията 500лв. с моите пари хранят Мюмнюн Маймун дето е решил че СААМО в ЕС е безопасно за него. В Турция през която е минал сигурно са го уплашили нещо. Продажници! Ще отида на избори само за да ви покажа какво мисля за вас!