Ердоган с нов укор: ЕС води кръстоносен поход срещу исляма

Къде е свободата на религията, пита президентът на Турция
16 мар 2017 18:00,
256
Ердоган с нов укор: ЕС води кръстоносен поход срещу исляма
Снимка: Reuters

Ердоган отправи поредните си критики срещу Европейския съюз.

След като обвини редица държави в "нацистки практики" и нарече други "останки от фашизъм", сега турският президент обяви, че ЕС и Европейският съд водят "кръстоносен поход" срещу исляма.

Още по темата
Повод за острото изказване стана решението, което позволява на европейските компании да забраняват на служителите си носенето на религиозни или политически символи, включително традиционната за исляма забрадка (хиджаб).

"Съдът на Европейския съюз, моите уважавани братя, са започнали кръстоносен поход за борба против (мюсюлманския) полумесец", заяви Ердоган в телевизионна реч, пише AFP, цитирана от "Фокус".

"Къде е свободата на религията?", попита по този повод турския президент.

Междувременно лидерите на Франция и Германия – Франсоа Оланд и Ангела Меркел – осъдиха "неприемливите" коментари на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, с които обвини двете европейски държави, че действат като "нацисти".

Оланд и Меркел "осъждат сравнението с нацизма и агресивните изявления срещу Германия и други държави-членки като неприемливи", се казва в съвместно изявление на двамата лидери, разпространено след проведен телефонен разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не срещу исляма а срещу агресията на исляма
119
1
 
17
 
! Отговори
Грюгер преди 7 години
Последно. Европейският съюз фашисти ли са или кръстоносци? Тоз е заболял от синдрома на Сидеров... Утре ще ни обвини за индианците и часовата зона, абсолютен перко! Жална им майка на светските турци.... Добрата новина е, че не е първа младост.
118
2
 
18
 
! Отговори
А ти коя си! преди 7 години
Свобода на религията има в Турция. Стойте си там , писнахте им на всички.
117
2
 
11
 
! Отговори
ЕДИ КОЙ СИ... преди 7 години
БЕ НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО ГРЪМНЕ ТОЯ.....КАКТО ЛИКВИДИРАХА БИН ЛАДЕН...ИЛИ ПРЕЗИДЕНТА КЕНЕДИ......ДОБЪР СНАЙПЕРИСТ И 6 ЦИФРЕНА СУМА ЩЕ СВЪРШАТ РАБОТАТА....
116
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Mei be pse svinsko! Tova vi i triabva, chalmi urodlivi!
115
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фарук Челик, кмет на община във вилает Маниса Йомер TURKEY призова изселниците в Турция масово да гласуват на 26 март, за да станат турците по-силни, а турският език да бъде приет като официален в България !!!!!!!
114
2
 
22
 
! Отговори
Оня преди 7 години
Че какво правите при кръстоносците,вървете си с добре след както не ви изнася,никой не ви е вързал даг ни пълните континета със смърдливите ви шалвари.Ай,сиктер миризняци...
113
0
 
17
 
! Отговори
Дик преди 7 години
А исляма води бомбена, куршумена и ятаганена война срещу всички други религии. Нали изкуфялия Мохамед е разрешил да убиеш и майка си и баща си ако са неверници. И ние християните трябва да водим война срещу неверниците и не трябва да ги допускаме по нашите земи защото след време като наберъат малко сила ще ни решат главите.
112
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А исляма е подел джихад срещу християнския свят. Свода на религия мюсюлманите могат да намерят на юг от Босфора, сиреч так където християните не намират своята! Исляма е във възход но не духовен, морален и икономически а само в демографски.Но както е казано, всяка бързо развиваща се популация е обречена на неуспех. Пример: мароканските скакалци! Асоциацията си я правете сами!
111
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Напротив, Европа и САЩ докараха ислямисти на власт в Сирия, Либия, Афганистан, Ирак. Неблагодарници.
110
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заминалите преди промяната да имат българско гражданство, но не деца и внуци? Кой реши - Же'лев , или Първанов ? Ние сме в Европейския съюз. Има турци, които отидоха и се върнаха, а други не мръднаха.Трябваше тогава, когато влязохме в ЕС, да се прекрати с двойното гражданство.Има достатъчно доказателства за действията на Местан срещу Българската държава.И ой ще седи в Парламента да ме правлява?!Кой пи с него кафе и плати да гласуват за Цачева!? Кой търгува с нацията ни?*** - мутра!
109
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Европа се развиваше на наш гръб, защото тук въртяха ятаганите....Малееей, 500 години въртене на ятагани, то жив човек не трябва да е останал.
108
1
 
4
 
! Отговори
Спешъл преди 7 години
Тоя сто процента е чел книгата на Саид Кутб - Знаци по пътя. От нея тръгват джихада и терора. Отдавна е екзекутиран този египетски фанатик, но джинът от бутилката е пуснат. Ердо иска война, и на кьоравия му е ясно.
107
2
 
4
 
! Отговори
Eлена преди 7 години
До браво на Султана:Ха,ха,ха......хайде бе!Как не,ще се затичам към 18 век!Каква свобода,аз ако отида в арабска страна,защо не уважават религията ми,а искат да се забраждам?Хайде всяка жаба в гьола си,а за мюслите той не е европейски!!!!!
106
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Исляма отдавна трябваше да е забранен, особено в страните с друга вяра.
105
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълен популист. Във всичко в което обвинява всички, всъщност обвинява себе си. Типична национал-социалистически пропаганда. Той тласка Турция към фашизъм. Остана да напише и нова книга "Моята борба"
104
10
 
8
 
! Отговори
браво на СУЛТАНА преди 7 години
Великия СУЛТАН е съхранил Българския дух в продължения на вековеееееее-500 год...( 70 год.живот да се приеме и това са цели 7 поколения) и никакво робство не е имало
103
2
 
3
 
! Отговори
Башка Луд преди 7 години
Ще има калъчка за *** бердани!Ама първо ще се почне с родоотстъпниците!
102
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Предстоят много избори в европейски държави, включително и у нас. Той не само печели с популизма си гласове за референдума си, но го страх, че губи подкрепата на така наречените "външни турци", които в Турция не са много признати, тъй като особено нашите изселници там са много трудолюбиви, образовани и пробивни. Затова напада, тъй като е много уязвим и притиснат до стената. Това е единствения му ход и затова е предвидим. Путин му скрои шапката.
101
10
 
3
 
! Отговори
браво на СУЛТАНА преди 7 години
Ислямистите нежса терористииииии...хората се бият срещу варварите,срещу убийците на мирни хора,срещу крадците христяни и католици.....КОЙ КОЙ КОЙ създава войните по света...КОЙ КОЙ КОЙ....знае се и скоро ще си получат заслуженото.....долу третополовия съюз..да живеее великия СУЛТАН