Юнкер: Разпадането на ЕС може да разпали война на Балканите

Той обясни, че не е хубаво и други да напускат съюза
25 мар 2017 12:25, Петя Славова
134
Юнкер: Разпадането на ЕС може да разпали война на Балканите
Снимка: БТА

Разпадане на ЕС може да разпали война на Западните Балкани. Това заяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер в интервю за вестник "Файненшъл таймс", цитирано от ТАСС.

Още по темата

Юнкер заяви, че по време на посещението на вицепрезидента на САЩ Майк Пенс в Брюксел е отправил следното предупреждение към него: "Казах на вицепрезидента: Не говорете това, не призовавайте и други да напуснат (ЕС), защото ако ЕС се разпадне, ще имаме нова война на Западните Балкани", каза той, коментирайки предстоящото излизане на Великобритания от съюза.

"Ако ги оставим сами - Босна и Херцеговина, Република Сръбска, Македония, Албания, всички тези страни - ще имаме нова война", заяви Юнкер, цитиран от БТА.

"Хората мислят, че с излизането на Великобритания от ЕС всичко приключва. Не, това е само началото", каза той, посочвайки, че напускането на ЕС ще излезе на Лондон общо около 60 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
5
 
! Отговори
До 54 преди 7 години
Днес ще се бият: България-Холандия!По-нататък....ще видим!
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ес е структура която като краварите разпалва войни а не ги спира.това влиза в арсенала от похвати на фашизоидния запад 'РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ' след всв 45 година кравари и европейци залагат на колонизацията на свта чрез глобализма за да докопат природните ресурси за разюзданата вредна за света пазарна икономика която за сто години замърси и унищожи планетата
50
3
 
16
 
! Отговори
трагедия преди 7 години
Най странното и трагичното е че тези който съсипват ЕС, празнуват 60 години ЕС!?
49
1
 
7
 
! Отговори
Буря преди 7 години
И защо е толкова сигурен? То се знае кой обича до подстрекава и прави цветните революции и разните майдани по света.Нещо не става от само себе си!
48
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вие нагляри, заедно с наглосаксонците създадохте измилените държави Босна, Косово и Македония. Сега изведнъж се сетихте, че може и да има война, защото не са истински държави, а наложени насилствено заради интересите ви и арабските пари, които се изписаха. МНого ви е страх от големи държави на балканите, защото никога не сте можели да ги контролирате. Намерихте начин да разбиете балканите и да изкарате пари от това. Продадохте региона на арабите. Сега изведнъж се оказва, че те искат цяла Европа!
47
0
 
17
 
! Отговори
Вихър преди 7 години
Плаши, защото има интерес от това!!!
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Юнкер да казва кой срещу кого ще се бие?
45
5
 
10
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Война ще има защото допуснахте да има истанбул а не константинопол! Това е истината лицемвери бездарни
44
0
 
12
 
! Отговори
до № 46 анонимен преди 7 години
Успелия като толкова много си пътувал какъв процент от западняците пред които се прехласваш говорят някакъв друг език освен родния си и колко от компетентните като теб, ако изобщо се занимават с производство наистина инвестират в хора и съвременно оборудване. Производителността на труда не зависи само от двете ръце на работниците така ,че хайде малко по-полека това ,че си успял не е гаранция,че утре няма да си на опашката за безработни.
43
1
 
15
 
! Отговори
До Тц... преди 7 години
Е сега вече разбирам, че споря с една НУЛА!Ти дори незнаеш какъв износ сме имали навремето, говориш ми за някакви консерви...!Малееее, вземи прочети бре, вземи се образовай! Заемали сме първите места неграмотнико!
42
0
 
8
 
! Отговори
ss do 40 преди 7 години
Пич отиди на 30 км от София ще видиш,че даже и квас никой не им дава на хората ако знаеш кво е тва !
41
3
 
19
 
! Отговори
До надолу фена преди 7 години
Ами точно ЕС ни затвори всички заводи и централи, стопанство и всякакво производство за да сме зависими от тях!Сега вместо да изнасяме със пълна пара и да печелим , ние внасяме *** на ЕС и си плащаме!
40
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще падна от смях... заради европ съюз сме били бедни .. щото не давали да си вдигнем доходите... точно евр дъюз ни е крив , че имаме ниска произв на труда и 50 процента от нацията е зле образована не знае езици и мисли със стереотипи от несъществуващи режими..точно те са виновни че имаме едва 3 мил работна ръка и сигурно сериозните и компетентни хора не се развиват и тук успешно... и аз знам англ и втори чужд и съм пътувал чо света и мога да отида където си искам да уча и работя..но съм тук
39
2
 
22
 
! Отговори
До 40 преди 7 години
Ходил съм в няколко области в Русия, а ти явно никога не си и помирисвал Русия а е така си плямпаш, нали си анонимен!Нищо не знаеш за тази богата страна! ***!
38
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Русия е в 19 век (40)Охо, в сърцето на Вашингтон хората живеят в ДЪРВЕНИ КЪЩИ както и 80% от американците!!!!Не на 40км а в СЪРЦЕТО НА ГРАДА!!!!
37
5
 
4
 
! Отговори
НЕ МОЖЕ преди 7 години
Юнкер не е прав .Няма как да се разпали Война на Балканите .Всички имаме граници на Държавите си .Има такава вероятност , която е базирана на Историята - намеса на САЩ с подготовка с пари платени от Сорос .
36
23
 
8
 
! Отговори
Русия е в 19 век преди 7 години
На 50 км. от Москва селяните живеят в дървени къщи, спят върху печките след тежък запой, хващат прясна риба от дупки в леда и чакат с канчета пред цистерни с надпис "квас". За жалост това е състоянието на по-голямата част от населението на Русия извън големите градове, което в болшинството си живее със стандарта и манталитета на 18-19 век.
35
2
 
15
 
! Отговори
Румен преди 7 години
Съюзите, в които участва България се разпадат,но България винаги оцелява. Не ми пука за ЕС.
34
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Твърдо НЕ на ЕС
33
3
 
7
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Ако стане война на балканите със сигурност някои граници ще се преначертат на ново