Махаме лева, взимаме еврото... Ще спечелим, убеден е Горанов

"Имаме още много път, но влизането в еврозоната би било добре"
2 юни 2017 10:52,
304
Махаме лева, взимаме еврото... Ще спечелим, убеден е Горанов
Снимка: Reuters

От присъединяването към еврозоната България категорично може само да спечели, настоя министърът на финансите Владислав Горанов по време на представянето на Специфичните за България препоръки в рамките на Европейския семестър 2017.

"Голяма част от държавите членки, които се присъединиха, го направиха при един много висок процент на сближаване. На мен ми се иска, осъзнавайки, че само номиналните критерии не са достатъчни, да водим дискусия с политиците в Европа дали засилването и разширяването на еврозоната не трябва да бъде поставено като приоритет на фона на глобалните процеси в света", заяви той.

Още по темата

По думите му ще продължат консултациите за това както с комисията, така и с Европейската централна банка, така и с големите държави.

"От присъединяването към еврозоната България категорично може само да спечели", добави финансовият министър.

Той бе категоричен, че ще поддържат тази теза и ще се стремят да убеждават българските партньори, че имаме още много път, но влизането в еврозоната би било добре.

"В моя сектор мога да се пиша отличник. За част от дисбалансите не е важна само финансовата част. Напълно споделям, че пътят, който извървяхме през последните две години за стабилизиране на банковия сектор, е изминат до голяма степен. Отчитаме балансиран бюджет по европейската методология с огромен излишък по националната такава. Структурният баланс се подобри", коментира Горанов.

На свой ред управителят на БНБ Димитър Радев заяви, че банковият сектор в България е стабилизиран след проблемите от 2014 г.

"Само преди седмица приключи прегледа на финансовия сектор. Той катализира обективната независима външна оценка на банковия сектор. ЕК представи писмено становище, с което изрази пълно съгласие с констатациите в направения преглед на финансовата система", обясни Радев.

По думите му ясно е дефинирано, че банковият сектор в България е стабилизиран след проблемите през 2014 г.

"Посочено е какво е постигнато по отношение на приоритетите през последните две години", каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


304
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нещастници унищожихте българия за сметка на бедния народ. Прадедите ви се гърчат в гробовете.
21
14
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 6 години
А защо, Гърция не върна драхмата, щом беха толкова добре при нея, а се мъчат още с това евро?И то при положение, че сега управляват откровени комунисти там. :)))
20
3
 
14
 
! Отговори
Пееефски преди 6 години
НИКАКВО ПРИЕМАНЕ НА ЕВРОТО!!!Аз току що продадох стария Опел астра и имам да "усвоявам" още поне едно КТБ-е, а те искат евро да ми приемат и ЕЦБ да ми сложат вилицата на врата аааамаха!Тъкмо със сотир и баце сме хвърлили око на едни активи, вие в ЕЗ ще ми влизате! Ей сега звъня на байуй да му свие перките на тоя горанов.....а как добре се разбирахме с него преди година две....пфуууу на ниКОЙ не може да се разчита в днешно време!
19
5
 
24
 
! Отговори
Бедняк преди 6 години
Смело напред! Исландия даде дори националната си банка на концесия - други да я управляват. И осъмна с 500 милиарда заеми на следващата сутрин.
18
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ-ерите досега краднаха като разпрани, сега ще стават съвестни европейци. Да видим дали няма да се окаже малко късничко за България...с един град икономика след 10 години няма значение евро или лев.
17
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който мисли че печелим е будала - нали сме във вълутен борд от 20 години? Единственото което "печелим" е това да нямаме собствена валута в обръщение след като фалира еврото (както стана в Гърция с драхмата).
16
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с това КТБ. От КТБ загубиха далавераджиите с мръсните пари без произход с депозити над 196 000 лева. Забравихте ли или не знаете, че всички хора с депозити под 100 000 евро си получиха парите след няколко месеца. Кой честен човек има милиони свободни пари депозити? А те ги компенсираха с разни цесии. Никой редови гражданин не е ощетен от КТБ. Информирайте се, платени писачи и мислете.
15
4
 
20
 
! Отговори
Мишо преди 6 години
А хората питахте ли, дали искаме.Май както винаги не ви пука....
14
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На хората очевидно си им харесва леФчето. :))) А още повече им харесва, да ги обират руменгечевци с хиперинфлация в лефчета.Да им организират от цацаратурата нови КТБ-етаДа гледат, как нови искровци пеят "назад, назад, моме калино" с видни банкери....та така, нека си стоят на лефффчета! Нека! :)
13
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Махаме лева, взимаме еврото... Ще спечелим, убеден е Горанов "Звучи като слогъна на пребойдисаните комунисти в СДС през 89-та "Времето е наше " само не се разбра че са имали предвид себе си ,а не народа !Номерата нямат край .Ще вземем заветното евро и точно тогава ще падне съюза май .А тогава да видим кво ше прайм ? Едно време така ни взеха залатото сега и лева,скоро и като ни кажат че е по хубаво да не си българин а ЕВРОПЕЕЦ и ше станем втори САЩ-лудница от сбирщина народи объркан кой кой е!
12
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Точно така другари - никакво евро! Да приемем свободният и независим венецуелски боливар!Е...няма да имате тоалетна хартия и нищо за ядене, ама това е малък дерт при положение, че ще сме "независими" ......от всякакви стоки :)))))
11
2
 
41
 
! Отговори
ГОРАНОВ ЛЪЖЕ НАГЛО преди 6 години
ГОРАНОВ ЩЕ СПЕЧЕЛИ. И ТАКИВА КАТО НЕГО ДАЛАВЕРАДЖИИ И КРАДЦИ, НАЧЕЛО С БОКО. НАРОДЪТ АБСОЛЮТНО ЩЕ ЗАГУБИ И ПАК ЩЕ БЪДЕ ОГРАБЕН ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ.ЩЕ ЗАГУБИ, НО ПОНЕЖЕ Е Т Ъ П, ТАКА МУ СЕ ПАДА. НА НАРОДА МУ Е КЕФ ДА ГО ЛЪЖАТ. ВИЖТЕ КАК ЗАМЕТОХА СДЕЛКАТА ЗА КОЛИТЕ НА КАТ. ПЛАТИЛИ СА ЗА ВСЯКА ПО 90 000 ЛВ, ВМЕСТО 38 000 ЛВ, КОЛКОТО СТРУВАТ В МОМЕНТА БЕЗ ОБОРУДВАНЕТО. И ПАК ИЗЛЪГАХА,ЧЕ НЯМАЛО ПРЕДВИДЕНО ОБОРУДВАНЕ. АМИ ЗАЩО ПЛАТИХТЕ ПО 90 000 ЗА ВСЯКА. И КОЙ ПРИБРА РАЗЛИКАТА ОТ 52000 ЗА ВСЯКА.ПРЕСТЪПНИЦИ
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ни то и сега сме с евро бе! Разделете си заплатата или цените в магазина на 1.95583 и готово.И така е от 20 (ДВАДЕСЕТ) години!!! Без отклонение и на стотна от стотинката.Или вие искате да отвържем лева от еврото, щом толкова вярвате в него, та да се вдигне покупателната способност на населението???Брех, че оптимисти ;)!
9
4
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ни облъчват с това евро. Омръзна ми с тази вече поне 5-6 месечна кампания. Направете референдум за приемане на еврото и както гласуват българите съдбата си, така да стане. Поне кажете кога ще влезе, за да се поизнесем към други локации всички реалисти и черногледи противници. Вижте какво стана с Гърция и си правете изводите за мизерията, която ще настане при нас. Стандартът ни ще падне в пъти от настоящото, докато кликата се облажва и спестяванията ни са обезценени.
8
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
бързат, бързат за да предадат управлението директно на ецб и лева, т.е. вече еврото да мине на плаващ ***-с и тогава, че настане един живот (за некои), че само си викам - дано да не стане...с други думи - капана се затваря ... премахването на лева - окончателно заличаване на българия от картата на светавижте само кои са приели еврото, като изключим "основателките" на еврейския съюз, т.е. 5-те големи, за които еврото е инструмен за управление !?!
7
3
 
67
 
! Отговори
Ханибал преди 6 години
Той казва истината този път. Ще спечелят той и още една голяма групичка около него. Никой не е казал че обикновенните българи трябва да спечелят,тях кучета ги яли.
6
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен2Един ден като се събудиш и видиш новите цени в евро ама случайно забравили да ги прекалкулират в евро, но заплатата ти не са забравили да я обърнат в евро тогава ще плачиш за ЛЕВ-а.
5
37
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който иска да си стои на левове...или рубли още по-добре. Аз отдавана съм на евро и малко долари за баланс.Само после да не викате - олеле кво стана, като поредното КТБ отиде в джобовете на шишитата!
4
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
така бяха и гърците като взеха еврото те фалираха.Когато ни влезнем в еврозоната няма да има помен от европейския съюз.Между 2020-2030 година ще е разпада.
3
8
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Махате лева и ви махаме главите прости!