Лавров: САЩ имат неоимперски подход към света!

"Москва никога не се бърка във вътрешната политика на страните"
8 мар 2018 18:00,
143
Лавров: САЩ имат неоимперски подход към света!
Снимка: Rеuters

Русия смята намесата на САЩ във вътрешните работи на страните за неоимперски подход, а Москва никога не би се занимавала с подобни неща. Това заяви в четвъртък министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров след преговорите с президента на Зимбабве Емерсън Мнангагуа, предава ТАСС.

"Ние никога не се бъркаме във вътрешните работи на страните, независимо от това, че от Вашингтон и редица други западни столици ежедневно се твърди обратното - заяви Лавров. - И то при положение, че не могат да представят нито един факт, пише "Фокус"

Неотдавна в The New York Times бе публикуван голям материал, който описва историята в течение на много десетилетия за намесите на САЩ в провеждането на избори и като цяло във вътрешните работи на десетки и десетки страни".

Според думите на руския дипломат, когато тази тема е започнала да се обсъжда в американските медии, той е чул поразителни твърдения за това, че американците действително правят това, "но го правим за доброто на тези страни, за които става въпрос, защото чрез своята намеса, ние носим свобода и демокрация".

Още по темата

"Ние не споделяме подобна философия. Смятам, че подобни подходи са абсолютно неоимперски - подчерта руският външен министър. - Ние никога няма да се занимаваме с нещо подобно. Народът на Зимбабве, както и народът на всяка друга страна, трябва да решава сам своята съдба".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
11
 
17
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 6 години
сащ възбуди братоубииствена воина в украйна.сащ възбуди братоубииствена воина в сирия в ирак в либия и тъй нататък всички знаем кои са.те сеят свободна демокрация чрез цветни революций унищожават съвремени страни.помня като дете много българи заминаваха на работа в либия сега какво има в либия един развал няма нищо освен гладуващ народ.г-н лавров е прав дълго здраве ви желая да сте винаги такъв какъто сте
86
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия престъпни руски мутри изобщо не искам да ги виждам по българските медии.
85
6
 
8
 
! Отговори
РККА преди 6 години
колко цента плащат за негативизма в чата....да не се оядете нещо...като изпеете химна на САЩ с ръка на сърцето се превръщате в поредните ренегати и забравяте откъде сте тръгнали,кой ви махна феса от челото,кой ви спаси от 3/та нац.катастрофа,да мразиш се плаща в долари останалото в въпрос на чест,но дорде промиете мозъка на младите българи не ще останат българи....
84
7
 
7
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
добрият натовски терорист е само мъртвият!
83
2
 
3
 
! Отговори
ex преди 6 години
Хора!Забравили са за България през вековете,както и за Крим и за всички точки,но днес пак се появяват като поговоркатата:''Там дето тлее пак ще гори!''Не трябва да позволяваме на големите Империи пак да ни ''запалят''!!!!Замислете се!Прочетете!Българи,Народе????!
82
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПС - научи се , вместо да обиждаш , да защитаваш мнението си с доводи , а не с обиди.Не се обиждай, но виж си правописа!Несериозно е с такъв правопис да претендираш за някакви исторически познания. Чети!!! Препоръчвам ти да почнеш от българската граматика и после да се заемеш с по-сериозни неща като исторически анализи. Не се отчайвай, стъпка по стъпка ще стане.
81
0
 
4
 
! Отговори
за жалост преди 6 години
Българите сме безкрайно разединени и това ни прави безкрайно слаби....
80
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България си е възстановили земите почти в същите размери от 1396 -та година .През1396 България не само, че е била доста по малка от задунайската губерния, ами е била и разпокъсана на 4 отделни области с претенденти за престола. Четене му е майката!!!
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
емиииии колкото и да не ти се вярва - на своя глава обявяват война на Турция.Чети повечко. Може да започнеш от райхщадското споразумение
78
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е да се удари Русия и светът ще стане по добър Не на Русия Всички българи мразят Русия
77
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров, пак ли дадохте кокаина на Киро-попа без акциз !
76
10
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 6 години
Абе другарю Лавров,освен Русия и нейния васал Северна Корея друг не дрънка оръжие и не се хвали с такива и онакива нови и смъртоносни оръжия - какви ги приказваш ?! Нима Русия няма имперски амбиции?!
75
8
 
9
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
ФАЩ е най гнусната империя на злото !Лавров е точен и безкомпромисен както винаги!
74
4
 
1
 
! Отговори
тцтцтцтцтцт преди 6 години
До ex 66империите са 3 - да но са САЩ , Русия , Китай емиииии колкото и да не ти се вярва - на своя глава обявяват война на Турция , затова и се свиква Берлинския конгрес , защото западните държави не са доволни от създалата се ситуация - България си е възстановили земите почти в същите размери от 1396 -та година сега що не завзели Цариград , що не завзели диарбекир и т.н - нямате угодия ПС - научи се , вместо да обиждаш , да защитаваш мнението си с доводи , а не с обиди
73
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров, какво стана с кокаина дето беше паднал от метеорит в руското посолство в Аржентина ?.Педриархът го освети и сега това е добър православен освободен от руснаците кокаин.
72
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров, какво стана с кокаина дето беше паднал от метеорит в руското посолство в Аржентина ?
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Що за нация сме всеки западняк мечтае за истинска шопска салата и красотата на родината ни. Ние имаме богатство в ръцете си, но не можем да го реализираме.
70
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от сащ освен филмите, нищо свястно не съм видял , вие ?
69
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БГ и бортисов защитават интересите на сащ - както им свирне така скача кучето борисов
68
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
страните от нато нямат избор, както свирне сащ така ще играят