Лавров: САЩ имат неоимперски подход към света!

"Москва никога не се бърка във вътрешната политика на страните"
8 мар 2018 18:00,
143
Лавров: САЩ имат неоимперски подход към света!
Снимка: Rеuters

Русия смята намесата на САЩ във вътрешните работи на страните за неоимперски подход, а Москва никога не би се занимавала с подобни неща. Това заяви в четвъртък министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров след преговорите с президента на Зимбабве Емерсън Мнангагуа, предава ТАСС.

"Ние никога не се бъркаме във вътрешните работи на страните, независимо от това, че от Вашингтон и редица други западни столици ежедневно се твърди обратното - заяви Лавров. - И то при положение, че не могат да представят нито един факт, пише "Фокус"

Неотдавна в The New York Times бе публикуван голям материал, който описва историята в течение на много десетилетия за намесите на САЩ в провеждането на избори и като цяло във вътрешните работи на десетки и десетки страни".

Според думите на руския дипломат, когато тази тема е започнала да се обсъжда в американските медии, той е чул поразителни твърдения за това, че американците действително правят това, "но го правим за доброто на тези страни, за които става въпрос, защото чрез своята намеса, ние носим свобода и демокрация".

Още по темата

"Ние не споделяме подобна философия. Смятам, че подобни подходи са абсолютно неоимперски - подчерта руският външен министър. - Ние никога няма да се занимаваме с нещо подобно. Народът на Зимбабве, както и народът на всяка друга страна, трябва да решава сам своята съдба".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички страни в НАТО с а с васални на САЩ правителства.
66
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът е, че казващият го е същият типаж.
65
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Фактите са, че България не желае нито Турция и нито Русия и затова сега е доволна, че фактурите ги плаща Европа !
64
4
 
10
 
! Отговори
Безспорно е! преди 6 години
Най-накрая някой да го каже на глас.
63
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаааа.... Намерило се кой да го каже! Русия, която се държи с всички, все едно са и длъжни, нещо по-различно ли е? Много ми паднаха в очите, особено след интригата с агента-патриарх!
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Василев-Василев според теб ако се сблъскат турция и Еврейте кой ще победи но в една истинска война??
61
2
 
4
 
! Отговори
ex преди 6 години
до разбираш лиПрочети малко и виж фактите и после ми говори!Ако си мислиш,че Русия е можела да направи тази война с Турция без съгласието на Австрия,Унгария и Англия,жестоко се лъжеш!Затова те не освобождават цяла България!Можели са дори да влязат в Цариград,но Европа не е искала хегемония на една Империя за сметка на друга!Така е и днес като погледнеш империите пак са три!Руска,Турска и Английска!Пак те ръководят какво ще се случи слепецо!!!!
60
3
 
10
 
! Отговори
РЕПУБЛИКАНЕЦЪТ преди 6 години
САЩ си е САЩ, никой с нищо не може да ги пипне. Навремето европейците са отишли в Америка и са направили империя. Кой може да ги вини за това?
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Лавров, що не погледнеш, че къде ходят миряните на Киро-Ролекса се разнасят задушливи газове, смърди на кокаин, ръси се допинг, скърца на Полоний 210 и остават трупове !
58
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 6 години
Някой завижда.
57
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Попитай лично хората къде искат да са в Украйна или Русия.Кои хора троби? Кримчани или зелените? Защото кримчани трескаво търсят да се сдобият с украински документи и масово бягат в Украйна и на тяхно място идват от затънтените руски губернии
56
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Патрирха се бърка навсякъде защото затова е патриарх . Този човек е 1000 пъти по - умен от вас . мълчанието е злато .
55
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя Лавров не спря да *** като вдовица за ***.
54
8
 
7
 
! Отговори
разбираш ли ??? преди 6 години
До exзаради подобни глупости писани от хора като теб , се явява нуждата ,Руският Патриарх да се взима думата по политически теми Била имала Русия имперски интереси , е и ???!!! Не била освободила цяла България ???????????????фактът си е факт - > Руско -турско освободителна война , не английско -турска , не германско -турска Съжалявам господа и дами българофоби , и чуждопоклонници - това са историческите факти - останалото е заработеане на центове , или плямпане на глупости
53
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Това заяви в четвъртък министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров след преговорите с президента на Зимбабве Емерсън Мнангагуа, предава ТАСС."Господа лъжливи руснаци скоро и приятелите ви от Зимбабве ще ви отсвирят и тогава ще остане да си другарувате единствено с макаците, шимпанзетата и българските русофили.
52
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ВасилевКрим бе подарен на Украйна(Хрушчов), които не са проливали кръв за да го задържат в християнски ръце, ама ти от къде да знаеш за Кримската война където Франция и Англия са били рамо до рамо със поробителите ни Османската империя.
51
5
 
9
 
! Отговори
ex преди 6 години
Щом Москва не се бърка защо патриарха на Москва се бърка и обръща кокалите на другите загинали в Руско-Турската война?!Не са само руснаци има факти и всички държави могат да го докажат!Да не говорим,че тогава са си били имперски интересите и Русия не освобождава цялата България!После Путин ще говори за македонската земя,все едно е днешната?!Бърка се Москва и още как!!?Ако искаше да ръководи тук,щеше социализма да успее и както обещаваха през 1986м щяхме да имаме безплатен транспорт!А сега газта?
50
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ех Лавров, Лавров, съвсем я закъсахте. *** разбиха наркоканала на държавата Русия и министър Лавров и шефът на ФСБ Патрушев станахте издирвани по цял свят като крупни кокаинови търговци. Лавров вместо да спасява напудрения си с кокаин зaдник тръгнал да ни обяснява кой бил империалист и как държавата Русия е света вода ненапита.
49
4
 
6
 
! Отговори
ДО 47 -РУСОФИЛ преди 6 години
Приятел , стига с тези руснаци че ми писна !!Няма да повтарям едно и също всеки път , който е "русофил" да иде на -20 в Москва !....ааааа май нещо не се получава ? еми как ще се получи то за тази работа се искат т-опки ;)
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В "българските" бази на САЩ даже водата е от САЩ. Егати инвестициите .