Лавров: САЩ имат неоимперски подход към света!

"Москва никога не се бърка във вътрешната политика на страните"
8 мар 2018 18:00,
143
Лавров: САЩ имат неоимперски подход към света!
Снимка: Rеuters

Русия смята намесата на САЩ във вътрешните работи на страните за неоимперски подход, а Москва никога не би се занимавала с подобни неща. Това заяви в четвъртък министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров след преговорите с президента на Зимбабве Емерсън Мнангагуа, предава ТАСС.

"Ние никога не се бъркаме във вътрешните работи на страните, независимо от това, че от Вашингтон и редица други западни столици ежедневно се твърди обратното - заяви Лавров. - И то при положение, че не могат да представят нито един факт, пише "Фокус"

Неотдавна в The New York Times бе публикуван голям материал, който описва историята в течение на много десетилетия за намесите на САЩ в провеждането на избори и като цяло във вътрешните работи на десетки и десетки страни".

Според думите на руския дипломат, когато тази тема е започнала да се обсъжда в американските медии, той е чул поразителни твърдения за това, че американците действително правят това, "но го правим за доброто на тези страни, за които става въпрос, защото чрез своята намеса, ние носим свобода и демокрация".

Още по темата

"Ние не споделяме подобна философия. Смятам, че подобни подходи са абсолютно неоимперски - подчерта руският външен министър. - Ние никога няма да се занимаваме с нещо подобно. Народът на Зимбабве, както и народът на всяка друга страна, трябва да решава сам своята съдба".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За американските бази в България да плащат руснаците, защото най-много са те дето са си накупили жилища около тях !
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наистина,колко нагли руснаци-да сложат държавата си по средата на американските бази!!!
45
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 48Виждал ли си търговският ни баланс със САЩ? Нищо няма да загубим именно САЩ ни донесе 1997 година и хиперинфлацията с огромното си влияние в МВФ, които ни отказаха рефинансиране и това доведе до обедняване невиждано в България .
44
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците са тук да пазят *** ти, а ти искаш и наем. Е, много става.
43
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 44: А руснаците колко плащат за военните си бази нанизани като синджир около границата си - като започнеш от Кьонигсберг и стигнеш до Курилските острови !?
42
12
 
5
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
В Афганистан едно време наричали руснаците "шурави".Та ето какво казал един стар дядо,като го питали има ли разлика от руската и американската окупация:"Като бяха тука руснаците,построиха много военни бази,пътища,училища,детски градини,болници и магазини.Като дойдоха американците,построиха много военни бази."
41
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато Лавров ти каже добър ден погледни къде е слънцето.
40
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров, на българите им беше много трудно да разберат, че Киро-попа е ченге от КГБ'е.Чак когато го видяха да седи с Макаров в Президентството им стана ясно !
39
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ ни пазят от инвестиции, а едно центче не са платили за четирите бази които ползват от 2006г. това са милиарди левове изпуснати ползи, а ни пазят от вятъра.
38
8
 
10
 
! Отговори
Lolo преди 6 години
За съжаление е много прав
37
7
 
16
 
! Отговори
Виж ти преди 6 години
В България САЩ имат 15% поддръжка, ако десетките "фондации" и "институти" за "демокрация", изведнъж спрат да дават пари, от тези 15% ще останат 2-3%, това са политици, чиито милиони стоят в западни банки и са си техни, ама... не съвсем, защото Чичо Сам, винаги може да им ги вземе. Те тия със зъби и нокти ще драпат за Америка. Те това е част от схемата по която щатите са си наврели гагата навсякъде по света.
36
4
 
7
 
! Отговори
Израел зад САЩ преди 6 години
До АнонименТова правят евреите - източно от р. Нил до р. Ефрат - те вярват, че е Земята обещана от Господ-Бог Яхве на Авраам. И се стремят да си я завладеят.
35
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Неотдавна в The New York Times бе публикуван голям материал, който описва историята в течение на много десетилетия за намесите на САЩ в провеждането на избори и като цяло във вътрешните работи на десетки и десетки страни"Препоръчвам на вашингтонските лакеи да прочетат статията на New York Times (ако знаят английски :D) и след това да се върнат да коментират тук.
34
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Израел зад САЩ-Чул те Бог с двете уши дано еврейте да си създадат Велик Израел за сметка на турция и саудитска арабия!
33
5
 
7
 
! Отговори
Израел зад САЩ преди 6 години
"Стратегическата цел на нашето развитие като държава Израел - трябва да бъде завоюване тези земи в граници, отредени от Бог. Само контролът на цялата територия ще ни даде мир. Докато не изпълним този Завет и чужди окупират наши земи, вечно ще ни съпровождат безкрайни войни, в които така и не ни се отдава да завоюваме окончателна победа." - изказване на равин Авраам ШмулевичРазбираемо е защо имаше Арабска пролет - Либия, Египет, сега Сирия. Да се готвят -Саудитска Арабия, Турция и Ирак...
32
7
 
14
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 29Еххх ВСЕЗНАЙКОВ Афганистан какви руснаци има? От десетилетия има само Американци В Сирия СССР/руснаците са от 1960 Активно се намесиха след наистина сериозното изявление на тогавашния глава на ИД - Свършваме ей сега със Сирия(което си беше направо вярно по онова време) и следваща точка е КавказОтносно Крим вземи самолета и си направи екскурзия до там - никой няма да те спре и през Украйна да минеш и през Русия - Попитай лично хората къде искат да са в Украйна или Русия
31
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лавров спомена ли, че докато при нас беше ченгето в расо, по същото време в Македония беше Дугин на основаването на партия "единна Македония" обявявяваща се твърдо против договора за приятелство с България?
30
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе, Лавров за Мадуро на Путин ли е заревал ?
29
11
 
17
 
! Отговори
Да преди 6 години
Най голямия враг на човечеството са сащ.
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
туй и най-върлите русофили не го вярват...