Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски терор!

Жандармерист доброволно се разменил с жена заложничка
Обновена: 24 мар 2018 07:39 | 23 мар 2018 21:07,
165
Макрон след жестоките нападения: Това е ислямски терор!
Снимка: Reuters

Френският президент Еманюел Макрон нарече нападенията в Южна Франция от днес "ислямистка терористична атака". Той съобщи, че в нея са загинали трима души и че 16 души са ранени. Най-малко двама са в критично състояние, допълни Макрон, предаде Франс прес.

Жандармеристът, който доброволно се е сменил с цивилен заложник на нападателя, се бори за живота си, допълни Макрон.

Още по темата

"Бих искал да кажа на народа днес, че съм абсолютно решен да оглавя тази борба", заяви Макрон, визирайки борбата с ислямисткия тероризъм. Той призова френските граждани да останат бдителни за терористична заплаха, но припомни, че френските сили за сигурност и народът демонстрират съпротива всеки път, когато са атакувани, предаде Ройтерс.

Отговорност за атаката пое организацията Ислямска държава. Макрон съобщи, че службите за сигурност проверяват автентичността на съобщението за поетата отговорност, допълва Ройтерс.

Полицията започна претърсване в град Каркасон, в квартала, в който е живял Редуан Лакдим, извършителят на нападението. Кварталът е на няколко метра от историческия център на града.

Според хронологията на нападението в 10 ч. местно време Редуан Лакдим е откраднал кола в Каркасон, като е ударил пътник в нея и е ранил тежко шофьора. Половин час по-късно е ранил с огнестрелно оръжие полицай, който играел футбол с трима колеги близо до казармата им.

После нападателят подкарал колата към град Треб, на 8 километра източно от Каркасон. В 11,15 ч. местно време той влязъл в супермаркет и убил служител и един клиент. Според очевидци викал "Аллах е велик". На място дошли жандармеристи. Тогава един от тях, на възраст 45 години, се сменил доброволно с жена, държана от нападателя за заложничка. Служителите на супермаркета и други клиенти успели да избягат.

Жандармеристът оставил телефона си включен на маса в магазина и така се чувало какво става вътре. Специални сили се намесиха и нападателят бе застрелян в ранния следобед. Преди да бъде ликвидиран, по време на щурма нападателят прострелял тежко жандармериста, който се сменил със заложничката. По време на щурма друг жандармерист също бил ранен в крака.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
0
 
1
 
! Отговори
Ганьо преди 6 години
Т'ва ако беше в БГ, полицай- да се размени- абсурд, освен ако той самимят не е заложник.
121
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A VIE KAKVO PRAVITE V SIRIA IIRAK.
120
1
 
4
 
! Отговори
РОССИЯ преди 6 години
коалицията англия германия франция възглавена от сащ подържват и въоружават терористите а сега им става лошо от тях къде е логиката-жал ко е за хората коите страдат от тези продажни политициот тези вайсали утин ще измете тази ***
119
2
 
7
 
! Отговори
Терорист преди 6 години
Тоя геронтофил чак сега ли го разбра?
118
1
 
3
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Французин избива французи...Плиткоумните европейци не могат да видят очевидното.
117
1
 
14
 
! Отговори
Дедо Гого преди 6 години
А, добрутро, Макроне ! Събуди ли се или пак имитация на решимост ?! Кой ви плаща толкова, че сте готови да заличите европейската цивилизация ?
116
1
 
7
 
! Отговори
евросондьор преди 6 години
Мощен евросондьор търси своя нежен трансджендар помощник за дълбоко мощно евроатлантическо сондиране.
115
1
 
2
 
! Отговори
евроатлантикгейтакис преди 6 години
До 117 Скрипалзащото това е евроатлантическа ценност
114
1
 
15
 
! Отговори
Микрон Геронтофон преди 6 години
Преди дни снимка-Микрон,Т.Мей и Меркел-седнали да се убеждават колко лоша е Русия и айййй,начело на Путин.Тез трите нацийки щяха да лазят пред Фюрера,ако я нямаше Русия.Сега Микрон забелязва,че във Фра няма бели.Всъщност ставащото е РЕВОЛЮЦИЯ на мнозинството(народа) над малцинството-местните жители.Мнозинството иска ВЛАСТТА, за да управлява малцинството.А Фра има солидни закони за подпомагане на раждаемостта,ама франсетата не им се ей бе брей!Може да се замести Фра с Британия или Германия!
113
0
 
26
 
! Отговори
Айде бе преди 6 години
Къв терор бе? Това мирния ислям! Нали сами си ги докарахте-да ги интегрирате, за ви станат лекари, учени, инженери, учители! Не се отказвайте- още ги интегрирайте, още им защитавайте правата, още им давайте социални помощи и жилища! И нещо повече- още повече налагайте из света джендърите-това ще ви оправи тотално! Европейските ценности,разбирай ***-ра-стия-та що така не може да адаптира тия талибани,да се чуди човек! Тия ви шлякат жените-вие трябва правата да им пазите,нали сте ивропейци!
112
3
 
1
 
! Отговори
засега се укротиха преди 6 години
У нас преди дост а години попаднахме на безалкохолни с нарочно вложени спец съставки обезпечаващи трайно наркотизиране на граждани.От бутилка с надписи "ябълка " няколко младежи пиха изпиха една трета.останалото в хладилника.след около 6 часа бяха неадекватни>Спаси ги само яденето на свинско вкл кюфтета кебапчета .След седмици съседи почнаха да дават откат .На ключови думи се озверяваха и обръщаха се към неизвестен и почваха да реват неистово че ще се режат галви яко..
111
0
 
1
 
! Отговори
rm преди 6 години
до 119 - човек, прав си, наистина е така, чух ги и аз записите.Обади се веднага в полицята в Париж да им кажеш за това, важно е!Те едва ли знаят за това, само ти можеш да насочиш тразследването в правилна посока.
110
1
 
1
 
! Отговори
прослушайте записите преди 6 години
да се провери за обемно проникващо обсебване с микро чипове и импланти .Пак подават да с е прослушат всички записи на тн анти терористи имало е подменени в телата жени командващи спец частите..познават с е перфектно по говора..
109
0
 
0
 
! Отговори
от Париж преди 6 години
Няма засега такъв обратно има остро диверсионни агресии срещу страни членки на ООН охраняващи Средиземно море.След нападенията срещу Либия се чакаше войските на Либия и техните разузнавачи да нанесат тежки удари срещу Франция,Италия и Англия нема такова нещо нито един удар нее регистриран въпреки жестоките масови убииства и кървави погроми с използване на спец диверсионни методи вкл наркотици лични дукументи и пси генератори.
108
0
 
5
 
! Отговори
Скрипал преди 6 години
А кога т.н. специални сили ще започнат да стрелят веднага щом се появи терорист? ЗАщо чакат терориста да убие 10-20 -4- човека и чак тогава "специалните сили" започват да стрелят?
107
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цялата тая политика е дело на САЩ И АНГЛИЯ последно със скрипал очакват изгоден изход.от ЕС. Англичаните са най големите крадци в света.
106
0
 
8
 
! Отговори
очевидно е преди 6 години
че 'ИНТЕГРАЦИЯТА" НЕ ВЪРВИ.Макрон се е събудил,.Да събуди и другите споделящи криворазбраните евроценности! КАМБАНЕН ЗВЪН!
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Иван111 Ислямският терор е масов.Само ислямът може да извади десетки,стотици,хиляди бойци едновременно,и да ги хвърли в смъртоносна атака.
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПътникТо и на папата днес,вятърът му отвя шапчицата.
103
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изводът е,ислямистите-вън от ЕС.